Teodosić i Marjanović ni blizu parketa, Klej zatrpao koš Niksa

Prošlo je više od pola sezone u NBA ligi, a "mučenje" srpskih košarkaša u redovima Los Anđeles Klipersa se nastavilo.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2019.

08:49

Teodosić i Marjanović ni blizu parketa, Klej zatrpao koš Niksa
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Trener Dok Rivers sa Klipersima beleži odlične rezultate i za sada nema mesta za Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića.

Tim iz grada anđela je u noći između utorka i srede nastavio seriju trijumfa, ovoga puta savladan je Šarlot sa ubedljivih 129:108.

Marjanović je ponovo svih 48 minuta presedeo na klupi za rezervne igrače, dok za Teodosića nije bilo mesta u protokolu.

Klipersi su vodili od samog starta i igrali koliko im je bilo dovoljno, a najefikasniji je bio Lu Vilijams sa dabl-dablom (27 poena i 10 asistencija), Tobajas Heris i Montrezl Herel su dodali po 23 poena, a centar je upisao i 11 skokova.

S druge strane, istakao se Malik Monk sa 24 poena.

Tim iz Los Anđelesa trenutno je četvrti na tabeli Zapadne konferencije sa 24 pobede i 16 poraza, dok je Šarlot osmi na Istoku sa skorom 19-21. Priliku da ostvare ubedljiv trijumf nisu propustili ni Golden Stejt Voriorsi, koji su deklasirali Njujork Nikse – 122:95.

Aktuelni šampion je bio bolji tokom čitavog meča, serijom od 13:0 u finišu druge deonice rešio pitanje pobednika i potom lagano priveo susret kraju.

Dominantnu partiju odigrao je Klej Tompson koji je meč završio sa 43 poena (18-29 iz igre, 7-16 za tri), Kevin Durent je imao 24 poena, uz po 6 skokova i asistencija, dok je Stef Kari stao na po 14 poena i uspešnih dodavanja, kao i 7 uhvaćenih lopti.

Durent je u duelu sa Njujorkom postao tek deveti igrač u istoriji koji je dostigao 20.000 poena, 5.000 skokova, 3.000 asistencija i 900 blokada u karijeri.

Kod Niksa je najbolji bio Mario Hezonja sa 19 poena i 6 skokova, dok je Enes Kanter postigao 12 i uhvatio 16 lopti.

Ekipa Stiva Kera je počela da diže formu i prati prvoplasirani Denver, pa je sada druga na Zapadu sa 27 pobeda i 14 poraza, dok dok su Niksi pretposlednji na Istoku (10-31). Pobede su još ostvarili Indijana Pejsersi, Filadelfija 76ersi, Toronto Reptorsi, Minesota Timbervulvsi…

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: