Belgija: Kup kod Jorgačevića

Posle pobede nad Serkl Brižom 3:0 u finalu belgijskog kupa, Gent se okitio trofejem, predvođen našim golmanom Bojanom Jorgačevićem.

Izvor: AY

Ponedeljak, 17.05.2010.

11:32

Default images

"Ovo je moj najsrećniji dan u fudbalskoj karijeri", kaže Jorgačević.

Gent je u finalu kupa tokom čitavog meča dominirao, što je posebno usrećilo srpskog golmana. "Grčevi su u 70. minutu počeli da hvataju igrače Serkl Briža, a mi smo u nadoknadi vremena delovali kao da je utakmica tek počela. Eto jednog od razloga zašto je Gent osvojio trofej, ostale ne moram da nabrajam", kaže Jorgačević.

Jorgačević je dodao da je čitav grad velikim slavljem pozdravio titulu.

"Osećaj je fantastičan, kako na stadionu, tako i van njega, na ulicama Genta. Noć koja se duboko urezala u mojoj glavi i, izvesno je, nikada neće biti izbrisana. Na centralnom gradskom trgu bilo je više od 50.000 ljudi, mađu njima i premijer, ministri i gradonačelnik, napravljena je i svečana bina na koju smo izlazili jedan za drugim i obraćali se navijačima. Za takav doživljaj vredelo je roditi se i baviti se fudbalom", dodaje Jorgačević.

Srpski golman je prokomentarisao i mogući transfer u neki veći evropski klub.

"U igri je više poziva iz Bundeslige. Zasad ih odlažem, doći će, naravno, čas kada ću opet da ih stavim na sto, sad hoću, pre svega, sa porodicom da se odmorim desetak dana u Turskoj", zaključio je Jorgačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: