Ramzi i Šumaher takođe pozitivni

Olimpijski komiteti Bahreina i Nemačke objavili su da su njihovi sportisti bili pozitivni na dodatnom antidoping testiranju.

Izvor: B92, Tanjug Svet, Nemačka, Bahrein
Podeli

Aktuelni olimpijski šampion na 1.500 metara Rašid Ramzi i biciklista Stefan Šumaher bili pozitivni na dodatnom testiranju uzoraka uzetih za vreme Olimpijskih igara u Pekingu prošle godine. Olimpijski komitet Italije je, nešto ranije, saopštio da je osvajač srebrne medalje na Igrama u Pekingu biciklista Davide Rebelin, takođe, bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu CERA.

CERA predstavlja novu generaciju eritropoetina (EPO).

Ukoliko i B uzorak bude pozitivan, Ramzi će ostati bez zlatne medalje, a titula će u tom slučaju pripasti Kenijcu Asbelu Kiprutu Kipropu, dok će srebro otići u ruke Novozelandđaninu Nikolasu Vilisu. Bronza bi u tom slučaju dobio Francuz Mehdi Bala.

"Izražavamo žaljenje zbog potvrde Medjunarodnog olimpijskog komiteta koji nam je dostavio informaciju. Želimo da istaknemo da je Rašid
Ramzi pre odlaska u Peking i tokom Olimpijskih igara više puta bio podvrgnut doping testovima i rezultati su uvek bili negativni
", navodi
se u saopštenju Olimpijskog komiteta Bahreina.

Nemačka biciklistička federacija je Šumahera, još ranije, kaznila dvogodišnjom suspenzijiom, jer je bio pozitivan na prošlogodišnjem Tur d'Fransu.

strana 1 od 3 idi na stranu