Đoković – Hačanov 2-0

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Rusa Karena Hačanova sa 2-0 u setovima u polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju.

 (6:4, 6:2)

  ĐOKOVIĆ   HAČANOV  
  2 : 0  
6:2 – Đoković brejkom završio meč i plasirao se u finale!
Hačanovu se izgleda nije igralo u ovom gemu i dosta je grešio. Novak je, kao i u ostatku meča, bio na niovu, pa je imao lak posao da završi meč.
5:2 – Ekspresno i efikasno, Novak na korak od pobede
Veoma brz gem u kojem je Karen imao malo prilika da uopšte udari lopticu. Novak je osvojio 14 poena zaredom.
4:2 – Brejk Đokovića, da li je Hačanov "slomljen"?
Dobar prvi poen Novaka, a onda i neiznuđena greška rivala iz bekhenda. Srbin je bio miljenik fortune u narednom poenu i jedna loptica koju je zakucao u mrežu prešla je na drugu stranu. Đoković je zatim strašnim riternom došao do brejka.
3:2
Novi gem za Novaka, bez ikakvih problema. Hačanov je samo jednom uspeo da se namesti za udarac i da profitira, a u ostalim poenima uglavnom je Đoković kontrolisao sve što je želeo.
2:2 – Magija na terenu
Jedan veoma atraktivan, najzanimljiviji gem danas, barem što se tiče atraktivnih poteza. Razmenjivali su špage i teške udarce, a na kraju je srećniji bio Hačanov koji je izjednačio rezultat. Što meč više odmiče, to je nivo tenisa kvalitetniji.
2:1
Loša četiri vezana poena u prethodnom nisu uticala na Novaka u ovom gemu. Rutinski je odradio posao i dominirao tokom razmena, ne prepustivši Karenu da dođe do izglednih pozicija u kojima bi mogao da raspali svoj "ubitačni" forhend.
1:1 – Đoković propustio dve vezane brejk šanse
Pritisak na Rusov servis iz poslednjeg gema prvog prebacio se na prvi gem drugog seta. Ekspresno je bilo 0:30, ali potom i nesvakidašnje loš ritern na drugih servis. Međutim, Hačanov greši i Đoković dolazi do tri vezane brejk prilike, ali pravi dve neiznuđene greške iz forhenda. Hačanov je iskoristio pad koncentracije Srbina i osvojio gem.
1:0 – Drugi set počeo dobro po Novaka
Rutinski gem, bez izgubljenog poena za srpskog tenisera. Servis je ponovo bio na nivou, kao i igra i Đoković vodi i u drugom setu.
6:4 – Dobar odgovor Novaka, prvi set ide njemu!
Dva sigurna poena Srbina i dve greške Rusa, te nova prilika na 0:30 da se završi set. Novak je imao priliku u narednom poenu iz pasinga, a zatim je jednu čistu lopticu izbacio u aut, te izvukao Hačanova iz problema, koji mu je ipak poklonio set loptu, a zatim i prvi deo igre prvom duplom servis greškom u meču.
5:4 – Hačanov se vratio u set brejkom
Zamalo preslikani prvi i drugi poen u ovom gemu, samo što je Đoković neobjašnjivo poslao lopticu u aut prilikom drugog. Možda je Karen tada osetio malu nesigurnost i dobro odigrao i naredni poen, te došao do 15:30. Srpski teniser je naredni poen osvojio u svom stilu, dobrom igrom u polju i čekanjem protivnikove greške, ali je zatim poklonio brejk loptu Rusu, a zatim i brejk lošim tajmingom pri bekhendu.
5:3 – Karen ostao u setu
Dobar gem za Karena, ne preterano, ali dovoljno. Izborio je još jedan gem u prvom setu i sada će Đoković servirati za meč.
Da li ste saglasni sa ovom zanimljivom opservacijom?
5:2 – Novak na korak od prvog seta
Đoković je hteo da ekspresno dođe do 40:0, ali je napravio brzu grešku. To je iskoristio Karen i došao do 30:30, a Novak je nastavio loše da servira. Posle jednog lošeg riterna i jedne iznuđene greške Novak dolazi do novog gema.
4:2
Oba tenisera uživala su u dužim razmenama u ovom gemu, ali je često dolazilo do grešaka. Novak je imao priliku da na đusu dođe do brejk lopte, ali nije uspeo jer je napravio neiznuđenu grešku. Posle dobrog servisa Rusa on je ipak uzeo novi gem.
4:1 – Ekspresna potvrda brejka
Đoković je vrhunski odigrao poslednjih sedam poena. Čeka grešku rivala, a ako do nje ne dođe raspali lopticu i pogodi viner. Igra kao da je u najboljoj formi i da je sezona u jeku, a ne na početku.
3:1 – Brejk Đokovića!
Novak je došao do 15:30 na riternu, ali je zatim usledio neuhvatljiv servis Hačanova. U narednom poenu Srbin je imao priliku da dođe do prve brejk lopte, ali ju je olako propustio neiznuđenom greškom iz forhenda. Posle nekoliko dobrih udaraca Đoković je ipak došao do brejk lopte i imao je odličnu šansu. Karen je promašio prvi servis, a zatim je poslao forhend u aut i bio je brejk!
2:1
Nastavili su se dobri servisi Novaka Đokovića. Jedini poen u ovom gemu koji je dobio Hačanov bio je iz forhenda koji je izgledao kao "bomba". Imao je Rus i jedan promašaj iz izgledne pozicije, kao i jedan neuspešni čelendž.
1:1 – Odlično počinje i Hačanov
Odličan start Hačanova, pre svega izazvan velikim brojem loših riterna i neiznuđenih grešaka srpskog tenisera. Prvi je meč u sezoni, tako da ništa ne bi trebalo da bude začuđujuće.
Kevin Anderson čeka pobednika ovog duela
Anderson sprečio potencijalno finale Đokovića i Nadala
1:0 – Siguran start Đokovića
Lagan uvodni gem za optimizam za novu sezonu. Dobri servisi, ali i igra u polju Novaka Đokovića koji je Rusu u prvom gemu ovog polufinalnog meča prepustio tek jedan poen.
Meč je počeo, Novak prvi servira!
Dobrodošli!
Dobrodošli u LIVE BLOG u kojem pratimo prvi meč nove sezone Novaka Đokovića.

Možda vas zanima

Podeli: