Stiglo obrazloženje incidenta "klečanje" VIDEO

Američki košarkaš Aleks Renfro objasnio je šta se desilo tokom spornog završetka utakmice između San Pablo Burgosa i Fuenlabrade.

Izvor: LN

Ponedeljak, 16.05.2022.

17:32

Stiglo obrazloženje incidenta
Foto: Profimedia

Košarkaši Burgosa su ispali iz lige posle poraza u poslednjem kolu na domaćem parketu, da bi zatim na društvene mreže isplivao kontroverzan video-snimak.

Renfro i njegovi saigrači su klečali pred navijačima, na šta ih je, prema izveštajima medija, naterao predsednik kluba.

Ovakvo ponašanje predsednika naišlo je na veliku osudu na mrežama, ali se onda javio iskusni američki plejmejker i rekao šta se tačno desilo.

"Ovo je moja druga godina u Burgosu. Naša tradicija je da posle pobeda kleknemo na teren, udaramo o parket i pevamo sa navijačima. Ovo radimo posle svake pobede. Takođe i tapšemo navijačima, jer stvarno imamo najbolje navijače u ACB ligi i jedne od najboljih u Evropi. Tribine su pune tokom svake utakmice, nezavisno od pozicije na tabeli (očigledno). Na ovaj način im se zahvaljujemo"
, napisao je Renfro na Tviteru. Iako je ovakva predstava bila rezervisana za pobede, Renfro objašnjava da se uprkos porazu klečanje dogodilo samo zbog tradicije.

"Nismo pobedili, ali se upravo to desilo, baš kao i prošle godine kada smo ispali od Tenerifa u prvoj rundi kod kuće. Skupili smo se na centru terena kako bismo se poslednji put zahvalili navijačima, kao i svaki put posle svake pobede. (Utakmica protiv Fuenlabrade) nije bila izuzetak". Renfro je pokušao da obrazloži i ponašanje predsednika kluba Feliksa Sanča, koji je na snimcima delovao izuzetno besno.

"Svi smo videli slike i videe i ja imam svoje mišljenje o njima, ali ne mogu da pričam u ime predsednika i njegovih namera. On može sam da kaže šta ima o svemu. Pročitao sam da su nas navijači ponižavali i da su nam zviždali jer smo klečali, ali to nije istina. Dosta toga se dešavalo u tim trenucima, ali sam poprilično siguran da su se zvižduci odnosili na igrače Fuenlabrade. Ispravite me ako grešim. To mislim jer kada su oni izašli sa parketa nisam čuo više zvižduka, a mi smo nastavili da se zahvaljujemo navijačima, kao i uvek. Pobedili ili izgubili", podvukao je bivši igrač Partizana.

Burgos je, podsetimo, ispao iz ACB lige pošto je zauzeo poslednje mesto na tabeli sa deset pobeda i 24 poraza. Uz njih u drugom rangu će se naredne sezone takmičiti i Andora, ovogodišnji polufinalista Evrokupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: