Vestbruk skandalozan, Kokoškov nije svestan šta mu se desilo

Aktuelni šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi bili su ubedljivi na gostovanju Oklahoma Siti Tanderu i pobedili rezultatom 110:88.

Izvor: LN

Nedelja, 17.03.2019.

09:07

Vestbruk skandalozan, Kokoškov nije svestan šta mu se desilo
AP Photo/June Frantz Hunt

Voriorsi su se osvetili Oklahomi na ubedljivom porazu koji su im naneli u Oklendu krajem prošle godine, te posle pobede nad Hjustonom upisali i trijumf nad još jednim ozbiljnim protivnikom u plej-ofu Zapada.

Meč je praktično rešen u prvom poluvremenu. "Ratnici" su ubacili 40 poena u prvoj četvrtini, a posle dosta neefikasnije druge deonice na poluvreme otišli sa +18.

U nastavku igre Oklahoma nije imala rešenja, pre svega zbog skandalozne partije druge zvezde ekipe Rasela Vestbruka.

Vestbruk je uspeo da postigne sedam poena, te pribeleži osam skokova i devet asistencija, ali će ostati upamćen po tome što je šutirao 2 od 16. Nije se proslavio ni Pol Džordž sa svojih 9/25, ali je on imao i 29 poena i 13 skokova.

Stef Kari je bio najefikasniji kod gostiju i on je završio sa 33 poena. Prati ga je Klej Tompson sa 23 poena i osam skokova, 12+8 je imao Demarkus Kazns, dok niko više nije bio dvocifren u ekipi Stiva Kera. Tim Igora Kokoškova, Finiks Sansi, slavio je na gostovanju posrnulim Nju Orleans Pelikansima sa 138:136 posle produžetka u kojem je viđena jedna apsudrna scena.

Sansi su na minut do kraja došli do +3 košem Devina Bukera, ali je usledio odgovor Darijuas Milera i izjednačenje. Buker nije uspeo da pogodi novu trojku, a na drugoj strani je prednost domaćinu doneo Džulijus Rendl.

Ipak, Buker se iskupio za promašaj i pogodio za 122:122, pa se otišlo u produžetak nakon što su Pelikansi odigrali jedan katastrofalan napad.

U produžetku smo videli sve i svašta.

Finiks je bio u zaostatku od jednog poena i imao napad. Keli Ubre je uzeo loptu i oslobodio se čoveka, postigao koš, ali je sudija Džoi Kroford dosudio faul u napadu. Usledio je faul Sansa. Frenk Džekson je promašio drugo bacanje, ali je usledio ofanzivan skok. Posle novog faula Finiksa Džulijus Rendl je takođe promašio jedno slobodno bacanje, pa je prednost Pelikansa i dalje bila dostižna, +3.

Buker je na 7,7 sekundi do kraja šutirao trojku za izjednačenje, ali promašio ceo obruč i izgledalo je kao da je utakmica konačno gotova. Ipak, ni tu nije bio kraj.

Elfrid Pejton je napravio grešku prilkom ubacivanja lopte, pa je Finiks dobio još jednu priliku da dođe do poena. Džoš Džekson je pogodio trojku, konačno, a ostalo je 0,6 sekundi do kraja.

Trener domaćina Alvin Džentri je u tom trenutku hteo da zatraži tajm-aut neznajući da je ostao bez istih. Ušao je nateren, ušao i u raspravu sa sudijama, pa je dobio tehničku... Buker je pogodio kazneno bacanje, a Finiks je zabeležio neočekivani trijumf.

Najefikasniji kod Sansa bio je Buker sa 40 poena, 13 skokova i pet asistencija, dok je Kokoškova još impresionirao i Ubre sa 32 poena.

U Pelikansima istakli su se Rendl sa 21 poenom i 11 skokova i Elfrid Pejton sa tripl-dablom od 16 poena, 13 skokova i 16 asistencija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: