Ove nedelje u IT svetu

Krajem prošle nedelje i Kina je dala svoje odobrenje na akviziciju kompanije Motorola Mobility, a od početka ove Motorola je i zvanično Googleova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2012.

08:15

Default images

Pored ove, dobra vest za Google je da je u sporu sa kompanijom Oracle porota odlučila da Google ne krši patente vezano za Java tehnologiju.

Dok Google akvizicijom Motorole ulazi u posao sa hardverom, a Microsoft je ove nedelje ušao na tržište društvenih mreža, lansirajući svoj projekat So.cl.

Njenom uspehu ili neuspehu tek ćemo svedočiti, a trenutno najuspešnija društvena mreža, Facebook, bila je tema medija i ove nedelje. Nakon prvobitnog pada, vrednost akcija ove kompanije porasla je tokom ove nedelje, ali poslovanje na berzi nije jedino zbog čega je Facebook pominjan.

Najpre je stigla Facebook aplikacija za razmenu fotografija, Camera, a onda smo saznali da će možda lansirati i svoj browser. Naime, pojavile su se glasine da bi Facebook mogao kupiti kompaniju Opera Software.

Nedelje u IT svetu retko prolaze bez tužbi, a ove nedelje tužilac je bio BitTorrent, koji je zbog kršenja autorskih prava tužio jednu nemačku kompaniju.

Iz kompanije HP ove nedelje stigao je izveštaj o poslovanju u poslednjem kvartalu, ali i informacija o tome da će do 2014. godine ukinuti 27 hiljada radnih mesta, u procesu restruktuiranja kompanije.

Na globalnom nivou, Apple je i dalje vodeći proizvođač tableta, pokazali su rezultati istraživanja kompanije NPD DisplaySearch, a od jula u igru će možda ući i Google, svojim tabletom.

Što se lokalnog plana tiče, saznali smo da je Srbije lider u regionu kao zemlja odakle dolazi najviše spama, što je pokazalo istraživanje kompanije Kaspersky.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: