Kako da vaša deca na internetu budu „Bezbedni klinci“

Tehnologija je odavno postala neizostavni deo naših života, dok naša deca od najmanjih nogu odrastaju uz nju. Svojim neprestanim razvojem, internet nudi pregršt smerova u koje naša deca mogu neometano “skrenuti” i izložiti se opasnosti. Zar ne bi bilo dobro da znamo kako to ispratiti, da se pravilno edukujemo, i da u isto vreme na pravi način shvatimo ponašanje naše dece na internetu?

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

16:43

Kako da vaša deca na internetu budu „Bezbedni klinci“
Foto: Promo

Edukativna platforma Bezbedni klinci izvor je kvalitetnog sadržaja na temu bezbedne upotrebe interneta za decu i neophodnog roditeljskog digitalnog obrazovanja. Ona će omogućiti roditeljima, ali i onima koji rade s decom, da ih razumeju, da očima dece vide njihove idole, zanimljivosti i ono što njima privlači pažnju na internetu. U isto vreme platforma će im pružiti potrebnu edukaciju i mogućnost da bolje shvate na koji način i u kojoj meri mogu uticati na njih, kako bi pažljivije birali sadržaj i koristili internet.

Razlika u godinama između roditelja i dece danas je skoro uvek preko 25 godina, pa mamama i tatama nije lako da isprate digitalnu pismenost dece kojima je internet sastavni deo života, gotovo od rođenja. Stoga, roditeljima će na platformi biti ponuđeni edukativni blogovi o lakšem razumevanju digitalnog sveta, ali i o bezbednosti njihove dece na njemu.

S druge strane, ako to nije dovoljno, na platformi će uvek biti moguće zakazati online sesije sa psihologom koji će dati svoje profesionalno mišljenje i odgovore na brojna pitanja i brige roditelja.

Između sesija i razgovora sa svojom decom, „Bezbedni klinci“ nude i brojne top liste popularnih igara, edukativnih aplikacija i kanala na kojima vaša deca mogu „visiti“, a da vi ni ne znate za to.

Platforma „Bezbedni klinci“ je tu kako bi i vaši klinci bili bezbedni u digitalnom svetu, a da ih roditelji pri tom mogu razumeti na najbolji mogući način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: