Počinje NFL: Sihoksi favoriti, Petriotsi brane SB

Duelom Nju Ingland Petriotsa i Pitsburg Stilersa u petak ujutru (02:30h) po našem vremenu počinje nova NFL sezona.

Petriotsi su branioci titule, a u novu sezonu ulaze uzdrmani skandalom u vezi sa izduvanim loptama u finalu konferencije prošle sezone.

Međutim, to nije razlog zbog koga NFL analitičari kao glavnog favorita u novoj sezoni ističu Sijetl Sihokse.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2015.

13:55

Default images
foto: Getty images

Dosta se očekuje i od Grin Bej Pekersa, Indijanapolis Koltsa, a ne sme se zaboraviti ni Pejton Mening i njegovi Denver Bronkosi.

U drugom planu su Dalas Kaubojsi, Pitsburg Stilersi, Baltimor Rejvensi, Filadelfija Iglsi i Arizona Kardinalsi, dok ostali timovi imaju minimalne šanse za plasman u Superboul.

Do plej-ofa mi takođe mogli Remsi, u svojoj poslednjoj sezoni u Sent Luisu pred povratak u Los Anđeles, te Minesota Vajkingsi i Atlanta Falkonsi.

Mnogi vide Bafalo Bilse u doigravanju posle 16 godina pauze, dok "hrabri" predviđaju debakl Stilersa i Kaubojsa i propuštanje plej-ofa.

Što se tiče pojedinaca, pored standardnih zvezda Brejdija, Rodžersa, Meninga, Laka, Gronkovskog, Vata, očekuje se da zablistaju povratnik Adrijan Piterson, Antonio Braun, Von Miler, Ndamukon Suh, te rukiju Ti Džej Jeldon i Kvon Aleksander.
foto: Getty images
1. Sijetl Sihoks

Već godinama Sihoksi su jedan od najboljih timova lige, osim što imaju sjajnog kvorterbeka Rasela Vilsona, te dominantnog raninbeka Maršona Linča, tim iz Sijetla ima i jednu od najjačih odbrana lige predvođenu Ričardom Šermanom.

2. Nju Ingland Petriots

Aktuelni šampion je kao što je pomenutu uzdrman zbog afere sa loptama, ali su tokom leta se trudili da to ne pokazuju. To je urodilo plodom jer im je desetak dana uoči početka sezone federalni sud podigao samopouzdanje. Prva zvezda tima Tom Brejdi je oslobođen suspenzije od četiri utakmice koju mu je izrekla liga, pa će predvoditi tim iz Bostona od prvog vikenda.

Odlazak Darela Revisa ne bi trebalo da previše oslabi Petse, pre svega što je Bil Beličik i dalje taktički genije, koji će znati kako da to nadoknadi. Dolazak Treja Florensa i Džabala Šreda bi trebalo da bude ključno za unapređenje odbrane. Bitno je doći do SB, a tu će već Brejdi da uradi šta je potrebno.

3. Grin Bej Pekers

Uprkos povredi Džordija Nelsona, koji će odsustvovati do plej-ofa, Pekersi su među glavnim kandidatima za SB. Dovoljno je imati Arona Rodžersa u timu da bi bio favorit, a posebno kada su mu podrška Edi Lejsi i Rendal Kob. Uz očekivano jaku odbranu sa Klejom Metjuzom, Pekersi bi lako mogli i do titule.

4. Indijanapolis Kolts

Prošle sezone stali su u finalu konferencije, možda i zbog izduvanih lopti, pa se ove očekuje korak više. Endru Lak je dovoljno sazreo da može predvoditi tim i u plej-ofu, nema Pejtonovu inteligenciju, niti Brejdijevu preciznost, nije ni žešči od Rotlisbergera, nedostaju mu i fizikalije Roberta Grifina II, ali ima instinkt za pobedu. Dolazak Andrea Džonsona i Filipa Dorseta bi samo trebalo da unapredi njegovu pas igru, a Frenka Gora da ga rastereti i omogući Koltsima raznovrsnost u napadu.

5. Denver Bronkos

Iako mu je 39 godina Pejton Mening sigurno ima snage za još jednu sjajnu sezonu. Prošle godine je počeo da pokazuje kako godine polako uzimaju maha, ima manje snage u ruci, slabije se kreće, ali bi napredak ranin beka Si Džej Andersona trebalo da ga rastereti. Taj balans u napadu uz jednu od boljih odbrana bi trebalo da bude dobitna formula.

Superoul, jubilarni 50. po redu, na programu je 7. februara 2016. na novom terenu San Francisko 49ersa "Levis" stadionu u Santa Klari (Kalifornija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: