Denver obezbedio budućnost – posle Jokića "maksimalan" i Marej

Denver Nagetsi dogovorili su se o produžetku saradnje sa plejmejkerom ekipe Džamalom Marejem.

Izvor: LN

Ponedeljak, 01.07.2019.

08:30

Denver obezbedio budućnost – posle Jokića
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Nagetsi i Marej su se dogovorili oko detalja petogodišnjeg ugovora vrednog 170 miliona dolara, maksimalno koliko je Marej mogao da dobije.

Kanadski plejmejker će u novi ugovor "ući" po završetku naredne sezone, a Denver će njegov ostanak ozvaničiti 6. jula, kada budu imali pravo.

Marej je minule sezone bio jedan od glavnih igrača Denvera, uz našeg Nikolu Jokića, sa kojim je došao do polufinala zapadne konferencije. Ovim potezom tim koji sa klupe predvodi Majkl Maloun je "zaključao" glavne, mlade zvezde ekipe, pošto je srpski centar prošle godine potpisao najveći ugovor u istoriji srpskog sporta (146 miliona na pet godina).

Svoje treće sezone u NBA ligi imao je prosek od 18,2 poena i 4,8 asistencija po meču u regularnom delu, da bi broj poena podigao na 21,3 u doigravanju.

Podsetimo, Denver se ranije odlučio da zadrži Pola Milsapa na trenutnom ugovoru i da iskusnom krilnom centru obezbedi još jednu godinu sa Jokićem, uz 30 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: