Ponedeljak, 01.07.2019.

08:30

Denver obezbedio budućnost – posle Jokića "maksimalan" i Marej

Denver Nagetsi dogovorili su se o produžetku saradnje sa plejmejkerom ekipe Džamalom Marejem.

Izvor: LN

Denver obezbedio buduænost – posle Jokiæa "maksimalan" i Marej IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 4 godine

Dobio je max koliki je u ovom trenutku, i Jokić je dobio max koliki je bio u tom trenutku. Plus ovaj 7, a ovaj 41. pik što znatno utiče na sumu.
Kao da je bitno, neće Jokara propasti za 4-5 miliona razlike, a svako sa iole mozga zna ko je tamo glavni igrač.
I Kari je pre nekoliko godina bio najbolji igrač GSW, jednoglasno izabran za MVPa lige, a primao "samo" 11 miliona.

Marej je veoma mlad i vrlo cenjen, šansa je da bi mu sledeće godine neko svakako ponudio max, a sledeće godine bi to možda bilo i više para.

Jedino što mislim da on nije lik koji vredi max. Za Jokaru se videlo da će vredeti, za ovoga nisam siguran baš. Ima potencijala sigurno, još je i mlad, ali... on u najboljem slučaju može da bude odličan (možda i vrhunski) bek šuter, plejmejker nikad. A Jokara koliko god da vrhunski organizuje igru ipak ne može to da radi 100% vremena, treba i njemu bekovska podrška na najvišem nivou.

Mladen

pre 4 godine

Marej je divljak i igra toplo hladno, na jednoj je novi Kari na sledecih 10 se ne vidi + rupetina u odbrani...ali ima samo 22g i ako se sa zreloscu ustali ofanzivno i bude recimo novi Mekalum to je dobar posao. Denver ce verovatno jos ovu sezonu da testira limite s postojecim timom, da vide moze li Porter da igra + Vanderbilt je dobar skakac isto jako mlad mozda u nekoj daljoj perspektivi zamena za Milsapa. Mada su mogli bar da se otarase Bartona i Plamlija u zamenu za nesto korisno.

milos

pre 4 godine

Ludaci u Denveru nemaju ni malo maste, umesto da su recimo uradili sledece:

1) Dogovorili sa Milsapom manji ugovor na tri godine(42 miliona 3*14)

2) Potpisali sa Deandjelo Raselom na 120 miliona (sutira trojke preko 40% i ima 7 asistencija po utakmici).

3) Trejdovali Mareja u Atlantu za krilo koje igra odbranu De'Andre Huntera uz opciju zamene prvog pika sledece godine.



Bio bi to mocan tim, resili bi pitanje pleja i pitanje krila:

PG: Deandjelo, Moris, treci plej(two-way contract)
SG: Haris, Barton, Bizli
SF: Hanter, MPJ, Kreg
PF: Milsap, Vandernilt, Hernanogomez, Cancar
C : Jokic, Palmli, Bol Bol, Isaiah Thomas(two-way contract)
(Fanatik de footbal, 1. jul 2019 14:14)
Koji si ti meni car.
Dao bi Mareja za Hantera?!? Dao bi beka koga zeli cela liga za nekog anonimusa?
Rasel? Sta ce ekipi koju predvodi Jokic neki fensi plejmejker? Jos bi ti plejmejkera koji kosta 30 miliona po sezoni?!?
Denveru treba neko samo da prenese loptu, doda Jokicu i trci najbrze sto moze u prazan prostor. I on, i ostala 3 igraca. I da skacu. I da sutiraju bar 40% kad su sami. I da umeju da odigraju korektnu odbranu.
Nista vise.

Fanatik de footbal

pre 4 godine

Ludaci u Denveru nemaju ni malo maste, umesto da su recimo uradili sledece:

1) Dogovorili sa Milsapom manji ugovor na tri godine(42 miliona 3*14)

2) Potpisali sa Deandjelo Raselom na 120 miliona (sutira trojke preko 40% i ima 7 asistencija po utakmici).

3) Trejdovali Mareja u Atlantu za krilo koje igra odbranu De'Andre Huntera uz opciju zamene prvog pika sledece godine.



Bio bi to mocan tim, resili bi pitanje pleja i pitanje krila:

PG: Deandjelo, Moris, treci plej(two-way contract)
SG: Haris, Barton, Bizli
SF: Hanter, MPJ, Kreg
PF: Milsap, Vandernilt, Hernanogomez, Cancar
C : Jokic, Palmli, Bol Bol, Isaiah Thomas(two-way contract)

CarloNS

pre 4 godine

Neće to izaći na dobro. Bojim se da će mu ego toliko eksplodirati da niko živ više neće moći da ga iskontroliše. Sa druge strane, Denver sada može da se pozdravi sa kvalitetnim krilom. Znači igraće opet sa igračem manje narednih nekoliko sezona.

darkolml

pre 4 godine

Bratijo, par objasnjenja.

Dzamal je dobio vise para jer je ekstenzija ruki ugovora top 10 pika na draftu.

Jokic je dobio maksimalno koliko je mogao da dobije po pravilima. Dakle, i jedan i drugi su dobili maksimalne ugovore.

Druga stvar, iduce godine Dzamal postaje RFA, i Koneli nije htio da rizikuje da mu neko drugi ponudi max pa da oni isprate, utice na medjusobno povjerenje izmedju igraca i uprave.

Treca stvar, lik koji je draftovao Jokica je isti lik koji je dao max Mareju. Vjerujte malo u njegovu procjenu.

Marej je igrac koji se hrani vjerom saigraca i njegovog tima u njega. I navijaca, itd. Dje ce veci dokaz da vjeruju u njega od maksimalnog ugovora?

Kapiram da svako zna dosta, ali ne zaboravite da za Nuggetse radi pun k psihologa, ekonomista, razvojnih specijalista.. Budite sigurni da znaju sta rade. I sa Milsapom i sa Marejom.

Poz bratijo, nadam se da su vam stvari malo jasnije.

znanje-imanje

pre 4 godine

Džamal nikako ne vredi toliki novac. To se najbolje videlo u PO protiv Portlanda. U finišu i kada je em tvrdo em bitno trener pravi akcije ne da iskoristi sporost Nikole već da se napada na postu leđima protiv Mareja. Ne mora čak ni centar nego može i krilo. Nestalnost u napadu manje-više, teško popravljive falinke u odbrani su ozbiljan nedostatak.
Realno ni Nikola ne vredi toliko - ali kao retko ko retko kad on je to demantovao i zaista opravdao Max ugovor. Lošu odbranu je popravio a više je nego nadoknadio svojim umnožavanjem vrednosti drugih. I nadasve konstantno dobrom sezonom, pa na to čak i clutch dimenzijom. Marej je ne samo daleko od toga nego ni ne deluje da može puno bolje. Ipak dečko dobija ugovor kao da je Lenard ili Durent?!
Sve čudesa bizarne ekonomije NBA zatvorenog sistema sa limitima. U teoriji igara je poznato da tada često izilaze "logike" dosta udaljene od normalnih ponuda-potražnja i vrednost-kontravrednost. Ali čak i tako ovo nema smisla. Ako je nezadovoljan otići će? Pa šta? Nikolu treba da okruže defanzivcima i skakačima a u napadu će on već nešto da smisli. Vodili su na Zapadu dok je igrao sa Kregom i Bizlijem, obojica mnogo gotivni.
Zveknuli su već previše para već na 3 igrača, a gde 2 ne vrede toliko nikako. Plus je baš to težak disbalans za psihologiju ekipe. Denver je nebulozna франшиза grotesknog vlasnika, pogubljenog menadžera i neznalačkog trenera kojoj se desio Nikola Jokić.

Milan

pre 4 godine

Marej je taman dobio ono što ga je malo kočilo prošle sezone da skroz ne podivlja - crno na belo da je glavni baja u ekipi. Sada tek kreće ludilo privatizovanja.

јд123

pre 4 godine

A zasto Jokicu 147mil,a Mareju 170mil max ugovor?
(Stefan, 1. jul 2019 09:00)

Главни разлог је зато што је Мареј био 7. пик а Јокић 41. Други разлог је укупно већи селери-кеп ове године. Има још ствари који се узимају у обзир при одређивању своте макс уговора за неког играча, али ово су главни.

90% коментара око тога како ће Мареј и Милсап више зарађивати од Јокића. Људи, зашто се не информишете како НБА функционише пре него што остављате бесмислене коментаре?

Ко мало прати Денвер, могао је знати да ће Мареј добити макс уговор, није ово никакво изненађење. Иако је на почетку Јокић на терену боље сарађивао са Херисом (који чак долази и у Србију), Денвер прави рекламе са Јокићем и Марејем. Све се врти око њих двојице.

Ми можемо дискутовати о томе да ли је то добра стратегија Денвера или не, али је јасно да су они одредили да граде игру око Јокића и Мареја.

luca

pre 4 godine

@MJ u pravu si. Za finale je potreban jedan Kawai ili Durent da resi nemoguce. Jokic je car i dize ceo tim na visi nivo ali mora jos jedan vrhunski igrac koji ce UVEK moci sa povuce

stephen a smith

pre 4 godine

pikovi koji su birani sa vise pozicije (marej) imaju mogucnost da potpisu veci ugovor po isteku prvog ugovora od nizih pikova (citaj jokic). sto vise godina igrac provede u ligi i sto vise individualnih priznanja osvoji, tako ce mu rasti granica za max ugovor. da je jokic npr ove godine potpisao ugovor, dobio bi 30m vise jer je bio prva petorka.
to sto je marej dobio veci ugovor, ne znaci da je on glavni igrac ili ga vise vole od jokica, nego su jednostavno tako je ispalo po pravilima za racunanje ugovora u NBA. tamo postoji granica do koje moze da ide ugovor za razliku od evrope.
morali su da mu daju max, pokazao je dosta potencijala prosle sezone, jos na to ima 21 godinu, da mu nisu ponudili max sigurno bi mu neka druga ekipa ponudila jer su takvi igraci vrlo retki trenutno na trzistu.

Heteria

pre 4 godine

Nije mi jasno po kojoj "formuli", odnosno principu daju ugovore igračima. Kako je Jokić dobio 146 za 5 godina, a Marej 170 za isti period?

neznalac

pre 4 godine

Ne moze se svakom igracu ponuditi isti max ugovor, pogotovo kad izlaze iz ruki ugovora, u ovom slucaju Jokic kao 41. pik ne moze da dobije isti max kao Mari koji je bio 7. pik. U svakom slucaju Jokica ceka sledeci ugovor koji ce biti super max, i preko 230 miliona. (Uslov za super max je najmanje 7 godina u ekipi koja te je draftovala i izbor u jedan od All-Nba timova).

Poz iz Zg

pre 4 godine

Ovim potezom,Denver je pokazao da je mala fransiza koju velike zvijezde u velikom luku zaobilaze. Morali su dati Murreyu max jer sigurno bi decko otisao a ni on ni Milsap,Barton,Plumle ne vrijede te pare. Milsap je dosao da im uzme novac i placeniji je od Jokica koji je fransizni igrac a Milsap nije ni drugi najbolji igrac Denvera. Svi govore kako je dobar u obrani,ni to nije istina jer def. rating Nuggetsa je negdje oko 20 mjesta. Bez Jokica,Denver ne bi vidio playoff,Murray je pokazao da nije max igrac,jer ako na njemu odigras jace odbranu,potpuno se izgubi(Spursi pokazali kako se igra obrana na njemu). Mislim da je Utah sad najveci potencijal na zapadu,dok Denver sa ovim rosterom,moze da slavi ako udje u playoff. Jokicu trazi trade jer u tom minijaturnom klubu neces nista osvojiti.

tocka

pre 4 godine

Ovo nije fer prema Jokiću. Po čemu to Marej zaslužuje veći ugovor od Jokića?
Jokić je u prvoj postavi NBA, najbolja petica lige.
Ove godine je oborio ne zna se koliko rekorda, savršeni tripl-dabl.
Četvrti u trci za MVP.
U plejofu je dominirao u svakoj utakmici, kao centar izgurao 65 minuta na parketu.
Prosečni broj poena, skokova i asistencija su bolji od Mareja.
I kako sad na kraju Marej treba da dobije više?
Mislim da Jokić nakon ovoga treba da počne da gleda i GSW ili Lejkerse, Netse ili Mavse.

Goran

pre 4 godine

Tako NBA funkcionise! Mi bas ne razumijemo te mnogobrojne kombinacije oko ugovora. U jednom trenutku je Jari iako MVP lige bio tek 5-ti po primanjima u GS Woriorsima! Neka Nikola nastavi da igra kao prosle godine doboice on za sljedeci ugovor mnogo preko 200 miliona. PS: Kao da je 148 miliona dolara malo!!

milos

pre 4 godine

Visima maksimalnog ugovora zavisi od mnogo faktora - seleri kepa u tom trenutku, duzine staza u ligi, koji pik je igrac bio na draftu itd.
Uzimajuci u obzir sve ove faktore, Jokic je dobio maksimalni moguci ugovor prosle godine. S obzirom da je bio 41. pik na draftu, to je bio tadasnji maksimum.
Marej je dobio maksimalni moguci ugovor ove godine, a uzimajuci u obzir da je bio u top 10 pikova.
Denver je, pretpostavljam, resio da Mareju ponudi max ugovor vec ovog leta jer bi sledeceg taj max mogao da bude veci, npr. 180 ili 190 miliona.
Svima dobro.

KOSTA1703

pre 4 godine

Imaš u ekipi čoveka koji je potencijalno bio prvi pik drafta ali je povredjen i vraća se, imaš potencijalnog alstara koji je izabran nisko na draftu kao povredjen ove godine, imaš najboljeg centra lige koji od panjeva pravi igrače i godinu pre roka daješ maksimalni ugovor derištu od 22 godine koji ne zna sam da iskreira sebi akciju za koš, a odbranu ne igra uopšte?
Ovim je Denver zakucan, i to doslovce, na ekipu koja će se plasirati u plejof, a dalje od drugog kola neće.
Ova priča ne mora biti loša po Jokića.
Očekujem raspad sistema, otkaz Melounu najkasnije 2020/2021, i trejd Jokića posle tri godine ugovora-
Još uvek ne verujem, dati Mareju maksimalan ugovor, i to godinu dana pre roka?

Divos

pre 4 godine

Да не би било забуне, а како и стоји у тексту, уговор није од ове сезоне, него од 2020-е, тј 1+5, одрадећи важећи дебитантски уговор за ову сезону и 5 сезона 2020-25.
И ту се као основ не узима селери кеп (од данас) за текућу сезону, који је 109,14 мил.$, како је било и предвиђено, то јест лимит зоне пореза на луксуз 132,6 мил.$, већ се као основ узима селери-кеп у сезони 2020/21 који је предвиђен (предвиђен, биће одређен 1.7.2020) 118 мил.$, такође и ту је важнији лимит зоне на луксуз који је предвиђен 143 мил.$.

Зато и доста виши уговор од Ниџиног односног Порзингисовог који су такође потписали максималце.

Некоме ће можда то деловати као олако бацање пара, међутим франшизе имају добре информације о кретању селери-кепа наредних година, очекују се нова повећања, за 3 године то неће изгледати овако велике паре и важно се на време обезбедити квалитетним решењима.

Уопште када говоримо о зарадама, важно се равнати према селери-кепу те сезоне.

Ако би гледали уговоре у однпосу на селери-кеп највиши икад је потписао Џордан, у сезонама 1996-98 имао је већи уговор него ли тада беше селери кеп. Тада је то било могуће.
Данас наравно не, играчи зависно од стажа могу узети максимално 25-35% од селери-кепа.

У сваком случају, очекиван потез Денвера.

general DV Backi Jarak

pre 4 godine

U kom to svetu dzamal marej moze da ima bolji i jaci ugovor od Jokica? Gde je bio protiv Portlanda? Dobar igrac al nema uticaj na igru kao Jokic. Takvih kao marej prepuna liga

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

34M per season!LJudi moji,gledao sam uzivo Denver prosle sezone barem 23-25 utakmica live,ja mislim da je Marej zaista velika prevara od igraca!Nikako,ponavljam,nikako ne vredi ni 17M po sezoni.Znam da cu navuci hejt forumasa sa konstatacijom:"da sad si ti veci strucnjak od Denver menedzmenta,etc,etc.." ,ali morao sam ovo da napisem prosto nagon me je naterao!Kazu mlad je.Ali pa ima i mladjih od njega a vec duplo boljih i perspektivnijih koji ne mogu uzeti taj novac!Aman zaman!

Malkom

pre 4 godine

Ako je cifra 170 miliona, onda treba reći da je njima ipak Marej glavni igrač franšize. Mada, ja lično mislim da on ne vredi toliko.

Boxer

pre 4 godine

Ok, ima potencijal, nije los, mlad je.. Ali 170 na 5 sezona.. Malo mi mnogo.. Jokic ima 148 i ako se ne varam Klej Tompson je dogovorio 190 na 5 sezona? A ne da nisu za poredjenje ( do duse ja mnogo cenim Tompsona i mislim da bi on bio na mnogo visem nivou da je prva violina u nekom timu). Ali to je ono sto neko napisa slabija trzista moraju mnogo vise da placaju, da bi privukli igrace.

Djoksa

pre 4 godine

Nadam se da će tim već sledeće godine pokazati nov kvalitet, jer u plejofu (a naročito u duelu sa Portlandom) je bilo "beži lopto što dalje od mene" kad god se lomilo u ključnim utakmicama.

nBgd

pre 4 godine

Eto zasto je Denver losa organizacija. Prvo dati Mareju max ugovor je ludilo, a jos vece ludilo je sto hoce da produze sa Milsapom neki 30ak miliona za sledecu sezonu... Umesto da su ponudili npr Kembi Vokeru 170 koji se dogovorio sa Bostonom za 140 oni daju Mareju....

Milan

pre 4 godine

Ovi u Nagetsima ili su ludi ili tamo niko ne želi da ode. Ovo sa Marejem je velika kocka, nije se još dokazao ni za 20 miliona po sezoni, a ne još za max. Bukvalno su na neki način stavili na kocku sudbinu franšize ovim maksimalnim ugovorom. Plašim se da ne prodju kao Minesota sa Viginsom koji je isti ugovor potpisao.

Sloba

pre 4 godine

Nije fer prema Jokicu, pa sto mu niste dali prosle god ovaj Marejev ugovor 170 na 5god nego 148 na 5!? Skorer je, udje i seriju ali isto tako lako iapadne iz nje, nema toliki uticaj na ekipu kao Jokic. Sl ugovor Jokicu mora da ide preko 200mil. Ej Marej i Milsap da budu placeniji od Jokica? Ajde ovom Milsapu se zavrsava sl god ovaj max ili ce na vet ugovor ili neki dosta smanjeni ali Marej koji ne igra odbranu da bude placeniji od Jokica, ne znam.

mateka994

pre 4 godine

Kapiram zasto je dobio maks ugovor, ali mislim da ne vredi toliki novac, mozda gresim i nadam se da je tako ali mislim da ne moze on da postane igrac kalibra Jokic jer decko ima previse oscilacija. Mozda je i zbog mladosti, ali prosle sezone jednu tekmu eksplodira druge 2 baca cigle samo tako, previse oscilacija ima i ne znam moze li da preuzme jednu od uloga nosioca.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Убедљиво најбољи играч тима има мању зараду Милсапа и Мареја...Помало дегутантно од стране Денвера...

Xin Zhao

pre 4 godine

Denver se "ugrobario" sa ovim ugovorom. Ovo je jednako onome kada je Minesota dala Wiginsu maksimalan ugovor. Samo je pitanje da li ce Denver sledece sezone ispast u prvoj ili u drugoj rundi playoff-a.

misskur

pre 4 godine

Nesto ne pratim bas Nba, makar ne uzivo, gledao sam sad kad se digo hajp sa Jokicem ali ljudi moji, odavno nisam video da neko onako malo koristi glavu dok igra kosarku, muva bez glave. Valjda ce kroz godine da skupi iskustvo i pocne da koristi mozak.

marepp

pre 4 godine

Dobar potez jos da je dosao Babo Bogdanovic imali hi vrhunski tim, jer im treba neki sigurno kosgeter za 3 sto ih je kostao ove sezone u PO, ove godine sigurno medju 4 tima na zapadu.

Milan

pre 4 godine

Mislim da je ovo prevelika kocka koja bi ih mogla kostati fransize. Za ovakve pare mogli su dovesti proverenog superstar igraca. Marej jeste potencijal, ali nije mentalni sklop Jokica. Jokic je isto bio kocka, ali se videlo da Jokic ima glavu za napredak. Marej nema. Stavise smatram da ce nakon ovoga postatu u stvari gori igrac nego pre posto je vec sebi utuvio da je superzvezda dok je jos bio na ruki ugovoru. Njegovog maksimalnog ugovora se nece moci resiti, a Jokic sigurno nece cekati sedam godina da dobije sansu da napadne titulu.

brm

pre 4 godine

Sa njegovom nekonstantnošću, nije igrač za maksimalan ugovor, ali kao da imaju drugog izbora, boljeg ne bi mogli da dovedu. Denver je srećan kad uspe da zadrži dobrog igrača.

Marko

pre 4 godine

18ppg 43% sut iz igre bez odbrane...ne vredi ni blizu ovaj novac...ovo je veliki rizik za Denver s obzirom da se jos ne zna kakav ce igrac Murray da bude mnogo je nekonstantan..
Po meni uvreda za Jokica koji je UBEDLJIVO najbolji igrac tima prosek u playofu 25/13/9 uz 50/40/85 nijedan centar u istoriji NBA nije imso takvu statistiku i takav igrac treci najplaceniji igrac tima iza Mareya i Milsapa...smeh...xd

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Znam da ću dobiti gomilu minusa i da će svi reći da je budućnost pred njim.Po meni totalan promašaj je maksimalan ugovor.”Tavoriće” decenijama u sredini i pri vrhu ali nikada ovaj tim neće biti šampion...

Auuuu

pre 4 godine

Ne verujem. Opušteno lik prima više od Jokića a svaku drugu utakmicu nestane. Jeste on bitan za njih ali nije max igrač a salary cap im je sad zaglavljen godinama...

luca

pre 4 godine

Auu, da li vredi toliko? Mlad je imao je fenomenalnih partija ali je i zakazivao kad je bilo najvaznije. Denver zadnji napad igra na Jokica, centra! Pa gde to ima? U sedmoj se nije video. Daj Boze da gresim ali za te pare su mogli da uzmu jaku cetvorku plus beka njegovog kalibra

Milan

pre 4 godine

Mislim da je ovo prevelika kocka koja bi ih mogla kostati fransize. Za ovakve pare mogli su dovesti proverenog superstar igraca. Marej jeste potencijal, ali nije mentalni sklop Jokica. Jokic je isto bio kocka, ali se videlo da Jokic ima glavu za napredak. Marej nema. Stavise smatram da ce nakon ovoga postatu u stvari gori igrac nego pre posto je vec sebi utuvio da je superzvezda dok je jos bio na ruki ugovoru. Njegovog maksimalnog ugovora se nece moci resiti, a Jokic sigurno nece cekati sedam godina da dobije sansu da napadne titulu.

Malkom

pre 4 godine

Ako je cifra 170 miliona, onda treba reći da je njima ipak Marej glavni igrač franšize. Mada, ja lično mislim da on ne vredi toliko.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Убедљиво најбољи играч тима има мању зараду Милсапа и Мареја...Помало дегутантно од стране Денвера...

Marko

pre 4 godine

18ppg 43% sut iz igre bez odbrane...ne vredi ni blizu ovaj novac...ovo je veliki rizik za Denver s obzirom da se jos ne zna kakav ce igrac Murray da bude mnogo je nekonstantan..
Po meni uvreda za Jokica koji je UBEDLJIVO najbolji igrac tima prosek u playofu 25/13/9 uz 50/40/85 nijedan centar u istoriji NBA nije imso takvu statistiku i takav igrac treci najplaceniji igrac tima iza Mareya i Milsapa...smeh...xd

darkolml

pre 4 godine

Bratijo, par objasnjenja.

Dzamal je dobio vise para jer je ekstenzija ruki ugovora top 10 pika na draftu.

Jokic je dobio maksimalno koliko je mogao da dobije po pravilima. Dakle, i jedan i drugi su dobili maksimalne ugovore.

Druga stvar, iduce godine Dzamal postaje RFA, i Koneli nije htio da rizikuje da mu neko drugi ponudi max pa da oni isprate, utice na medjusobno povjerenje izmedju igraca i uprave.

Treca stvar, lik koji je draftovao Jokica je isti lik koji je dao max Mareju. Vjerujte malo u njegovu procjenu.

Marej je igrac koji se hrani vjerom saigraca i njegovog tima u njega. I navijaca, itd. Dje ce veci dokaz da vjeruju u njega od maksimalnog ugovora?

Kapiram da svako zna dosta, ali ne zaboravite da za Nuggetse radi pun k psihologa, ekonomista, razvojnih specijalista.. Budite sigurni da znaju sta rade. I sa Milsapom i sa Marejom.

Poz bratijo, nadam se da su vam stvari malo jasnije.

brm

pre 4 godine

Sa njegovom nekonstantnošću, nije igrač za maksimalan ugovor, ali kao da imaju drugog izbora, boljeg ne bi mogli da dovedu. Denver je srećan kad uspe da zadrži dobrog igrača.

marepp

pre 4 godine

Dobar potez jos da je dosao Babo Bogdanovic imali hi vrhunski tim, jer im treba neki sigurno kosgeter za 3 sto ih je kostao ove sezone u PO, ove godine sigurno medju 4 tima na zapadu.

KOSTA1703

pre 4 godine

Imaš u ekipi čoveka koji je potencijalno bio prvi pik drafta ali je povredjen i vraća se, imaš potencijalnog alstara koji je izabran nisko na draftu kao povredjen ove godine, imaš najboljeg centra lige koji od panjeva pravi igrače i godinu pre roka daješ maksimalni ugovor derištu od 22 godine koji ne zna sam da iskreira sebi akciju za koš, a odbranu ne igra uopšte?
Ovim je Denver zakucan, i to doslovce, na ekipu koja će se plasirati u plejof, a dalje od drugog kola neće.
Ova priča ne mora biti loša po Jokića.
Očekujem raspad sistema, otkaz Melounu najkasnije 2020/2021, i trejd Jokića posle tri godine ugovora-
Još uvek ne verujem, dati Mareju maksimalan ugovor, i to godinu dana pre roka?

Xin Zhao

pre 4 godine

Denver se "ugrobario" sa ovim ugovorom. Ovo je jednako onome kada je Minesota dala Wiginsu maksimalan ugovor. Samo je pitanje da li ce Denver sledece sezone ispast u prvoj ili u drugoj rundi playoff-a.

Goran

pre 4 godine

Tako NBA funkcionise! Mi bas ne razumijemo te mnogobrojne kombinacije oko ugovora. U jednom trenutku je Jari iako MVP lige bio tek 5-ti po primanjima u GS Woriorsima! Neka Nikola nastavi da igra kao prosle godine doboice on za sljedeci ugovor mnogo preko 200 miliona. PS: Kao da je 148 miliona dolara malo!!

znanje-imanje

pre 4 godine

Džamal nikako ne vredi toliki novac. To se najbolje videlo u PO protiv Portlanda. U finišu i kada je em tvrdo em bitno trener pravi akcije ne da iskoristi sporost Nikole već da se napada na postu leđima protiv Mareja. Ne mora čak ni centar nego može i krilo. Nestalnost u napadu manje-više, teško popravljive falinke u odbrani su ozbiljan nedostatak.
Realno ni Nikola ne vredi toliko - ali kao retko ko retko kad on je to demantovao i zaista opravdao Max ugovor. Lošu odbranu je popravio a više je nego nadoknadio svojim umnožavanjem vrednosti drugih. I nadasve konstantno dobrom sezonom, pa na to čak i clutch dimenzijom. Marej je ne samo daleko od toga nego ni ne deluje da može puno bolje. Ipak dečko dobija ugovor kao da je Lenard ili Durent?!
Sve čudesa bizarne ekonomije NBA zatvorenog sistema sa limitima. U teoriji igara je poznato da tada često izilaze "logike" dosta udaljene od normalnih ponuda-potražnja i vrednost-kontravrednost. Ali čak i tako ovo nema smisla. Ako je nezadovoljan otići će? Pa šta? Nikolu treba da okruže defanzivcima i skakačima a u napadu će on već nešto da smisli. Vodili su na Zapadu dok je igrao sa Kregom i Bizlijem, obojica mnogo gotivni.
Zveknuli su već previše para već na 3 igrača, a gde 2 ne vrede toliko nikako. Plus je baš to težak disbalans za psihologiju ekipe. Denver je nebulozna франшиза grotesknog vlasnika, pogubljenog menadžera i neznalačkog trenera kojoj se desio Nikola Jokić.

milos

pre 4 godine

Visima maksimalnog ugovora zavisi od mnogo faktora - seleri kepa u tom trenutku, duzine staza u ligi, koji pik je igrac bio na draftu itd.
Uzimajuci u obzir sve ove faktore, Jokic je dobio maksimalni moguci ugovor prosle godine. S obzirom da je bio 41. pik na draftu, to je bio tadasnji maksimum.
Marej je dobio maksimalni moguci ugovor ove godine, a uzimajuci u obzir da je bio u top 10 pikova.
Denver je, pretpostavljam, resio da Mareju ponudi max ugovor vec ovog leta jer bi sledeceg taj max mogao da bude veci, npr. 180 ili 190 miliona.
Svima dobro.

Auuuu

pre 4 godine

Ne verujem. Opušteno lik prima više od Jokića a svaku drugu utakmicu nestane. Jeste on bitan za njih ali nije max igrač a salary cap im je sad zaglavljen godinama...

luca

pre 4 godine

Auu, da li vredi toliko? Mlad je imao je fenomenalnih partija ali je i zakazivao kad je bilo najvaznije. Denver zadnji napad igra na Jokica, centra! Pa gde to ima? U sedmoj se nije video. Daj Boze da gresim ali za te pare su mogli da uzmu jaku cetvorku plus beka njegovog kalibra

mateka994

pre 4 godine

Kapiram zasto je dobio maks ugovor, ali mislim da ne vredi toliki novac, mozda gresim i nadam se da je tako ali mislim da ne moze on da postane igrac kalibra Jokic jer decko ima previse oscilacija. Mozda je i zbog mladosti, ali prosle sezone jednu tekmu eksplodira druge 2 baca cigle samo tako, previse oscilacija ima i ne znam moze li da preuzme jednu od uloga nosioca.

Milan

pre 4 godine

Marej je taman dobio ono što ga je malo kočilo prošle sezone da skroz ne podivlja - crno na belo da je glavni baja u ekipi. Sada tek kreće ludilo privatizovanja.

јд123

pre 4 godine

A zasto Jokicu 147mil,a Mareju 170mil max ugovor?
(Stefan, 1. jul 2019 09:00)

Главни разлог је зато што је Мареј био 7. пик а Јокић 41. Други разлог је укупно већи селери-кеп ове године. Има још ствари који се узимају у обзир при одређивању своте макс уговора за неког играча, али ово су главни.

90% коментара око тога како ће Мареј и Милсап више зарађивати од Јокића. Људи, зашто се не информишете како НБА функционише пре него што остављате бесмислене коментаре?

Ко мало прати Денвер, могао је знати да ће Мареј добити макс уговор, није ово никакво изненађење. Иако је на почетку Јокић на терену боље сарађивао са Херисом (који чак долази и у Србију), Денвер прави рекламе са Јокићем и Марејем. Све се врти око њих двојице.

Ми можемо дискутовати о томе да ли је то добра стратегија Денвера или не, али је јасно да су они одредили да граде игру око Јокића и Мареја.

CarloNS

pre 4 godine

Neće to izaći na dobro. Bojim se da će mu ego toliko eksplodirati da niko živ više neće moći da ga iskontroliše. Sa druge strane, Denver sada može da se pozdravi sa kvalitetnim krilom. Znači igraće opet sa igračem manje narednih nekoliko sezona.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Znam da ću dobiti gomilu minusa i da će svi reći da je budućnost pred njim.Po meni totalan promašaj je maksimalan ugovor.”Tavoriće” decenijama u sredini i pri vrhu ali nikada ovaj tim neće biti šampion...

Milan

pre 4 godine

Mislim da je ovo prevelika kocka koja bi ih mogla kostati fransize. Za ovakve pare mogli su dovesti proverenog superstar igraca. Marej jeste potencijal, ali nije mentalni sklop Jokica. Jokic je isto bio kocka, ali se videlo da Jokic ima glavu za napredak. Marej nema. Stavise smatram da ce nakon ovoga postatu u stvari gori igrac nego pre posto je vec sebi utuvio da je superzvezda dok je jos bio na ruki ugovoru. Njegovog maksimalnog ugovora se nece moci resiti, a Jokic sigurno nece cekati sedam godina da dobije sansu da napadne titulu.

stephen a smith

pre 4 godine

pikovi koji su birani sa vise pozicije (marej) imaju mogucnost da potpisu veci ugovor po isteku prvog ugovora od nizih pikova (citaj jokic). sto vise godina igrac provede u ligi i sto vise individualnih priznanja osvoji, tako ce mu rasti granica za max ugovor. da je jokic npr ove godine potpisao ugovor, dobio bi 30m vise jer je bio prva petorka.
to sto je marej dobio veci ugovor, ne znaci da je on glavni igrac ili ga vise vole od jokica, nego su jednostavno tako je ispalo po pravilima za racunanje ugovora u NBA. tamo postoji granica do koje moze da ide ugovor za razliku od evrope.
morali su da mu daju max, pokazao je dosta potencijala prosle sezone, jos na to ima 21 godinu, da mu nisu ponudili max sigurno bi mu neka druga ekipa ponudila jer su takvi igraci vrlo retki trenutno na trzistu.

neznalac

pre 4 godine

Ne moze se svakom igracu ponuditi isti max ugovor, pogotovo kad izlaze iz ruki ugovora, u ovom slucaju Jokic kao 41. pik ne moze da dobije isti max kao Mari koji je bio 7. pik. U svakom slucaju Jokica ceka sledeci ugovor koji ce biti super max, i preko 230 miliona. (Uslov za super max je najmanje 7 godina u ekipi koja te je draftovala i izbor u jedan od All-Nba timova).

milos

pre 4 godine

Ludaci u Denveru nemaju ni malo maste, umesto da su recimo uradili sledece:

1) Dogovorili sa Milsapom manji ugovor na tri godine(42 miliona 3*14)

2) Potpisali sa Deandjelo Raselom na 120 miliona (sutira trojke preko 40% i ima 7 asistencija po utakmici).

3) Trejdovali Mareja u Atlantu za krilo koje igra odbranu De'Andre Huntera uz opciju zamene prvog pika sledece godine.



Bio bi to mocan tim, resili bi pitanje pleja i pitanje krila:

PG: Deandjelo, Moris, treci plej(two-way contract)
SG: Haris, Barton, Bizli
SF: Hanter, MPJ, Kreg
PF: Milsap, Vandernilt, Hernanogomez, Cancar
C : Jokic, Palmli, Bol Bol, Isaiah Thomas(two-way contract)
(Fanatik de footbal, 1. jul 2019 14:14)
Koji si ti meni car.
Dao bi Mareja za Hantera?!? Dao bi beka koga zeli cela liga za nekog anonimusa?
Rasel? Sta ce ekipi koju predvodi Jokic neki fensi plejmejker? Jos bi ti plejmejkera koji kosta 30 miliona po sezoni?!?
Denveru treba neko samo da prenese loptu, doda Jokicu i trci najbrze sto moze u prazan prostor. I on, i ostala 3 igraca. I da skacu. I da sutiraju bar 40% kad su sami. I da umeju da odigraju korektnu odbranu.
Nista vise.

Milan

pre 4 godine

Ovi u Nagetsima ili su ludi ili tamo niko ne želi da ode. Ovo sa Marejem je velika kocka, nije se još dokazao ni za 20 miliona po sezoni, a ne još za max. Bukvalno su na neki način stavili na kocku sudbinu franšize ovim maksimalnim ugovorom. Plašim se da ne prodju kao Minesota sa Viginsom koji je isti ugovor potpisao.

misskur

pre 4 godine

Nesto ne pratim bas Nba, makar ne uzivo, gledao sam sad kad se digo hajp sa Jokicem ali ljudi moji, odavno nisam video da neko onako malo koristi glavu dok igra kosarku, muva bez glave. Valjda ce kroz godine da skupi iskustvo i pocne da koristi mozak.

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

34M per season!LJudi moji,gledao sam uzivo Denver prosle sezone barem 23-25 utakmica live,ja mislim da je Marej zaista velika prevara od igraca!Nikako,ponavljam,nikako ne vredi ni 17M po sezoni.Znam da cu navuci hejt forumasa sa konstatacijom:"da sad si ti veci strucnjak od Denver menedzmenta,etc,etc.." ,ali morao sam ovo da napisem prosto nagon me je naterao!Kazu mlad je.Ali pa ima i mladjih od njega a vec duplo boljih i perspektivnijih koji ne mogu uzeti taj novac!Aman zaman!

Poz iz Zg

pre 4 godine

Ovim potezom,Denver je pokazao da je mala fransiza koju velike zvijezde u velikom luku zaobilaze. Morali su dati Murreyu max jer sigurno bi decko otisao a ni on ni Milsap,Barton,Plumle ne vrijede te pare. Milsap je dosao da im uzme novac i placeniji je od Jokica koji je fransizni igrac a Milsap nije ni drugi najbolji igrac Denvera. Svi govore kako je dobar u obrani,ni to nije istina jer def. rating Nuggetsa je negdje oko 20 mjesta. Bez Jokica,Denver ne bi vidio playoff,Murray je pokazao da nije max igrac,jer ako na njemu odigras jace odbranu,potpuno se izgubi(Spursi pokazali kako se igra obrana na njemu). Mislim da je Utah sad najveci potencijal na zapadu,dok Denver sa ovim rosterom,moze da slavi ako udje u playoff. Jokicu trazi trade jer u tom minijaturnom klubu neces nista osvojiti.

Milan

pre 4 godine

Mislim da je ovo prevelika kocka koja bi ih mogla kostati fransize. Za ovakve pare mogli su dovesti proverenog superstar igraca. Marej jeste potencijal, ali nije mentalni sklop Jokica. Jokic je isto bio kocka, ali se videlo da Jokic ima glavu za napredak. Marej nema. Stavise smatram da ce nakon ovoga postatu u stvari gori igrac nego pre posto je vec sebi utuvio da je superzvezda dok je jos bio na ruki ugovoru. Njegovog maksimalnog ugovora se nece moci resiti, a Jokic sigurno nece cekati sedam godina da dobije sansu da napadne titulu.

Sloba

pre 4 godine

Nije fer prema Jokicu, pa sto mu niste dali prosle god ovaj Marejev ugovor 170 na 5god nego 148 na 5!? Skorer je, udje i seriju ali isto tako lako iapadne iz nje, nema toliki uticaj na ekipu kao Jokic. Sl ugovor Jokicu mora da ide preko 200mil. Ej Marej i Milsap da budu placeniji od Jokica? Ajde ovom Milsapu se zavrsava sl god ovaj max ili ce na vet ugovor ili neki dosta smanjeni ali Marej koji ne igra odbranu da bude placeniji od Jokica, ne znam.

Djoksa

pre 4 godine

Nadam se da će tim već sledeće godine pokazati nov kvalitet, jer u plejofu (a naročito u duelu sa Portlandom) je bilo "beži lopto što dalje od mene" kad god se lomilo u ključnim utakmicama.

luca

pre 4 godine

@MJ u pravu si. Za finale je potreban jedan Kawai ili Durent da resi nemoguce. Jokic je car i dize ceo tim na visi nivo ali mora jos jedan vrhunski igrac koji ce UVEK moci sa povuce

tocka

pre 4 godine

Ovo nije fer prema Jokiću. Po čemu to Marej zaslužuje veći ugovor od Jokića?
Jokić je u prvoj postavi NBA, najbolja petica lige.
Ove godine je oborio ne zna se koliko rekorda, savršeni tripl-dabl.
Četvrti u trci za MVP.
U plejofu je dominirao u svakoj utakmici, kao centar izgurao 65 minuta na parketu.
Prosečni broj poena, skokova i asistencija su bolji od Mareja.
I kako sad na kraju Marej treba da dobije više?
Mislim da Jokić nakon ovoga treba da počne da gleda i GSW ili Lejkerse, Netse ili Mavse.

Boxer

pre 4 godine

Ok, ima potencijal, nije los, mlad je.. Ali 170 na 5 sezona.. Malo mi mnogo.. Jokic ima 148 i ako se ne varam Klej Tompson je dogovorio 190 na 5 sezona? A ne da nisu za poredjenje ( do duse ja mnogo cenim Tompsona i mislim da bi on bio na mnogo visem nivou da je prva violina u nekom timu). Ali to je ono sto neko napisa slabija trzista moraju mnogo vise da placaju, da bi privukli igrace.

general DV Backi Jarak

pre 4 godine

U kom to svetu dzamal marej moze da ima bolji i jaci ugovor od Jokica? Gde je bio protiv Portlanda? Dobar igrac al nema uticaj na igru kao Jokic. Takvih kao marej prepuna liga

Fanatik de footbal

pre 4 godine

Ludaci u Denveru nemaju ni malo maste, umesto da su recimo uradili sledece:

1) Dogovorili sa Milsapom manji ugovor na tri godine(42 miliona 3*14)

2) Potpisali sa Deandjelo Raselom na 120 miliona (sutira trojke preko 40% i ima 7 asistencija po utakmici).

3) Trejdovali Mareja u Atlantu za krilo koje igra odbranu De'Andre Huntera uz opciju zamene prvog pika sledece godine.



Bio bi to mocan tim, resili bi pitanje pleja i pitanje krila:

PG: Deandjelo, Moris, treci plej(two-way contract)
SG: Haris, Barton, Bizli
SF: Hanter, MPJ, Kreg
PF: Milsap, Vandernilt, Hernanogomez, Cancar
C : Jokic, Palmli, Bol Bol, Isaiah Thomas(two-way contract)

Powerslave

pre 4 godine

Dobio je max koliki je u ovom trenutku, i Jokić je dobio max koliki je bio u tom trenutku. Plus ovaj 7, a ovaj 41. pik što znatno utiče na sumu.
Kao da je bitno, neće Jokara propasti za 4-5 miliona razlike, a svako sa iole mozga zna ko je tamo glavni igrač.
I Kari je pre nekoliko godina bio najbolji igrač GSW, jednoglasno izabran za MVPa lige, a primao "samo" 11 miliona.

Marej je veoma mlad i vrlo cenjen, šansa je da bi mu sledeće godine neko svakako ponudio max, a sledeće godine bi to možda bilo i više para.

Jedino što mislim da on nije lik koji vredi max. Za Jokaru se videlo da će vredeti, za ovoga nisam siguran baš. Ima potencijala sigurno, još je i mlad, ali... on u najboljem slučaju može da bude odličan (možda i vrhunski) bek šuter, plejmejker nikad. A Jokara koliko god da vrhunski organizuje igru ipak ne može to da radi 100% vremena, treba i njemu bekovska podrška na najvišem nivou.

nBgd

pre 4 godine

Eto zasto je Denver losa organizacija. Prvo dati Mareju max ugovor je ludilo, a jos vece ludilo je sto hoce da produze sa Milsapom neki 30ak miliona za sledecu sezonu... Umesto da su ponudili npr Kembi Vokeru 170 koji se dogovorio sa Bostonom za 140 oni daju Mareju....

Divos

pre 4 godine

Да не би било забуне, а како и стоји у тексту, уговор није од ове сезоне, него од 2020-е, тј 1+5, одрадећи важећи дебитантски уговор за ову сезону и 5 сезона 2020-25.
И ту се као основ не узима селери кеп (од данас) за текућу сезону, који је 109,14 мил.$, како је било и предвиђено, то јест лимит зоне пореза на луксуз 132,6 мил.$, већ се као основ узима селери-кеп у сезони 2020/21 који је предвиђен (предвиђен, биће одређен 1.7.2020) 118 мил.$, такође и ту је важнији лимит зоне на луксуз који је предвиђен 143 мил.$.

Зато и доста виши уговор од Ниџиног односног Порзингисовог који су такође потписали максималце.

Некоме ће можда то деловати као олако бацање пара, међутим франшизе имају добре информације о кретању селери-кепа наредних година, очекују се нова повећања, за 3 године то неће изгледати овако велике паре и важно се на време обезбедити квалитетним решењима.

Уопште када говоримо о зарадама, важно се равнати према селери-кепу те сезоне.

Ако би гледали уговоре у однпосу на селери-кеп највиши икад је потписао Џордан, у сезонама 1996-98 имао је већи уговор него ли тада беше селери кеп. Тада је то било могуће.
Данас наравно не, играчи зависно од стажа могу узети максимално 25-35% од селери-кепа.

У сваком случају, очекиван потез Денвера.

Heteria

pre 4 godine

Nije mi jasno po kojoj "formuli", odnosno principu daju ugovore igračima. Kako je Jokić dobio 146 za 5 godina, a Marej 170 za isti period?

Mladen

pre 4 godine

Marej je divljak i igra toplo hladno, na jednoj je novi Kari na sledecih 10 se ne vidi + rupetina u odbrani...ali ima samo 22g i ako se sa zreloscu ustali ofanzivno i bude recimo novi Mekalum to je dobar posao. Denver ce verovatno jos ovu sezonu da testira limite s postojecim timom, da vide moze li Porter da igra + Vanderbilt je dobar skakac isto jako mlad mozda u nekoj daljoj perspektivi zamena za Milsapa. Mada su mogli bar da se otarase Bartona i Plamlija u zamenu za nesto korisno.

Sloba

pre 4 godine

Nije fer prema Jokicu, pa sto mu niste dali prosle god ovaj Marejev ugovor 170 na 5god nego 148 na 5!? Skorer je, udje i seriju ali isto tako lako iapadne iz nje, nema toliki uticaj na ekipu kao Jokic. Sl ugovor Jokicu mora da ide preko 200mil. Ej Marej i Milsap da budu placeniji od Jokica? Ajde ovom Milsapu se zavrsava sl god ovaj max ili ce na vet ugovor ili neki dosta smanjeni ali Marej koji ne igra odbranu da bude placeniji od Jokica, ne znam.

Fanatik de footbal

pre 4 godine

Ludaci u Denveru nemaju ni malo maste, umesto da su recimo uradili sledece:

1) Dogovorili sa Milsapom manji ugovor na tri godine(42 miliona 3*14)

2) Potpisali sa Deandjelo Raselom na 120 miliona (sutira trojke preko 40% i ima 7 asistencija po utakmici).

3) Trejdovali Mareja u Atlantu za krilo koje igra odbranu De'Andre Huntera uz opciju zamene prvog pika sledece godine.



Bio bi to mocan tim, resili bi pitanje pleja i pitanje krila:

PG: Deandjelo, Moris, treci plej(two-way contract)
SG: Haris, Barton, Bizli
SF: Hanter, MPJ, Kreg
PF: Milsap, Vandernilt, Hernanogomez, Cancar
C : Jokic, Palmli, Bol Bol, Isaiah Thomas(two-way contract)

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Znam da ću dobiti gomilu minusa i da će svi reći da je budućnost pred njim.Po meni totalan promašaj je maksimalan ugovor.”Tavoriće” decenijama u sredini i pri vrhu ali nikada ovaj tim neće biti šampion...

Malkom

pre 4 godine

Ako je cifra 170 miliona, onda treba reći da je njima ipak Marej glavni igrač franšize. Mada, ja lično mislim da on ne vredi toliko.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Убедљиво најбољи играч тима има мању зараду Милсапа и Мареја...Помало дегутантно од стране Денвера...

KOSTA1703

pre 4 godine

Imaš u ekipi čoveka koji je potencijalno bio prvi pik drafta ali je povredjen i vraća se, imaš potencijalnog alstara koji je izabran nisko na draftu kao povredjen ove godine, imaš najboljeg centra lige koji od panjeva pravi igrače i godinu pre roka daješ maksimalni ugovor derištu od 22 godine koji ne zna sam da iskreira sebi akciju za koš, a odbranu ne igra uopšte?
Ovim je Denver zakucan, i to doslovce, na ekipu koja će se plasirati u plejof, a dalje od drugog kola neće.
Ova priča ne mora biti loša po Jokića.
Očekujem raspad sistema, otkaz Melounu najkasnije 2020/2021, i trejd Jokića posle tri godine ugovora-
Još uvek ne verujem, dati Mareju maksimalan ugovor, i to godinu dana pre roka?

milos

pre 4 godine

Ludaci u Denveru nemaju ni malo maste, umesto da su recimo uradili sledece:

1) Dogovorili sa Milsapom manji ugovor na tri godine(42 miliona 3*14)

2) Potpisali sa Deandjelo Raselom na 120 miliona (sutira trojke preko 40% i ima 7 asistencija po utakmici).

3) Trejdovali Mareja u Atlantu za krilo koje igra odbranu De'Andre Huntera uz opciju zamene prvog pika sledece godine.



Bio bi to mocan tim, resili bi pitanje pleja i pitanje krila:

PG: Deandjelo, Moris, treci plej(two-way contract)
SG: Haris, Barton, Bizli
SF: Hanter, MPJ, Kreg
PF: Milsap, Vandernilt, Hernanogomez, Cancar
C : Jokic, Palmli, Bol Bol, Isaiah Thomas(two-way contract)
(Fanatik de footbal, 1. jul 2019 14:14)
Koji si ti meni car.
Dao bi Mareja za Hantera?!? Dao bi beka koga zeli cela liga za nekog anonimusa?
Rasel? Sta ce ekipi koju predvodi Jokic neki fensi plejmejker? Jos bi ti plejmejkera koji kosta 30 miliona po sezoni?!?
Denveru treba neko samo da prenese loptu, doda Jokicu i trci najbrze sto moze u prazan prostor. I on, i ostala 3 igraca. I da skacu. I da sutiraju bar 40% kad su sami. I da umeju da odigraju korektnu odbranu.
Nista vise.

Milan

pre 4 godine

Mislim da je ovo prevelika kocka koja bi ih mogla kostati fransize. Za ovakve pare mogli su dovesti proverenog superstar igraca. Marej jeste potencijal, ali nije mentalni sklop Jokica. Jokic je isto bio kocka, ali se videlo da Jokic ima glavu za napredak. Marej nema. Stavise smatram da ce nakon ovoga postatu u stvari gori igrac nego pre posto je vec sebi utuvio da je superzvezda dok je jos bio na ruki ugovoru. Njegovog maksimalnog ugovora se nece moci resiti, a Jokic sigurno nece cekati sedam godina da dobije sansu da napadne titulu.

Xin Zhao

pre 4 godine

Denver se "ugrobario" sa ovim ugovorom. Ovo je jednako onome kada je Minesota dala Wiginsu maksimalan ugovor. Samo je pitanje da li ce Denver sledece sezone ispast u prvoj ili u drugoj rundi playoff-a.

Milan

pre 4 godine

Mislim da je ovo prevelika kocka koja bi ih mogla kostati fransize. Za ovakve pare mogli su dovesti proverenog superstar igraca. Marej jeste potencijal, ali nije mentalni sklop Jokica. Jokic je isto bio kocka, ali se videlo da Jokic ima glavu za napredak. Marej nema. Stavise smatram da ce nakon ovoga postatu u stvari gori igrac nego pre posto je vec sebi utuvio da je superzvezda dok je jos bio na ruki ugovoru. Njegovog maksimalnog ugovora se nece moci resiti, a Jokic sigurno nece cekati sedam godina da dobije sansu da napadne titulu.

Milan

pre 4 godine

Marej je taman dobio ono što ga je malo kočilo prošle sezone da skroz ne podivlja - crno na belo da je glavni baja u ekipi. Sada tek kreće ludilo privatizovanja.

znanje-imanje

pre 4 godine

Džamal nikako ne vredi toliki novac. To se najbolje videlo u PO protiv Portlanda. U finišu i kada je em tvrdo em bitno trener pravi akcije ne da iskoristi sporost Nikole već da se napada na postu leđima protiv Mareja. Ne mora čak ni centar nego može i krilo. Nestalnost u napadu manje-više, teško popravljive falinke u odbrani su ozbiljan nedostatak.
Realno ni Nikola ne vredi toliko - ali kao retko ko retko kad on je to demantovao i zaista opravdao Max ugovor. Lošu odbranu je popravio a više je nego nadoknadio svojim umnožavanjem vrednosti drugih. I nadasve konstantno dobrom sezonom, pa na to čak i clutch dimenzijom. Marej je ne samo daleko od toga nego ni ne deluje da može puno bolje. Ipak dečko dobija ugovor kao da je Lenard ili Durent?!
Sve čudesa bizarne ekonomije NBA zatvorenog sistema sa limitima. U teoriji igara je poznato da tada često izilaze "logike" dosta udaljene od normalnih ponuda-potražnja i vrednost-kontravrednost. Ali čak i tako ovo nema smisla. Ako je nezadovoljan otići će? Pa šta? Nikolu treba da okruže defanzivcima i skakačima a u napadu će on već nešto da smisli. Vodili su na Zapadu dok je igrao sa Kregom i Bizlijem, obojica mnogo gotivni.
Zveknuli su već previše para već na 3 igrača, a gde 2 ne vrede toliko nikako. Plus je baš to težak disbalans za psihologiju ekipe. Denver je nebulozna франшиза grotesknog vlasnika, pogubljenog menadžera i neznalačkog trenera kojoj se desio Nikola Jokić.

Marko

pre 4 godine

18ppg 43% sut iz igre bez odbrane...ne vredi ni blizu ovaj novac...ovo je veliki rizik za Denver s obzirom da se jos ne zna kakav ce igrac Murray da bude mnogo je nekonstantan..
Po meni uvreda za Jokica koji je UBEDLJIVO najbolji igrac tima prosek u playofu 25/13/9 uz 50/40/85 nijedan centar u istoriji NBA nije imso takvu statistiku i takav igrac treci najplaceniji igrac tima iza Mareya i Milsapa...smeh...xd

misskur

pre 4 godine

Nesto ne pratim bas Nba, makar ne uzivo, gledao sam sad kad se digo hajp sa Jokicem ali ljudi moji, odavno nisam video da neko onako malo koristi glavu dok igra kosarku, muva bez glave. Valjda ce kroz godine da skupi iskustvo i pocne da koristi mozak.

luca

pre 4 godine

Auu, da li vredi toliko? Mlad je imao je fenomenalnih partija ali je i zakazivao kad je bilo najvaznije. Denver zadnji napad igra na Jokica, centra! Pa gde to ima? U sedmoj se nije video. Daj Boze da gresim ali za te pare su mogli da uzmu jaku cetvorku plus beka njegovog kalibra

tocka

pre 4 godine

Ovo nije fer prema Jokiću. Po čemu to Marej zaslužuje veći ugovor od Jokića?
Jokić je u prvoj postavi NBA, najbolja petica lige.
Ove godine je oborio ne zna se koliko rekorda, savršeni tripl-dabl.
Četvrti u trci za MVP.
U plejofu je dominirao u svakoj utakmici, kao centar izgurao 65 minuta na parketu.
Prosečni broj poena, skokova i asistencija su bolji od Mareja.
I kako sad na kraju Marej treba da dobije više?
Mislim da Jokić nakon ovoga treba da počne da gleda i GSW ili Lejkerse, Netse ili Mavse.

marepp

pre 4 godine

Dobar potez jos da je dosao Babo Bogdanovic imali hi vrhunski tim, jer im treba neki sigurno kosgeter za 3 sto ih je kostao ove sezone u PO, ove godine sigurno medju 4 tima na zapadu.

mateka994

pre 4 godine

Kapiram zasto je dobio maks ugovor, ali mislim da ne vredi toliki novac, mozda gresim i nadam se da je tako ali mislim da ne moze on da postane igrac kalibra Jokic jer decko ima previse oscilacija. Mozda je i zbog mladosti, ali prosle sezone jednu tekmu eksplodira druge 2 baca cigle samo tako, previse oscilacija ima i ne znam moze li da preuzme jednu od uloga nosioca.

Poz iz Zg

pre 4 godine

Ovim potezom,Denver je pokazao da je mala fransiza koju velike zvijezde u velikom luku zaobilaze. Morali su dati Murreyu max jer sigurno bi decko otisao a ni on ni Milsap,Barton,Plumle ne vrijede te pare. Milsap je dosao da im uzme novac i placeniji je od Jokica koji je fransizni igrac a Milsap nije ni drugi najbolji igrac Denvera. Svi govore kako je dobar u obrani,ni to nije istina jer def. rating Nuggetsa je negdje oko 20 mjesta. Bez Jokica,Denver ne bi vidio playoff,Murray je pokazao da nije max igrac,jer ako na njemu odigras jace odbranu,potpuno se izgubi(Spursi pokazali kako se igra obrana na njemu). Mislim da je Utah sad najveci potencijal na zapadu,dok Denver sa ovim rosterom,moze da slavi ako udje u playoff. Jokicu trazi trade jer u tom minijaturnom klubu neces nista osvojiti.

darkolml

pre 4 godine

Bratijo, par objasnjenja.

Dzamal je dobio vise para jer je ekstenzija ruki ugovora top 10 pika na draftu.

Jokic je dobio maksimalno koliko je mogao da dobije po pravilima. Dakle, i jedan i drugi su dobili maksimalne ugovore.

Druga stvar, iduce godine Dzamal postaje RFA, i Koneli nije htio da rizikuje da mu neko drugi ponudi max pa da oni isprate, utice na medjusobno povjerenje izmedju igraca i uprave.

Treca stvar, lik koji je draftovao Jokica je isti lik koji je dao max Mareju. Vjerujte malo u njegovu procjenu.

Marej je igrac koji se hrani vjerom saigraca i njegovog tima u njega. I navijaca, itd. Dje ce veci dokaz da vjeruju u njega od maksimalnog ugovora?

Kapiram da svako zna dosta, ali ne zaboravite da za Nuggetse radi pun k psihologa, ekonomista, razvojnih specijalista.. Budite sigurni da znaju sta rade. I sa Milsapom i sa Marejom.

Poz bratijo, nadam se da su vam stvari malo jasnije.

CarloNS

pre 4 godine

Neće to izaći na dobro. Bojim se da će mu ego toliko eksplodirati da niko živ više neće moći da ga iskontroliše. Sa druge strane, Denver sada može da se pozdravi sa kvalitetnim krilom. Znači igraće opet sa igračem manje narednih nekoliko sezona.

Auuuu

pre 4 godine

Ne verujem. Opušteno lik prima više od Jokića a svaku drugu utakmicu nestane. Jeste on bitan za njih ali nije max igrač a salary cap im je sad zaglavljen godinama...

luca

pre 4 godine

@MJ u pravu si. Za finale je potreban jedan Kawai ili Durent da resi nemoguce. Jokic je car i dize ceo tim na visi nivo ali mora jos jedan vrhunski igrac koji ce UVEK moci sa povuce

brm

pre 4 godine

Sa njegovom nekonstantnošću, nije igrač za maksimalan ugovor, ali kao da imaju drugog izbora, boljeg ne bi mogli da dovedu. Denver je srećan kad uspe da zadrži dobrog igrača.

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

34M per season!LJudi moji,gledao sam uzivo Denver prosle sezone barem 23-25 utakmica live,ja mislim da je Marej zaista velika prevara od igraca!Nikako,ponavljam,nikako ne vredi ni 17M po sezoni.Znam da cu navuci hejt forumasa sa konstatacijom:"da sad si ti veci strucnjak od Denver menedzmenta,etc,etc.." ,ali morao sam ovo da napisem prosto nagon me je naterao!Kazu mlad je.Ali pa ima i mladjih od njega a vec duplo boljih i perspektivnijih koji ne mogu uzeti taj novac!Aman zaman!

general DV Backi Jarak

pre 4 godine

U kom to svetu dzamal marej moze da ima bolji i jaci ugovor od Jokica? Gde je bio protiv Portlanda? Dobar igrac al nema uticaj na igru kao Jokic. Takvih kao marej prepuna liga

Heteria

pre 4 godine

Nije mi jasno po kojoj "formuli", odnosno principu daju ugovore igračima. Kako je Jokić dobio 146 za 5 godina, a Marej 170 za isti period?

јд123

pre 4 godine

A zasto Jokicu 147mil,a Mareju 170mil max ugovor?
(Stefan, 1. jul 2019 09:00)

Главни разлог је зато што је Мареј био 7. пик а Јокић 41. Други разлог је укупно већи селери-кеп ове године. Има још ствари који се узимају у обзир при одређивању своте макс уговора за неког играча, али ово су главни.

90% коментара око тога како ће Мареј и Милсап више зарађивати од Јокића. Људи, зашто се не информишете како НБА функционише пре него што остављате бесмислене коментаре?

Ко мало прати Денвер, могао је знати да ће Мареј добити макс уговор, није ово никакво изненађење. Иако је на почетку Јокић на терену боље сарађивао са Херисом (који чак долази и у Србију), Денвер прави рекламе са Јокићем и Марејем. Све се врти око њих двојице.

Ми можемо дискутовати о томе да ли је то добра стратегија Денвера или не, али је јасно да су они одредили да граде игру око Јокића и Мареја.

Djoksa

pre 4 godine

Nadam se da će tim već sledeće godine pokazati nov kvalitet, jer u plejofu (a naročito u duelu sa Portlandom) je bilo "beži lopto što dalje od mene" kad god se lomilo u ključnim utakmicama.

Boxer

pre 4 godine

Ok, ima potencijal, nije los, mlad je.. Ali 170 na 5 sezona.. Malo mi mnogo.. Jokic ima 148 i ako se ne varam Klej Tompson je dogovorio 190 na 5 sezona? A ne da nisu za poredjenje ( do duse ja mnogo cenim Tompsona i mislim da bi on bio na mnogo visem nivou da je prva violina u nekom timu). Ali to je ono sto neko napisa slabija trzista moraju mnogo vise da placaju, da bi privukli igrace.

Milan

pre 4 godine

Ovi u Nagetsima ili su ludi ili tamo niko ne želi da ode. Ovo sa Marejem je velika kocka, nije se još dokazao ni za 20 miliona po sezoni, a ne još za max. Bukvalno su na neki način stavili na kocku sudbinu franšize ovim maksimalnim ugovorom. Plašim se da ne prodju kao Minesota sa Viginsom koji je isti ugovor potpisao.

nBgd

pre 4 godine

Eto zasto je Denver losa organizacija. Prvo dati Mareju max ugovor je ludilo, a jos vece ludilo je sto hoce da produze sa Milsapom neki 30ak miliona za sledecu sezonu... Umesto da su ponudili npr Kembi Vokeru 170 koji se dogovorio sa Bostonom za 140 oni daju Mareju....

Divos

pre 4 godine

Да не би било забуне, а како и стоји у тексту, уговор није од ове сезоне, него од 2020-е, тј 1+5, одрадећи важећи дебитантски уговор за ову сезону и 5 сезона 2020-25.
И ту се као основ не узима селери кеп (од данас) за текућу сезону, који је 109,14 мил.$, како је било и предвиђено, то јест лимит зоне пореза на луксуз 132,6 мил.$, већ се као основ узима селери-кеп у сезони 2020/21 који је предвиђен (предвиђен, биће одређен 1.7.2020) 118 мил.$, такође и ту је важнији лимит зоне на луксуз који је предвиђен 143 мил.$.

Зато и доста виши уговор од Ниџиног односног Порзингисовог који су такође потписали максималце.

Некоме ће можда то деловати као олако бацање пара, међутим франшизе имају добре информације о кретању селери-кепа наредних година, очекују се нова повећања, за 3 године то неће изгледати овако велике паре и важно се на време обезбедити квалитетним решењима.

Уопште када говоримо о зарадама, важно се равнати према селери-кепу те сезоне.

Ако би гледали уговоре у однпосу на селери-кеп највиши икад је потписао Џордан, у сезонама 1996-98 имао је већи уговор него ли тада беше селери кеп. Тада је то било могуће.
Данас наравно не, играчи зависно од стажа могу узети максимално 25-35% од селери-кепа.

У сваком случају, очекиван потез Денвера.

neznalac

pre 4 godine

Ne moze se svakom igracu ponuditi isti max ugovor, pogotovo kad izlaze iz ruki ugovora, u ovom slucaju Jokic kao 41. pik ne moze da dobije isti max kao Mari koji je bio 7. pik. U svakom slucaju Jokica ceka sledeci ugovor koji ce biti super max, i preko 230 miliona. (Uslov za super max je najmanje 7 godina u ekipi koja te je draftovala i izbor u jedan od All-Nba timova).

Goran

pre 4 godine

Tako NBA funkcionise! Mi bas ne razumijemo te mnogobrojne kombinacije oko ugovora. U jednom trenutku je Jari iako MVP lige bio tek 5-ti po primanjima u GS Woriorsima! Neka Nikola nastavi da igra kao prosle godine doboice on za sljedeci ugovor mnogo preko 200 miliona. PS: Kao da je 148 miliona dolara malo!!

milos

pre 4 godine

Visima maksimalnog ugovora zavisi od mnogo faktora - seleri kepa u tom trenutku, duzine staza u ligi, koji pik je igrac bio na draftu itd.
Uzimajuci u obzir sve ove faktore, Jokic je dobio maksimalni moguci ugovor prosle godine. S obzirom da je bio 41. pik na draftu, to je bio tadasnji maksimum.
Marej je dobio maksimalni moguci ugovor ove godine, a uzimajuci u obzir da je bio u top 10 pikova.
Denver je, pretpostavljam, resio da Mareju ponudi max ugovor vec ovog leta jer bi sledeceg taj max mogao da bude veci, npr. 180 ili 190 miliona.
Svima dobro.

stephen a smith

pre 4 godine

pikovi koji su birani sa vise pozicije (marej) imaju mogucnost da potpisu veci ugovor po isteku prvog ugovora od nizih pikova (citaj jokic). sto vise godina igrac provede u ligi i sto vise individualnih priznanja osvoji, tako ce mu rasti granica za max ugovor. da je jokic npr ove godine potpisao ugovor, dobio bi 30m vise jer je bio prva petorka.
to sto je marej dobio veci ugovor, ne znaci da je on glavni igrac ili ga vise vole od jokica, nego su jednostavno tako je ispalo po pravilima za racunanje ugovora u NBA. tamo postoji granica do koje moze da ide ugovor za razliku od evrope.
morali su da mu daju max, pokazao je dosta potencijala prosle sezone, jos na to ima 21 godinu, da mu nisu ponudili max sigurno bi mu neka druga ekipa ponudila jer su takvi igraci vrlo retki trenutno na trzistu.

Mladen

pre 4 godine

Marej je divljak i igra toplo hladno, na jednoj je novi Kari na sledecih 10 se ne vidi + rupetina u odbrani...ali ima samo 22g i ako se sa zreloscu ustali ofanzivno i bude recimo novi Mekalum to je dobar posao. Denver ce verovatno jos ovu sezonu da testira limite s postojecim timom, da vide moze li Porter da igra + Vanderbilt je dobar skakac isto jako mlad mozda u nekoj daljoj perspektivi zamena za Milsapa. Mada su mogli bar da se otarase Bartona i Plamlija u zamenu za nesto korisno.

Powerslave

pre 4 godine

Dobio je max koliki je u ovom trenutku, i Jokić je dobio max koliki je bio u tom trenutku. Plus ovaj 7, a ovaj 41. pik što znatno utiče na sumu.
Kao da je bitno, neće Jokara propasti za 4-5 miliona razlike, a svako sa iole mozga zna ko je tamo glavni igrač.
I Kari je pre nekoliko godina bio najbolji igrač GSW, jednoglasno izabran za MVPa lige, a primao "samo" 11 miliona.

Marej je veoma mlad i vrlo cenjen, šansa je da bi mu sledeće godine neko svakako ponudio max, a sledeće godine bi to možda bilo i više para.

Jedino što mislim da on nije lik koji vredi max. Za Jokaru se videlo da će vredeti, za ovoga nisam siguran baš. Ima potencijala sigurno, još je i mlad, ali... on u najboljem slučaju može da bude odličan (možda i vrhunski) bek šuter, plejmejker nikad. A Jokara koliko god da vrhunski organizuje igru ipak ne može to da radi 100% vremena, treba i njemu bekovska podrška na najvišem nivou.