Google plaća kaznu od 500 mil.

Američki internet div Google pristao je da plati novčanu kaznu od 500 miliona dolara zbog objave internet oglasa kojima su se američkim potrošačima prodavali nezakoniti lekovi.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2011.

14:59

Default images

Plaćanjem kazne kompanija će izbeći krivično gonjenje u Sedinjenim Državama zbog zarađivanja na objavi takvih oglasa.

Visina kazne identična je prihodima koje je Google ostvario objavom oglasa i prihodima ostvarenim prodajom lekova, objavila je kancelarija američkog državnog tužioca.

U Googleu ističu da nisu smeli da pristanu na objavljivanje.

"Pre nekog vremena zabranili smo objavljivanje oglasa u SAD-u za lekove koji su propisuju na recept, a prodaju ih kanadske apoteke. Pritom je gledano unazad jasno da uopšte nije trebalo dopustiti objavu tih oglasa na Googleu", ističe se u Googleovom kratkom saopštenju.

Američko ministarstvo pravosuđa upozorilo je na neprimerenu kontrolu prodaje lekova.

'Kanada ima sopstvene regulatorne propise za lekove koji se propisuju na recept. Kanadske firme koje američkim građanima isporučuju lekove na recept ne odgovaraju kanadskim regulatornim telima. Mnoge od njih prodaju lekove porijeklom iz trećih zemalja koje nemaju odgovarajuće propise za lekove', ističe se u saopštenju ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: