Bogdanović za B92: Kingsi nestrpljivi, odluka 4-5. jula

Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović rekao je za B92.net da će početkom jula odlučiti da li će karijeru nastaviti u NBA ligi.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 27.06.2017.

08:00

Bogdanović za B92: Kingsi nestrpljivi, odluka 4-5. jula
Foto: Getty imags

Srpski bek iza sebe ima sjajnu sezonu sa Fenerbahčom, osim odbranenje titule šampiona Turske, Fener je prvi put u istoriji postao šampion Evrope.

Čim je završena sezona u centar pažnje je došla priča o njegovoj budućnosti, odnosno selidbi u NBA ligu gde na njega pravo polažu Sakramento Kingsi koji s nestrpljenjem čekaju odgovor.

"Mislim da 1. ili 2. stiže ponuda, a trebalo bi da odlučim oko 4-5. Jesu nestrpljivi, interesuju se oko raznih strani, između ostalog i privatnih. Naravno da važnu ulogu igra Vlade Divac. Na njegovu preporuku sam otišao kod Željka Obradovića, videćemo da li ću otići kod Vlada na isti način", rekao je Bogdanović za B92. Kingsi iza sebe imaju turbulentnih nekoliko meseci, trejdovali su prvu zvezdu Demarkusa Kazinsa, a onda imali po mnogima sjajan draft koji bi mogao da značajno utiče na budućnost tima.

"Ispratio sam Kingse, oni su promenili malo koncepciju tima, promenili roster u ekipi. Doveli Foksa koji je bio peti pik, Džeksona, koga sam pratio u finalu NCAA lige. Imao je lošu utakmicu, ali je bio agresivan. On je tim igrača kao Kalina (Nikola Kalinić, prim. aut)", rekao je bivši bek Partizana.

Bogdanović je bio jedan od ključnih igrača u timu Željka Obradovića protekle sezone sa 13,8 poena uz 4,3 asistencije i 3,3 skokova u Superligi Turske, te 14,6 poena uz 3,8 skokova, 3,6 asistencija i 1,1 ukradenih lopti po utakmici u Evroligi.

"Izvanredna sezona iza mene i ekipe, nismo uspeli da osvojimo Kup, ali smo sve ostalo osvojili. Sezona za istoriju. Uvek postoji motivacija da se ponovi rezultat i ako je moguće obori neki rekord. Ništa nije lako osvojiti, a još teže je drugi put", istakao je Bogdanović.

Jedan od aduta Fenerbahčea tokom sezone su bili vatreni navijači, što je više nego poznato okruženje za Bogdanovića, s obzirom na godine u Partizanu pred "grobarima".

"Dosta su slični, pa i kao narod smo slični. Dosta ih je došlo i ovde i podržalo kamp", dodao je srpski reprezentativac.
Foto: B92/AK
Ove nedelje je u Beogradu počeo prvi Bogdanovićev košarkaški kamp koji je na terenima KK Partizan na Kalemegdanu okupio oko 60 dečaka i devojčica iz regiona.

"Nikad nisam razmišljao previše o budućnosti u košarci, uvek sam išao korak po korak. Ti kampovi su za mene uvek bili neka nova vrsta dokazivanja, nije bio samo odličan basket već i takmičarske vežbice. Mislim da im mogu da ti iste ili bar slične uslove", rekao je Bogdanović za B92.

Poznat kao beskompromisan borac na terenu, Bogdanović se dobro snašao i u ulozi mentora za mlađe košarkaše.

"Možda ponekad popustim pomalo, ali se trudim da im i na taj način pokažem koliko je košarka ozbiljna i profesionalna", rekao je Bogdanović koga smo pitali da li je možda u njemu proradila i trenerska žica, "Jeste malo, super je osećaj. Imaš još veći osećej liderstva, da pokazuješ ljudima da pokazuješ poteze".

Bogdanoviću na Kalemegdanu društvo prave Vladimir Štimac, Nemanja Nedović i Milenko Tepić, a osim za mlade košarkaše, izdvojili su vreme i za posmatrače pa su proveli na desetine minuta deleći autograme i fotografišući se.

Drugi, poslednji dan kampa na program je u utorak 17-21 časova, a ulaz na terene KK Partizan je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: