Zvezda deklasirala Cibonu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su zagrebačku Cibonu 72:51, u derbiju devetog kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 21.11.2009.

19:32

Default images

Ekipa Ace Petrovića odigrala je sjajan meč nakon trijumfa nad Partizanom, kontrolisala je rezultat tokom celog toka i sasvim zasluženo je nanela zagrabačkoj Ciboni prvi poraz u NLB ligi. Zvezda je u drugoj deonici povela sa 39:25, ali su gosti serijom 13-1 prišli na samo dva poena zaostatka na poluvremenu.

Ipak, fenomenalnom odbranom u drugom poluvremenu Zvezda je goste iz Zagreba svela na samo 13 poena, a još neverovatnije zvuči podatak da je Cibona u poslednjih deset minuta postigla samo dva poena!

Filip Videnov bio je najefikasniji u domaćem sastavu sa 14 poena. Elmedin Kikanović i Vuk Radivojević ubacili su po 13, a kapiten Tadija Dragićević 11. U ekipi Velimira Perasovića Marko Tomas je bio ubedljivo najbolji sa 22 poena.
BB
Zvezda je duel protiv Cibone počela veoma motivisano, i prvih 17 minuta odigrala je na visokom novou. Pored toga, domaći tim izuzetno dobro je služio šut za tri poena, ali ni gosti nisu hteli da se predaju. Trojkom Kikanovića Zvezda je posle deset minuta vodila sa 21:20.

Na startu drugog perioda gosti su postigli poene i poveli, a onda je usledila fantastična serija Zvezde 16-0 za velikih 36:22. U naredna dva napada Tomas i Bakić su razmenili trojke, a jedini pad na utakmici crveno-beli su imali u preostalom delu prvog poluvremena. Cibona je najviše zahvaljujući Tomasu serijom 13-1 smanjila na samo dva poena zaostatka nakon 20 minuta i činilo se da Zvezda neće izdržati u drugom delu.

Međutim, desilo se nešto potpuno neočekivano. Zvezda je u drugih 20 minuta zaigrala fenomenalnu odbranu, a u napadu su odlični bili Kikanović i Videnov. Epolig toga je i samo 13 poena Cibone u nastavku i ubedljivih 72:51 na kraju meča.

Zvezda sada ima skor od četiri pobede i pet poraza, dok je Cibona na skoru 8-1. Tim Ace Petrovića u utorak počinje takmičenje u Evrokupu. U Pionir dolazi moskovski Dinamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: