Nova vest
Košarka 5

26.4.2024.

21:15

Monako "preživeo" Dorsija i Vilbekina – Lojd junak

Košarkaši Monaka pobedili su Fenerbahče u drugoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige na svom terenu rezultatom 93:88 i izjednačili rezultat pre selidbe u Istanbul.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Ekipa srpskog trenera Saše Obradovića slavila je zahvaljujući čvrstoj partiji u poslednjih deset minuta u kojoj je došlo do preokreta.

Gosti su pred kraj treće deonice vodili devet razlike (65:74), Dorsi je do tada bio sjajan, kao i Vilbekin u preostalom delu meča, međutim Monako je imao jače adute za trijumf danas.

Junak domaćih bio je Džordan Lojd koji je na 11 sekundi pre kraja pogodio trojku i doneo svom timu nedostižnih 93:88.

Majk Džejms se libio da preuzme odgovornost u završnim minutima, meč je završio sa samo osam poena, pa su Okobo i Lojd prednjačili u napadu kada je trebalo pogoditi koš.

Lojd je na kraju utakmicu završio sa 15 poena.

Kod gostiju fenomenalne partije pružili su Tajler Dorsi koji je u 25 poena ugradio šest trojki iz osam pokušaja, i Skoti Vilbekin koji je postigao 23, uz takođe šest trojki, ali iz 14 šuteva.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić nije se proslavio, ubacio je tek pet poena i promašio važan šut na 40 sekundi pre kraja, pri vođstvu domaćih 89:85.

Potom je i napravio prekršaj na Lojdu, a ovaj pogodio jedno bacanje.

Na drugoj strani Vilbekin je trojkom uneo nervozu kod domaćih, primakao Fener na samo dva poena razlike (88:90) međutim Lojd je odgovorio na isti način, već opisanom trojkom, za mir Sače Obradovića i egal u seriji koja "preti" da ode u majstoricu.

Vredi reći da je Domantas Motiejunas bio najefikasniji kod pobednika sa 18 poena, Okobo je imao 13, a Braun 11 ali se i povredio i njegov nastup u narednoj utakmici je pod znakom pitanja.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu