Poraz Atlante od Memfisa, Bogdanović stao na devet poena

Košarkaši Atlente doživeli su poraz u trećem pripremnom periodu uoči starta NBA. Od njih je bio bolji tim Memfisa, 128:106.

Izvor: Z.K.

Petak, 18.12.2020.

08:20

Poraz Atlante od Memfisa, Bogdanović stao na devet poena
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Posle poraza i pobede nad Orlandom, igrači Atlante igrali su sasvim solidno veći deo meča i protiv Memfisa, ali su u finišu izgubili tempo, nedostajalo im je snage i na kraju su izgubili.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, imao je statistički gledano upola slabiji učinak od onog sa prethodnog meča sa Orlandom kada je postigao 18 poena.

Meč sa Grizlisima za 27 minuta na parketu zavrpio je sa 9 poena, 7 skokova i 2 asistencije, uz po jednu blokadu i izgubljenu loptu.

Iz igre je imao učinak od četiri pogođena šuta od ukupno 11, dok je pogodio svega jednu trojku iz pet pokušaja.

U timu pobednika, najbolji je bio Dilon Bruks sa 24 poena, Jonas Valančunijas je imao dabl-dabl učinak od 20 poena i 12 skokova, kao i Morant koji je postigao 18 poena uz 13 asistencija.

Atlanta je dobro krenula, dobila 34:32 prvu četvrtinu, da bi se na odmor otišlo prednošću Memfisa od 68:66.

Pali su Hoksi u trećoj četvrtini koju su izgubili sa 14 poena razlike, da bi u finišu Memfis povećao razliku na konačnih 128:106.

Kod Hoksa, DeAndre Hanter je postigao 22, Trej Jang 15, a Klint Kapela 13 uz devet skokova. Kam Rediš je postigao 12, a Džon Kolins deset poena.

Poslednji pripremni meč Atlanta ima takođe protiv Memfisa, u noći između subote na nedelju, dok će sezonu početi u sredu utakmicom sa Čikagom. Nikola Vučević je bio veoma dobar u porazu Orlanda od Šarlota, 123:115. Hornetsima je to bila prva pobeda u pripremnom periodu.

Košarkaš iz Crne Gore je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 27 poena, 12 skokova i jednom asistencijom.

U pobedničkom timu najbolji bio Teri Rozijer sa 20 poena. La Melo Bol i Devonte Grejem su postigli po 18, a Majls Bridžis 17 poena.

U derbiju Teksasa, Hjuston je pobedio San Antonio sa 128:106.

Kristijan Vud je završio meč sa 27 poena i 10 asistencija, Pi Džej Takers je postigao 25, dok su dobar učinak imali i Erik Gordon sa 23 i Džejms Harden, koji je postigao 20 poena.

Sparse je predvodio Demar Derozan sa 21 poenom, 18 je postigao Devin Vasel, a dabl-dabl je zabeležio Dehunte Marej sa 17 poena i 10 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: