III kolo, 1. meč: Crvena zvezda – Kopenhagen 1:1

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Kopenhagenom 1:1, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dobrodošli u LIVE BLOG B92!
"Floping" Španca i "panenka" Vinda
90' Pet minuta nadoknade
Pokušava Zvezda da stekne kakvu-takvu prednost pred put u Dansku, ali ne uspevaju crveno-beli da kreiraju dovoljno dobar napad.
Kraj!
Zvezda i Kopenhegen su remizirali 1:1 na "Rajku Mitiću". Revanš na "Parkenu" je za sedam dana.
87' Zvezda traži penal, Portugalac odmahuje
Gužva u petercu Kopenhagena, Ben pada u posle klizećeg starta Papajanopulosa, ali sudija Tijago Martins iz Portugala odmahuje rukom uprkos žestokom protestu crveno-belih.
84' GOOOOOOL!
Kopenhagen je izjednačio na 1:1!

Mladi Jonas Vind hrabro izvodi "panenku" i vara Milana Borjana za muk na "Mitiću".
83' Penal za Kopenhagen!
Sudija iz Portugala je svirao faul za Kopenhagen u kaznenom prostoru Zvezde jer je Biel pao posle duela sa Jovančićem. Španac se skoro pa sam bacio i pao bez kontakta.
80' Velika šansa za Zvezdu!
Sjajna kombinacija Ivanića i Marina na desnoj strani, Nemac servira još jednu gol šansu, a Boaći promašuje ceo gol sa 5-6 metara i propušta priliku da nokautira Kopenhagen.
77' Zvezda umrtvila igru, Milojević osvežio vezni red
Zvezda sjajno kontroliše ritam meča, onemogućava Dance da kreiraju konkretnu akciju i postepeno troši vreme. Milojević pravi i treću izmenu, umesto Vukanovića ulazi roviti ali iskusni Ben.
72' Solbaken osvežava odbranu
Druga izmena u redovima Kopenhagena, beka Ovijeda menja 31-godišnji Šveđanin Bengtson.
40.812 gledalaca

Foto: B92/PT
66' Milojević reagovao na izmenu Solbakena
Trener Zvezde reaguje na ulazak krilnog napadača Biela, uvodi odmornog beka Žandera umesto Rodića, na strani po kojoj će napadati skupo plaćeni Španac.
64' Ušao igrač od 5.000.000 evra
Prva izmena u Kopenhagenu, Solbaken povlači jednog od svojih najboljih igrača Viktora Fišera, a uvodi pojačanje od pre nekoliko dana. Španca Pepea Biela koji je plaćen rekordnih 5.000.000 evra.
60' Opet Marin
Još jedan sjajan potez Marina koji odmah omogućava Zvezdi priliku, ali Boaći nije uspeo da šutira glavom nakon odličnog centaršuta sa desne strane.

Foto: Pedja Milosavljeviæ/StarSport
54' Zamalo!
Sjajni Marin stvorio je sâm novu šansu Zvezdi. Pokrenuo je napad koji je dugo trajao. Na kraju je nabacio loptu na glavu Boaćiju koji iz teške pozicije dobro šutira, ali fudbal prolazi za malo pored stative.
53' Zvezda prepustila kontrolu gostima
Kopenhagen kontroliše loptu u drugom poluvremenu, Danci kombinuju dugo, ali nema prostora za prilaz golu Zvezde.
46' Bez Pavkova u nastavku!
Počelo je II poluvreme na "Mitiću". Vladan Milojević je na pauzi zamenio strelca jedinog gola Milana Pavkova koji zbog povrede zadnje lože nije mogao da nastavi meč. Na terenu je Ričmond Boaći.
Pavkov
Poluvreme na "Mitiću"
Hladan tuš za Dance u najgorem momentu. Zvezda je povela u savršenom trenutku, kada su svi pomislili da će na odmoru biti 0:0.

Videli smo dobar ritam fudbala na "Mitiću", naizmenično su inicijativu imala oba kluba, ali bez konkretne završnice. Crveno-beli su bili za nijansu opasniji, ali je lopta teško dolazila do Pavkova. Sve do 44. minuta.
44' GOOOOOL!
Crvena zvezda vodi 1:0!

Naizgled bezazlen centaršut u kazneni prostor doneo je Zvezdi vođstvo. Ivanić se borio da šutira sa ivice kaznenog prostora, lopta je došla do Milana Pavkova koji "tuče" iz prve, lopta pogađa u nogu defanzivca Kopenhagena i lobuje golmana gostiju.
43' Pada ritam
Kako se bliži poluvreme, polako pada ritam meča na "Mitiću". Kopenhagen drži Zvezdu na odstojanju.
38' Danci se oslobodili pritiska
Meč nastavljen u istom ritmu naizmenične kontrole, sada Danci diktiraju tempo, dok Zvezda vreba šansu iz kontranapada.

Foto: Pedja Milosavljeviæ/StarSport
34' Borjan vlada kaznenim
Slobodan udarac za Kopenhagen iz opasne pozicije, Fišer šalje centaršut na drugu stativu, ali Borjan gospodari svojim šesnaestercem.
30' Mariiiiin
Marin je raspoložen za igru, pokušava sa oko 25 metara, oštar udarac ali je lopta prozujala iznad prečke.
29' Gobeljić ne koristi priliku
Kao da Danci ne obraćaju pažnju na Gobeljića, opet je ostao sam na desnoj strani, ali njegov šut blokira Ovijedo u korner.

Foto: StarSport/Pedja Milosavljeviæ

Foto: StarSport/Pedja Milosavljeviæ
26' Uzdasi na tribinama
Najbolja prilika za Zvezdu, Jovančić je pokupio jedan odbitak na ivici kaznenog i solidno šutirao, ali za malo pored gola. Završilo se na uzdasima navijača.
22' Neupotrebljiva ubacivanja
Nastavlja Zvezda da po notama Marina preti Dancima centaršutevima sa bočnih pozicija, ali Gobeljić i Ivanić za sada ne pronalaze svoje saigrače u kaznenom.
17' Slab centaršut
Dosta prostora za Gobeljića na desnoj strani terena, već drugi, treći put uspeva da centrira, ali još se čeka upotrebljiva lopta od Zvezdinog desnog beka.
17' Zvezda opet zapretila
Dve dobre akcije crveno-belih, ali golman Kopenhagena hvata "žive" lopte posle slabašnih šuteva Pavkova.
14' "Daj gol, daj gol", ori se tribinama "Rajka Mitića
Velika podrška navijača Crvene zvezde, ali Kopenhagen diktira ritam na terenu.
10' Loša reakcija Gobeljića
Dobar napad Zvezde, naravno preko Marina. Centaršut na Pavkova, koji ne prihvata loptu u kaznanom, ali pada na nogu Gobeljiću koji iz dva pokušaja iz dobre pozicije sa ivice šestnaesterca ne uspeva da zapreti golu Kopenhagena.
7' Kopenhagen preuzeo inicijativu
Nakon uvodnog pritiska Zvezde, Kopenhagen je preuzeo inicijativu, ali osim nekoliko nepreciznih ubacivanja ka kaznenom prostoru, nije bilo opasnosti po gol Borjana.
Na "Mitiću" je i oko 150 "vikinga"

Foto: B92/PT
3' Marin pod prečku
Odličan šut Marka Marina iz slobodnog udarca, lopta je išla pod prečku, ali je golman izbacio u korner, a potom pokupio posle nedovoljno snažnog šuta Degeneka posle ubacivanja iz ugla.
2' Slobodan udarac za Zvezdu na 20 metara od gola
Utakmica je počela
Poruka "severa" za goste

Foto: B92/PT
Podrška iz Ivanjice
12. igrač je spreman
Na tribinama "Rajka Mitića" se očekuje oko 40.000 navijača. Navijači će uraditi svoj deo posla, sve ostalo je na igračima koji budu na terenu.
"Topao" doček za Dance na "Mitiću"
Idealni uslovi za igru
U Beogradu će temperatura u vreme početka utakmice biti 25 stepeni Celzijusa. Teren je u idealnom stanju.
Danci proveravaju teren "Rajka Mitića"

Foto: StarSport
Reč trenera
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević: "Znamo da je Kopenhagen veliki klub. Oni već neko vreme prave fantastične rezultate. Njihov trener Stale Solbaken im je najveći adut. On je, prema mom mišljenju, jedan od najboljih trenera u Evropi".

Trener Kopenhagena Stole Solbaken: "Radujem se izazovu i atmosferi koje su pred nama. Nikada nismo igrali u takvoj atmosferi. Mi smo jedan dobar tim, nismo 11 individualaca, već snažna ekipa, borimo se zajedno. Ne plaši nas nijedan igrač Crvene zvezde".
Danci su posetili Zvezdin muzej
Borba za Liga šampiona, utešna nagrada Liga Evrope
Ovo je prvi međusobni duel srpskog i danskog šampiona. Pobednik ovog dvomeča će u plej-ofu za LŠ igrati protiv šampiona Švajcarske Jang Bojsa iz Berna. Poraženi ide u plej-of za Ligu Evrope na boljeg iz duela između Helsinkija i Rige.
Podrška iz Ivanjice
Bivši igrač Zvezde analizirao je Skandinavce
Pavkov 44 – Vind 84p
  CZV   FCK  
  1 : 1  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: