Kup UEFA, treće kolo

U četvrtak uveče na programu je 16 utakmica trećeg kola Lige Kupa UEFA.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2008.

12:43

Default images

Pored utakmice u kojoj srpski šampion Partizan dočekuje belgijski Standrad, najinteresantniji susreti trećeg kola biće svakako Šalke - Mančester Siti (Grupa A), Olimpijakos - Benfika (Grupa B), Sampdorija - Štutgart (Grupa C), Portsmut - Milan (Grupa E), Hamburger - Ajaks (Grupa F), Rozenborg - Valensija (Grupa G) i Deportivo - Fejenord (Grupa H).

Grupa A:
Šalke – Mančester Siti
PSŽ – Rasing Santander

U grupi A igraće se izuzetno interesantan meč između Šalkea i Mančester Sitija. Nemci će eventualnom pobedom pokušati da obezbede plasman u sledeću rundu i da se osvete Englezima za poraz u polufinalu Kupa UEFA u sezoni 1969-70. U drugom meču grupe Pari Sen-Žermen dočekuje Rasing i obe ekipe će pokušati da se odlepe sa dna tabele. Slobodna je ekipa Tventea.

Grupa B:
Galatasaraj – Metalist
Olimpijakos – Benfika

Galatasaraj je odlično odigrao prva dva susreta u Ligi Kupa UEFA, pobedivši Olimpijakos i Benfiku. Metalist, koji je do sada osvojio jedan bod, opet putuje u Istanbul posle nepuna dva meseca gde su u prvoj rundi gostovali Bešiktašu. Olimpijakos i Benfika sastaju se posle punih 25 godina. Olimpijakos je na dnu grupe sa 0 bodova, dok je portugalski klub osvojio jedan bod iz dva meča. Slobodna je ekipa Herte.

Grupa C:
Sampdorija – Štutgart
Partizan – Standard

U grupi C, srpski predstavnik u Kupu UEFA Partizan dočekuje Standard i pokušaće da iskoristi poslednju priliku da ostane u trci za plasmanom u narednu rundu. Sampdorija, koja je pauzirala u prošlom kolu, će biti domaćin Štutgartu koji, kao i italijanski klub ima tri osvojena boda, ali iz dve utakmice. Slobodna je ekipa Sevilje.
Grupa D:
NEC – Totenhem
Dinamo – Spartak Moskva

NEC dočekuje preporođeni Totenhem u meču grupe D. Holandski klub doživeo je poraz u prvom kolu i sada će imati težak zadatak da pokuša da osvoji bodove u meču sa ekipom Harija Rednapa. U drugom meču grupe D, zagrebački Dinamo imaće takođe težak posao u susretu sa Spartakom iz Moskve, koji se trenutno nalazi na dnu grupe bez osvojenih bodova. Dinamo će predvoditi Marijan Vlak koji je nasledio Branka Ivankovića na mestu trenera zagrebačkog kluba. Slobodna je ekipa Udinezea.

Grupa E:
Portsmut – Milan
Braga – Volfsburg

Toni Adams na svom debiju u Evropi sa Portsmutom imati veoma nezahvalan posao, pošto engleskom klubu u goste dolazi bivši evropski prvak Milan. Italijani su na korak od plasmana u sledeću rundu pošto su u prva dva kola zabeležili pobede, dok je Portsmut u prvom meču poražen od Brage sa 3:0. Braga dočekuje Volfsburg u meču koji možda odlučuje koji će od ta dva kluba obezbediti plasman među najboljih 32. Slobodna je ekipa Herenvena.
Grupa F:
Žilina – Slavija
Hamburger – Ajax

Žilina i Slavija će pokušati da osvoje prve bodove u meču grupe F. Ta dva kluba su se sastala u drugoj kvalifikacionoj rundi Lige Šampiona prošle sezone i posle 210 minuta nije bilo golova. Tada je Slavija bila uspešnija posle boljeg izvođenja penala. Izuzetno interesantan susret očekuje se i u Hamburgu gde će domaći tim dočekati Ajaks. Eventualnom pobedom, obe ekipe bi napravile veliki korak ka plasmanu u šesnaestinu finala. Slobodna je ekipa Aston Vile.

Grupa G:
Klub Briž – Sent Etjen
Rozenborg – Valensija

Iako ne igra dobro u prvenstvu Francuske gde zauzima poslednje mesto, Sent Etjen je u prva dva kola Lige Kupa UEFA zabeležio pobede. Sada francuski klub gostuje belgijskom Brižu koji je remizirao sa Rozenborgom u prvom kolu. U drugom susretu, Valensija će na gostovanju pokušati da se osveti Rozenborgu za dvostruki poraz (oba puta 2:0) u prošlogodišnjem izdanju Lige Šampiona. Slobodna je ekipa Kopenhagena.

Grupa H:
CSKA Moskva – Leh
Deportivo – Fejenord

CSKA iz Moskve, koji je ostvario sjajne pobede u prva dva kola, dočekuje Leh i remijem bi obezbedio plasman u sledeću rundu, ali vicešampion Rusije verovatno ne bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom. Susret Deportiva i Fejenorda obeležiće povratak napadača holanskog kluba Roja Makaja na teren gde je za četiri godine postigao blizu 100 golova za ekipu iz La Korunje. Oba tima nisu osvajali bodove u dosadašnjem toku Lige Kupa UEFA. Slobodna je ekipa Nansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: