Derozan od tragičara do heroja – Sparsi ozbiljno komplikuju Zapad VIDEO

Košarkaši San Antonio Sparsa ostvarili su i drugu pobedu u "Dizni svetu", ovoga puta protiv Memfisa.

Izvor: LN

Ponedeljak, 03.08.2020.

00:42

Derozan od tragičara do heroja – Sparsi ozbiljno komplikuju Zapad VIDEO
Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images

Sparsi su napravili još jedan korak ka osmom mestu i plej-ofu, pobedivši upravo direktnog konkurenta, rezultatom 108:106.

Sada, posle dve odigrane utakmice po nastavku sezone, Memfis ima 32 količnik od 47,8 odsto, a Sparsi su na 44,6.

Sparsi su igrali odmereno od početka do kraja. Stvorili su prednost od šest poena posle prve četvtine i održavali je sve do same završnice.

Memfis nikako nije uspevao da se ozbiljnije približi rivalu koji ih je "držao" na zaostatku od pet do deset poena. Grizlisi su se vratili u četvrtoj četvrtini, ali se u poslednja tri minuta ušlo sa osam poena prednosti za tim Grega Popoviča.

Ipak, Dža Morent i Džeren Džekson su uspeli da naprave seriju i da čak dođu i do izjednačenja, posle dva promašena bacanja Demara Derozana i trojke Džeksona.

Derozan je uspeo da ne bude tragičar utakmice, pošto je posle nerealne trojke krilnog centra Memfisa uspeo da, na sekundu do kraja, iznudi faul Grejsona Alena.

Iskusni bek je pogodio oba bacanja i doneo preko potrebnu pobedu svojoj ekipi. Dežonte Marej je imao 21 poen i devet skokova, dok je Derik Vajt jurio tripl-dabl sa 16 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Derozan je uz 14 poena dodao i sedam uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani izuzetnu partiju imao je Dža Morent - 25 poena i po devet skokova i asistencija.

Džeren Džekson je imao 21 poen, Dilon Bruks 16, a Grejson Alen 15. Valančunas je završio sa dabl-dablom od 13 poena i 11 uhvaćenih lopti.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: