Drama u Torinu, Čelsi prošao dalje

Fudbaleri Juventusa i Čelsija igrali su nerešeno (2:2) u revanšu u Torinu, pa je londonski klub ukupnim rezultatom 3:2 prošao u narednu rundu LŠ.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

23:38

Default images

Juventus je poveo nakon akcije Jakvinte i Trezegea, a u posljednjim minutama prvoga dela Čelsi je izjednačio golom Mikaela Esijena koji je odigrao prvu utakmicu nakon šest meseci. Novu prednost „staroj dami“, koja je od 68. minuta igrala sa igračem manje, doneo je Del Pijero pogotkom iz penala u 73. minutu. Ipak, Čelsi je izbegao poraz pogotkom Drogbe u 83. minutu.

Utakmica nije baš najbolje počela za Juve jer se već u 12. minutu teško povredio Pavel Nedved kojeg je zamenio Hasan Salihamidžić. Međutim, samo sedam minuta kasnije „bjankoneri“ su anulirali prednost Čelsija iz Londona nakon 19. minuta igre kada je Trezege sjajno proigrao Jakvintu koji je sam izašao ispred Petra Čeha i lako savladao golmana „plavaca“.

Kraj poluvremena doneo je dramu. Prvo je Drogba sjajno izveo slobodan udarac što je Bufon jedva odbranio (mada je lopta možda i prešla gol liniju), ali samo minut kasnije nakon sjajnog šuta Lamparda, na loptu koja se odbila od prečke natrčao je Esijen koji je postigao prvi gol nakon aprila prethodne godine.

U drugom delu Juventus je ostao bez Kijelinija koji je u 68. minutu dobio drugi žuti karton, ali je samo pet minuta kasnije Juve došeo do novog vođstva. Del Pijero je izveo slobodan udaraca, a Žulijano Beleti odbio loptu rukom pa je sudija Alberto Malenko iz Španije dosudio jedanaesterac. Iskusni kapiten Juventusa izveo je penal i rutinski savladao Čeha. Ipak, Čelsi je po drugi put došao do izjednačenja jer je Drogba sedam minuta pre kraja izjednačio nakon centaršuta Beletija sa desne strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: