Đoković: Ferer veliki izazov

Najbolji srpski teniser Novak Đoković istakao je da mu je promena taktike i povećana agresivnost donela pobedu protiv Nemca Filipa Kolšrajbera.

Izvor: ÐN

Petak, 16.05.2014.

08:33

Default images

Srpski teniser je izgubio prvi set osmine finala, ali je onda ekspresno preokrenuo i ubedljivom igrom savladao Nemca sa 4:6, 6:2, 6:1.

„Pokušavao sam da udaram lopticu sa više spina, ali teren nije omogućavao toliki odskok koji sam želeo, ali sam kasnije postao malo agresivniji i otvarao teren. To je funkcionisalo dobro“, rekao je Đoković.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Davida Ferera, u petak ne pre 16 časova. Biće to njihov 17. međusobni duel, a Novak je 11 puta bio bolji, od čeka pet poslednjih duela.

„Ferer ima neverovatnu karijeru u celini, ali posebno na šljaci. Biće to veliki izazov i tu ćemo videti gde je otprilike moja igra“, dodao je Novak.

Osim Đokovića, plasman u narednu rundu na turniru u Rimu ostvarile su i srpske teniserke - Ana Ivanović izbacila je Mariju Šarapovu, dok je Jelena Janković bila bolja od Flavije Penete.

U polufinale Mastersa u konkurenciji dublova plasirali su se Nenad Zimonjić I Danijel Nestor, a igraće protiv braće Boba i Majka Brajana koje su savladali u finalu Madrida prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: