Grupa D: Bez golova u Dablinu, Srbija ostaje prva!

Republika Irska i Vels remizirali su u Dablinu bez golova, dok je Austrija savladala Moldaviju 2:0 (0:0) u grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor:

Petak, 24.03.2017.

23:00

Grupa D: Bez golova u Dablinu, Srbija ostaje prva!
Getty Images

Rezutlat u Irskoj najviše odgovara našoj reprezentaciji koja je nešto ranije posle preokreta slavila u Gruziji (3:1) i ostaće prva na tabeli.

'Orlovi' posle petog kola predvode grupu D sa 11 bodova, isto koliko ima i Irska, ali uz lošiju gol razliku. Slede Vels i Austrija sa po sedam bodova, Gruzija ima dva, a poslednjeplasirana Moldavija jedan.

Irska i Vels odigrali su izutetno tvrd meč, obe ekipe imale su po dve prilike da ipak reše u svoju korist, ali će više razloga za nedovoljstvo imati domaći – pošto nisu uspeli da materijalizuju crveni karton Nila Tejlora u 69. minutu.

S druge strane, Austrija se dugo mučila protiv nejakih Moldavaca, da bi tek u 75. minutu Marsel Zabicer probio bedem gostiju. Konačan rezultat meča postavio je Martin Harnik u 90. minutu.

U narednoj rundi, 11. juna, Moldavija će ugostiti Gruziju, Austirja će gostovati u Irskoj, dok na Marakanu dolazi Vels.

Osim crvenog za Tejlora, dobra vest za Srbiju jeste i da je Garet Bejl zaradio žuti karton zbog koga neće imati pravo nastupa u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: