DK: Puj doneo Francuzima tri meč lopte protiv Španije

Francuski teniser Luka Puj savladao je Španca Roberta Bautistu Aguta sa 3-2 u setovima i doneo drugi poen svojoj reprezentaciji u polufinalu Dejvis kupa.

Izvor: LN

Petak, 14.09.2018.

20:35

DK: Puj doneo Francuzima tri meč lopte protiv Španije
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Puj je posle velike borbe i neizvesnosti savladao Bautistu Aguta sa 3:6, 7:6(5), 6:4, 2:6, 6:4.

Francuskoj je prvi poen doneo Benoa Per, koji je "uništio" Pabla Karenja Bustu, a sada je Puj osvojio tri meč lopte za plasman u finale.

Španac je apsolutno dominirao u prvom setu i osvojio ga sa lakoćom, ali je Puj onda, pred domaćom publikom, zaigrao mnogo bolje. Osvojio je naredna dva seta, ali je opet usledio pad koncentracije i došlo je do petog, odlučujućeg seta.

Puj je zadržao smirenost i u devetom gemu seta napravio brejk, a zatim servirao za meč. Iskoristio je treću meč loptu, nakon što je spasao jednu brejk priliku, i savladao iskusnijeg Bautistu Aguta.

Francuska je sve bliža finalu i ima prednost od 2-0 posle prvog dana, a isto vođstvo imaju i Hrvati u drugom polufinalu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: