Marjanović u istoriji Evrolige!

Centar Crvene zvezde Boban Marjanović ponovo je ušao u istoriju Evrolige – srušivši još tri rekorda.

Izvor:

Četvrtak, 09.04.2015.

21:05

Default images
StarSport

'Dobroćudni div' sa Malog Kalemegdana ostvario je već u prvoj četvrtini meča protiv Panatinaikosa devet skokova i tako zabeležio ukupno 249 u sezoni – oborivši rekord Mirsada Turkdžana.

Na kraju prvog poluvremena najkorisniji igrač dosadašnjeg dela elitnog takmičenja imao je i 19 indeksnih poena (6 poena, 10 skokova), čime je stigao do ukupnog indeksa 607 i oborio rekord bivše zvezde Makabija Entonija Parkera.

Samo nekoliko igrača u istoriji Evrolige imalo je dabl-dabl prosek po okončanju neke od faza, a nijedan od njih nije okončao sezonu sa takvim učinkom duže od deceniju – osim Bobana Marjanovića.

Boban je meč sa Panatinaikosom okončao sa 12 poena i 16 skokova i time uspeo da uđe u društvo Arvidasa Sabonisa, Mirsada Turdžana i svojih zemljaka Dejana Tomaševića i Dejana Milojevića.

Takođe do kraja meča je ostvario još deset indeksnih poena pa sada rekord Evrolige, po korisnosti u sezoni, iznosi 617.

Centar Crvene zvezde Telekom, u svojoj trećoj sezoni u elitnom takmičenju, drži titulu najkorisnijeg igrača lige (MVP) sa prosečnim indeksom 24,9, a ujedno je najbolji skakač sa 11 skokova u proseku i četvrti najbolji strelac sa 16 poena po meču.

Na sve to, 221 centimetara visoki Bobi samo na jednom meču, od 24, nije ostvario dvocifreni košgeterski učinak, pri tom upisavši i 16 dabl-dablova čime je takođe postao rekorder.

Crveno-beli su Pioniru savladali grčku ekipu i trijumfovalno završili takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: