Petak, 26.03.2021.

08:15

Filadelfija jača od Lejkersa, slavlje Klipersa i Njujorka

Košarkaši Fildadelfije ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu pošto su kao gosti pobedeli šampionski tim LA Lejkersa sa 109:101.

Izvor: Z.K.

Filadelfija jača od Lejkersa, slavlje Klipersa i Njujorka
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Lejkersima je ovo bio četvrti uzastopni neuspeh i nalaze se na trećem mestu tabele na Zapadu.

Bez Lebrona Džejmsa treći meč uzastopno i Entonija Dejvisa još od sredine februara, Lejkersi nisu uspeli da se suprotstave Siksersima u čijim redovima je blistao Deni Grin.

On je imao osam od 12 pogođenih šuteva za tri poena i meč je završio sa 28 poena i pet skokova uz jednu ukradenu loptu i dve blokade.

Set Kari se vratio u tim posle tri meča pauze zbog povrede članka, postigao je 19 poena, dok je Tobajas Heris postigao koš manje.

Kod Lejkersa, Kajl Kuzma je imao 25 poena uz devet skokova, Denis Šroder je imao dabl-dabl od 20 poena i 11 asistencija, a Montrezl Harel je postigao 20 poena.

Na poluvremenu je bilo nerešeno, da bi gosti dobili treću četvrtinu sa 35:17, čime su praktično rešili pitanje pobednika, i pored toga što su se Lejkersi trgli u poslednjoj četvrtini. Za razliku od Lejkersa, La Klipersi su odneli pobedu i to u gostima protiv San Antonija, 98: 85.

Redži Džekson je postigao 28, a Pol Džordž 24 poena i 13 skokova u pobedničkoj ekipi, dok je kod Sparsa najbolji bio DeMar Derozan sa 23 poena.

Sparsi su do pred kraj treće četvrtine vodili, da bi potom Klipersi zaigrali bolje u poslednjih 15 minuta.

U poslednju deonicu ušli su sa šest poena prednosti da bi na kraju stigli do 30. pobede u sezoni. Konačno, Njujork je kao domaćin slavio protiv Vašingtona sa 106:102.

Bila je to druga pobeda Nikas nad Vizardsima u poslednja tri dana čime su pojačali svoje pozicije za plasman u plej-of.

U timu iz Njujorka najefikasniji Alek Burks sa 27 poena, Er Džej Baret je postigao 24 uz deset skokova, dok je kod Vašingtona Bredli Bil postigao 26 poena uz četiri skoka i devet asistencija.

Rezultati:
Majami - Portland 122:125
Njujork - Vašington 106:102
San Antonio - LA Klipers 85:98
LA Lejkers - Filadelfija 101:109
Sakramento - Golden Stejt 141:119
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: