Učio je od Jokića: Novi tripl-dabl Plamlija za istoriju VIDEO

Mejson Plamli i Denis Smit junior upisali su se u istoriju NBA lige.

Izvor:

Četvrtak, 04.03.2021.

09:05

Učio je od Jokića: Novi tripl-dabl Plamlija za istoriju VIDEO
Foto: Profimedia

Bivši centar Denver Nagetsa i nekadašnji peti pik na NBA draftu su upisali tripl-dabl učinak na istom meču kao saigrači.

To je tek 13. slučaj u istoriji NBA lige da su saigrači imali tripl-dabl na istom meču.

Detroit Pistonsi su bez Džeremija Grenta i Blejka Grifina uspeli da ubedljivo savladaju Toronto Reptorse sa 129:105.

Njih dvojica nisu bili najefikasniji, pošto je Elington ubacio 25, a Li i Megruder po 20 poena, ali su obeležili utakmicu.

Mejson Plamli, nekada rezervni centar Nikoli Jokiću a sada prva petica drugog najlošijeg tima u ligi, upisao je 14 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Denis Smit junior je upisao 10 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Njih dvojica su postali 12. par saigrača sa tripl-dablom na istom meču.

Sve je počelo od Boba Kuzija i Tomija Hejnsona, koji su to uspeli 1958. godine u meču Boston Seltiksa i Sent Luis Hoksa.

Zatim, to su 60-ih godina uradili Oskar Robertson i Arlen Bokhorn za Sinsinati Rojalse, Doni Bučer i Rej Skot u dresu Detroit Pistonsa i Art Heris i Leni Vilkens igrajući za Sijetl Supersonikse.

Niko to nije uspeo u mračnoj eri NBA lige 70-ih godina, da bi 80-te otvorili Karim Abdul Džabar i Medžik Džonson, a zatim Leri Bird i Robert Periš, kao i Majkl Džordan i Skoti Pipen.

Devedesetih to niko nije uspeo, dok je posle 18 godina tripl-dabl saigrača viđen u Nju Džerziju, gde su u dresu Netsa to uspeli Vins Karter i Džejson Kid.

U poslednje tri godine to su uspeli Lonzo Bol i Lebron Džejms za Lejkerse, Dža Morent i Jonas Valančunas za Grizlise i Džimi Batler i Bam Adebajo dva puta za Majami Hit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: