Facebook pomaže korisnicima da razumeju ciljane reklame

Facebook olakšava korisnicima da bolje razumeju reklame koji su im predstavljene na popularnoj platformi.

Izvor: B92, Benchmark
Podeli
Foto: depositphoto/Mactrunk
Foto: depositphoto/Mactrunk

Društvena mreža je objavila poboljšanja u korisničkom iskustvu sa reklamama, koja prikazuju više informacija o ciljanim reklamama na platformi, ali i daju korisnicima više opcija za kontrolu tih reklama.

Čini se da su poboljšanja direktno proširenje funkcija koje su uvedene pre nekoliko mjeseci. Tada je kompanija je počela da upoznaje korisnike nekim informacijama o tome kako ih određene reklame ciljaju, uključujući i to koje su kompanije možda ubacile svoje podatke.

Foto: depositphoto/Mactrunk
Foto: depositphoto/Mactrunk

Sada će ove informacije biti detaljnije, uključujući kakva interesovanja na Facebooku su vas dovela do određene reklame, ili stranice koju ste možda posetili.

Pored predstavljanja pomenutih informacija, Facebook će omogućiti pristup alatima koji omogućavaju kontrolu načina na koji se te informacije koriste ili da korisnici svoje interese prilagode kako bi dobili relevantnije reklame.

Facebook nije poznat kao kompanija koja ima poštovanje korisnika i javnosti kada je u pitanju privatnost, tako da postoje ekstenzije posebno dizajnirane da sspreče mogućnost praćenja od strane servisa. Saopštenja, kao što je ovo sada, su mali korak, ali mogu pomoći društvenoj mreži da povrati bar deo poverenja javnosti.

strana 1 od 25 idi na stranu