Roma jednom nogom u 1/8f LŠ, Valensija pobedila posle 1.115 dana

Fudbaleri Rome pobedili su CSKA 2:1, dok je Valensija nadigrala Jang Bojs 3:1, u mečevima četvrtog kola Lige šampiona.

Izvor: AK

Sreda, 07.11.2018.

18:30

Roma jednom nogom u 1/8f LŠ, Valensija pobedila posle 1.115 dana
Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Roma je tek sa igračem više uspela da slavi na Lužnjikiju, golovima Kostasa Manolasa u četvrtom i Lorenca Pelegrinija u 59. minutu, dok je u međuvremenu izjednačio Arnor Sigursdon.

"Vučica" je povela već u četvrtom minutu, Igor Akinfejev je loše procenio centaršut Pelegrinija iz kornera, a to koristi Kostas Manolas i glavom trese mrežu CSKA.

Usledio je pritisak "Armejaca", ali Nikola Vlašić i Hordur Magnuson ne uspevaju da konkretno ugroze Olsena, uprkos dobrim pozicijama u 18. i 26. minutu.

Sredinom poluvremena Roma preuzima kontrolu i preti preko Florencija i Kolarova, ali Akinfejev ovaj put dobro reaguje.

U samoj završnici prvog dela igre nove prilike imao je CSKA, ali Obljakov i Šenikov u istom napadu ne uspevaju da izjednače. Međutim, u šestom minutu drugog poluvremena domaćin stiže do 1:1. Sjajno je Ahmetov izigrao vezni red Rome, proigrao u kaznenom Sigurdsona koji koristi amatersku reakciju Santona i šalje loptu u mrežu.

Samo šest minuta kasnije dogodio se ključni trenutak meča, Klajvert beži Sigurdsonu koji ga obara s leđa i dobija drugi žuti karton.

Roma samo tri minuta posle toga kapitalizuje brojčanu prednost, mada je Pelegrini savladao Akinfejeva iz nedozvoljene pozicije jer mu je bio najbliži nakon šuta Kristantea i odbitka lopte od nogu Džeka.

Džeko i Facio u narednih desetak minuta propuštaju dobre prilike da "overe" pobedu, da bi Roma u finišu strepela zbog pritiska CSKA, ali "Armejci" ne uspevaju konkretno da ugroze Olsena.

Tako je Roma trećom uzastopnom pobedom napravila ogroman korak ka osmini finala, lider je Grupše G sa devet bodova, tri ispred Reala koji ima meč manje, ali što je važnije pet više od CSKA uoči poslednja dva kola.
Standings provided by Sofascore LiveScore
Foto: Getty images
Valensija je golovima Santija Mine stekla 2:1 na poluvremenu protiv Jang Bojsa, za koje je Rožer Asale izjednačio rezultat u jednom trenutku, da bi "Slepi miševi" pobedu "overili" preko Karlosa Solera u desetom minutu nastavka meča.

Klub sa Mestalje zabeležio je prvu pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona od oktobra 2015, posle tačno 1.115 dana!

Domaćin je krenuo ofanzivno od starta meča, pa već u četvrtom minutu Rodrigo ima prvu šansu, koristi je, ali iz ofsajd pozicije.

Međutim, deset minuta kasnije domaćin stiže do vođstva, Mina prvi put trese mrežu "Bojsa", pokupivši odbitak nakon što je Soler pogodio stativu.

Gosti uspostavljaju ravnotežu u nastavku meča, a prvi put prete u 25. minutu, Asale je bio u dobroj poziciji, ali šutira pored gola.

Međutim, momak iz Obale Slonovače ne propušta sledeću priliku koja mu se ukazala, u 37. minutu donosi izjednačenje.

Nakon što su saigrači ukrali loptu u sredini terena, lopta stiže do Fasnahta na desnoj strani, on je odlaže do Asalea u kaznenom prostoru koji sjajnom dijagonalom pogađa donji levi ugao i poravnava na 1:1. Ali nije dugo trajao egal na Mestalji, samo pet minuta posle gola Asalea domaćin odgovara, a opet Mina trese mrežu Jang Bojsa.

Soler je ubacio loptu sa desne strane pred peterac gde se sjajno ubacio Mina i samo podmetnuo nogu da skrene fudbal u gol rivala iz Berna.

Malo je nedostajalo da Bojsi odmah uzvrate, Nagamelu se sjajno ubacio iz drugog plana na drugu stativu posle centaršuta sa desne strane, ali promašuje ceo gol.

Na startu drugog poluvremena Giljom Oro propušta šansu da sa 11 metara izjednači na 2:2, da bi u 56. minutu usledila kazna za ovaj promašaj.

Sjajno su na sredini terena kombinovali Rodrigo i Soler, izbacili su iz igre četvoricu igrača Jang Bojsa, Soler brzo stiže do kaznenog i preciznim udarcem pogađa za 3:1.

Gosti su pokušali da se vrate u igru, ali 13 minutu pre kraja Seku Sanogo dobija direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Kokelanom, pa Valensija sa igračem manje rutinski privodi meč kraju.

"Slepi miševi" su prvom pobedom u LŠ ove sezone prestigli Mančester junajted na drugom mestu, imaju bod više od "Crvenih đavola" koji gostuju Juventusu u Torinu.

Švajcarska ekipa je ostala na jednom bodu, pa će teško da se izbori i za Ligu Evrope.
Standings provided by Sofascore LiveScore
U toku su dueli: Bajern – AEK, Benfika – Ajaks, Juventus – Mančester junajted, Olimpik Lion – Hofenhajm, Mančester siti – Šahtjor, Viktorija Plzenj – Real Madrid, čiji tok možete da pratite OVDE.

Dešavanja sa mečeva u Moskvi i Valensiji mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: