Olimpijski dan 8. juna na stadionu Vojne akademije

Olimpijski dan održaće se 8. juna na stadionu Vojne akademije, najavljeno je u sredu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 05.06.2019.

23:50

Olimpijski dan 8. juna na stadionu Vojne akademije
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Olimpijski dan organizuje se u 206 zemalja povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u Srbiji će biti proslavljen 25. put.

Zahvaljujući odličnoj saradnji i činjenici da su osnivači Olimpijskog komiteta Srbije bili oficiri Vojske Kraljevine Srbije, ove godine Olimpijski dan će prvi put biti organizovan na stadionu Vojne akademije, navodi se u saopštenju OKS.Od 12 časova ;biće organizovane trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 2.400 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci učestvovaće štafete Olimpijskog komiteta Srbije i kompanija članica sponzorskog pula Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsednik OKS Božidar Maljković rekao je da su osnovni ciljevi Olimpijskog dana ;podsticanje građana na fizičku aktivnost, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha.

Šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savezu za vojne sportove Sreten Radović izrazio je zadovoljstvo što će Vojna akademija biti domaćin ovogodišnjeg Olimpijskog dana.

Reprezentativac Srbije u streljaštvu, olimpijac i pripadnik Sportske čete Vojske Srbije Dimitrije Grgić rekao je da se raduje Olimpijskom danu i da se nada da će biti mnogo učesnika. On će u subotu doći na Vojnu akademiju sa porodicom i učestvovati u porodičnoj trci.

Osim trka za različite uzraste, na Olimpijskom danu biće i niz drugih sportsko rekreativnih aktivnosti u saradnji sa Pokretom za žensku košarku Marina Maljković, specijalnim jedinicama Vojske Srbije koje će organizovati poligon borilačkih veština, a građani će moći da se oprobaju i u vazdušnoj streljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: