Cicipas – Federer 6:3, 6:4

Stefanos Cicipas je pobedio Rodžera Federera u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu.

  6:3, 6:4
 
1/2 finale SET GEM
CIC  2 0
FED  0 0
6:3, 6:4 - Kraj! Pobeda Cicipasa!
Pritisak! Cicipas je osetio šta znači igrati sa velikim šampionom, sa Federerom nikad nije gotovo. Nekoliko grešaka i Rodžer je stigao do dve brejk lopte, 15:40.

Prvu ne koristi, pogrešio je iz forhenda, a onda je i ritern završio u mreži za izjednačenje. I opet užasan forhend Federera i konačno imamo meč loptu za Grka.

Publika je na nogama, Cicipas pogađa as za kraj!
6:3, 5:4 - Federer ostao u meču, ali Stefanos servira za veliku pobedu
Bio je Cicipas na 30:30, ali je Federer dobro odservirao.Potom je Stefanos uspeo sjajno da odigra za izjednačenje, ali je i pogrešio, pa je Federer opet došao do prednosti koju koristi, jer je pogodio servis viner za 5:4.
6:4, 5:3 - Cicipas na gem do pobede
Federer je sjajnim pasing šotom iz bekhenda došao do 15:15, a onda je Cicipas napravio treću duplu servis grešku u meču. Ponovo je potom Rodžer pogrešio iz forhenda, 30:30.

Videli smo servis viner Cicipasa za 40:30, a onda i novu grešku Federera - 5:3.
6:3, 4:3 - Federer smanjio prednost
Posle 30:0, 30:30. Izbegao je Federer neugodnost, dobio naredni poen za 40:30, a potom je ritern Cicipasa završio u autu - 4:3.
6:3, 4:2 - Grk potvrdio brejk
Cicipasov jednoručni bekhend doneo mu je poen na startu gema, ali je iz narednog, posle niskog odskoka, pogrešio.

I Federer je pogrešio iz bekhenda, lopticu kao da je udario ramom, veliki aut, 30:15. Forhend je Grku doneo novi poen, 40:15. Rodžerov odbrambeni volej završio je u autu, Cicipas je potvrdio brejk.
6:3, 3:2 - Novi brejk za Cicipasa!
Nova brejk šansa za Cicipasa na 30:40, prva koju ne koristi u meču. Potom je Rodžer uspeo da dobro odservira dođe do prednosti, ali izdao ga je forhend, nova greška i izjednačenje.

Posle još jednog izjednačenja, Cicipas je ponovo uspeo da posle poena u kojem smo videli 18 udaraca, dođe do prilike za brejk. Odlično je Grk odigrao poen, iz pforhenda je pogodio i opet imamo brejk - 3:2!
6:3, 2:2 - Federer uzvratio ribrejkom!
Federere se ne predaje olako - uz dve greške protivnika došao je do 0:30. Forhend volej u sam ugao i tu su nove tri brejk lopte za Švajcarca.

Prvu ne koristi, bekhend ritern je završio u autu. Potom je i naredni ritern izbacio u aut, a onda je Cicipas smeč udarcem neutralisao i devetu brejk loptu za Federera!

Stefanos je pogodio as za prednost, a Federer je potom pogodio liniju za izjednačenje. Sjajno je Federer skratio loptu, došao do nove brejk lopte, desete u meču! Ovu je konačno iskoristio i uzvratio brejkom!
Jedan od onih poena...Sjajno!
6:3, 2:1 - Brejk za Cicipasa!
Tri greške Federera i Cicipas je bez mnogo truda došao do 0:40 i tri brejk lopte. Netipično za Federera. Potom je Cicipas naterao Rodžera na novu grešku i Grk za sada ima stopostotan učinak na brejk poenima u meču, 2/2. I vodi u drugom setu!
6:3, 1:1 - Kraći gem, osveženje za Cicipasa
Posle onog maratonskog gema od skoro 13 minuta kojim je završio prvi set, pravo osveženje za Cicipasa da se sada sve brzo završilo u njegovu korist - 1:1
6:3, 0:1 - Federer dobro otvara set
Federer je rešio da nešto menja. Krenuo je ofanzivnije, lako dobio četiri poena, poslednji greškom Cicipasa na mreži - 0:1.
6:3 - Strašan gem, Cicipas iskoristio sedmu set loptu!
Kao u prethodnom servis gemu na servis Stefanosa - Federer stiže do prva dva poena. Ali Grk je uspeo da ponovo uzvrati, pogodio je servis viner za 30:30, a potom Federer dobio fenomenalan poen za novu brejk loptu!

Maratonski gem i to kakav! Uspeo je Cicipas forhendima da natera Rodžera u defanzivu, a potom iz drajv-voleja stigne do izjednačenja. Servis viner doneo mu je set loptu, ali je usledio sjajan ritern Federera - viner iz bekhenda.

Cicipasa to nije dekoncentrisalo, opet je dobro odservirao, ali je onda napravio i prvu duplu grešku u meču. Ni treću set loptu nije iskoristio, Federer je opet odlično uzvratio na servis.

Greška Grka iz bekhenda, donela je Rodžeru šestu brejk loptu u meču. Međutim, ni ovu ne koristi Rodžer! As je doneo Stefanosu četvrtu set loptu, ali opet Rodžerov bekhend! Novo izjednačenje!

I opet fenomenalan poen u razmeni od preko 20 udaraca. Bekhend paralela Cicipasa, peta set lopta! Forhend je bio u autu, ni ovu priliku Cicipas nije iskorostio.

Šestu set loptu je izborio servis vinerom, ali je opet pogrešio iz forhenda. Sedma prilika je stigla ubrzo, nju koristi Cicipas!
5:3 - Gem za Švajcarca bez izgubljenog poena
Veoma lak gem za Rodžera, brzo i efikasno. Nije Švajcarac izgubio nijedan poen, ali sada je na servisu Cicipas koji će pokušati da završi početni set u svoju korist.

Photo by Julian Finney/Getty Images
5:2 - Federer propustio tri brejk lopte!
Nekoliko grešaka Cicipasa i tri brejk lopte za Federera.Prvu ne koristi, bekhend paralela je završila u autu, potom je forhendom Stefanos neutralisao još jednu, 30:40.

Dobar, dubok drugi servis Cicipasa, Federer nije vratio u teren, kao ni naredni prvi servis. Ne koristi Grk prvu prednost u gemu, izbacio je bekhend u aut.

Federer ponovo potom greši iz forhenda, koji ga ne sluša od početka meča. Još jedna greška Federera i Cicipas vodi sa 5:2.
4:2 - Federer prati Stefanosa
Rodžer je stigao do 40:0, a onda je Cicipas osvojio dva naredna poena. Propustio je Grk priliku da iskomplikuje situaciju u ovm gemu, Rodžer je smanjio na 4:2.
4:1 - Cicipas ne popušta na servisu
Lako je Cicipas dobio prva dva poena u gemu, da bi potom Rodžer uspeo da ga prođe na mreži. Ipak, Grk je poslao neuhvatljivu forhend dijagonalu za 40:15, ali je Federer uzvratio na sličan način - 40:30.

Promašaj Cicipasa bekhendom doneo je izjednačenje u gemu. Stefanos je posle dobrog servisa dobro izgradio naredni poen, a posle toga Federerov bekhend je završio u mreži - 4:1.
3:1 - Prvi gem za Federera
Konačno gem za Rodžera. Švajcarac je bez izgubljenog poena uzeo gem na svoj servis i smanjio prednost Cicipasa.
3:0 - Potvrda brejka
Cicipas fenomenalno servira i rutinski potvrđuje brejk. Dosta lakih poena za za Grka, a zatim i prvi as na meču.
2:0 - Brejk!
Federer, nesvojstveno za njega, promašuje dva bekhenda u ovom gemu, dopušta Cicipasu brejk loptu koju Grk koristi.
1:0 - Federer propustio brejk loptu
Od samog starta meča Federer je počeo da pritiska Stefanosov servis i odmah je došao do brejk lopte. Ipak, Cicipas nekako uspeva da veže nekoliko dobrih udaraca i dolazi do prvog gema u meču.
Meč uskoro počinje
Sudar generacija
Početak meča pomeren
Zbog prvog polufinala dubla, koji bi trebalo uskoro da se završi, Federer i Cicipas će na teren izaći sa malim zakašnjenjem.
Razlika u godinama je velika
Federer ili Cicipas?
Dobrodošli!
Nakon meča u kojem se sastaju Rodžer Federer i Stefanos Cicipas saznaćemo ime prvog finaliste Završnog Mastersa u Londonu.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: