Vaterpolisti Srbije opet pokazali humanost

Vaterpolisti Srbije podržali su akciju sređivanja Škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju OŠ "Dragan Kovačević".

Izvor: MT

Subota, 15.06.2019.

14:54

Vaterpolisti Srbije opet pokazali humanost
foto: Vesna Laliæ

Reprezentativci Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Nemanja Vico i Radomir Drašović, predvođeni selektorom Dejanom Savićem, su zajedno sa mališanima učestvovali u sređivanju dvorišta ove škole.

Ovim je zvanično počela rekonstrukcija dotrajalog krova, koju će ovoj ustanovi donirati Vaterpolo savez Srbije, zajedno sa svojim partnerima iz građevinske kompanije "Jadran".

foto: Vesna Laliæ
Donacija je vredna 1,3 miliona dinara, a završetak radova predviđen je za kraj jula.

Iako su pripreme za Svetsku ligu u punom jeku, vaterpolisti su uspeli da nađu vremena za humanitarnu akciju. Selektor Dejan Savić ističe važnost ovakvih akcija, kojima se pažnja javnosti usmerava na društvene teme poput ove.

"Deca sa smetnjama u razvoju nisu više toliko nevidljiva kao ranije. Oni imaju pravo na normalan život kao i sva druga deca. Ovakve akcije ih dodatno uključuju u društveni život, a nama ostaje da im obezbedimo kvalitetno obrazovanje na koje imaju apsolutno pravo. Zato smo danas ovde", kaže Savić.
foto: Vesna Laliæ
Podrška ovoj maloj školi velikog srca koja se punih 50 godina bori da svakom učeniku obezbedi najkvalitetnije obrazovanje i spremi ga za nastavak školovanja, jedna je u nizu akcija kojom vaterpolo tim i savez žele da skrenu pažnju na značaj inkluzije i uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u tokove društva.

Direktorka ove Osnovne škole Silvija Plavšić nije krila zadovoljstvo.

"Veoma smo zahvalni Vaterpolo savezu Srbije, posebno selektoru Dejanu Saviću, na jednom izuzetno plemenitom gestu i zalaganju da se pronađe donatorska kuća "Jadran" i renovira krov koji je potpuno oronuo. VSS se nije zaustavio na tome, već je animirao celokupnu javnost, iskoristivši da učenike sa smetnjama u razvoju stavi u prvi plan", kaže Silvija Plavšić, direktorka OŠ "Dragan Kovačević".
foto: Vesna Laliæ
Vaterpolo reprezentaciju Srbije očekuje finalni turnir Svetske lige koji se održava u Beogradu od 18. do 23. juna. Naši vaterpolisti igraće u B grupi, a protivnici su im Australija, Hrvatska i Kazahstan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: