Furiozno drugo poluvreme Kingsa, Klipersi jedva protiv Kokoškova

U najnovijem kolu NBA lige "srpski" timovi, Sakramento Kingsi i Los Anđeles Klipersi, ostvarili su nove pobede.

Izvor: LN

Utorak, 11.12.2018.

08:40

Furiozno drugo poluvreme Kingsa, Klipersi jedva protiv Kokoškova
AP Photo/David Banks

Kingsi, za koje nastupaju Bjelica i Bogdanović, pobedili su Čikago ubedljivo na gostovanju sa 108:89.

Klipersima, za koje su igrali Teodosić i Marjanović, bio je potreban produžetak da savladaju Finiks predvođen srpskim stručnjakom Igorom Kokoškovim.

Čikago je odlično otvorio meč protiv Sakramenta, uprkos problemima koji okružuju tu ekipu u poslednje vreme.

Bulsi su došli do +7 posle prvog kvartala, da bi na poluvreme otišli sa dvocifrenom prednošću. Igra tima Dejva Jejgera nije funkcionisala i izledalo je kao da je na terenu onaj "stari" Sakramento iz prošle godine, koji je bio jedna od najgorih ekipa lige.

Ipak, Sakramento je izgledao preporođeno u nastavku meča. Oni su treću četvrtinu pobedili duplo – 36:18.

Moćni Kingsi nisu stali ni u poslednjoj deonici, ali tu je sve bilo rutina i oni su upisali novi trijumf.

Bogdan Bogdanović je odigrao dobar meč koji je završio sa 16 poena (6/13) i šest skokova, dok je Nemanja Bjelica bio malo "tiši" i na kraju imao po šest poena i skokova. Najefikasniji u timu bio je Dieron Foks sa 25 poena i šest asistencija, uz 8/16 iz igre.

U Čikagu najbolji je bio Zek Lavin sa 19 poena, 13 je dodao Lauri Markanen, a više niko nije bio ni dvocifren. Klipersi su Igorove Sanse pobedili sa 123:119 u jednom veoma neizvesnom meču, koji je završen posle produžetka.

Praktično ceo meč igran je u egalu i nijedna ekipa nije uspevala previše da se "odlepi", a najveću šansu da pobedi propustio je domaćin iz Arizone.

Finiks je na četiri minuta do kraja imao sedam poena razlike, ali je tim Doka Riversa uspeo njihovu prednost da anulira i da dovede Finiks u situaciju da oni nekako "izvuku" produžetke.

Kokoškova je spasao Dientoni Melton pogotkom na pet sekundi do kraja, ali ne zadugo, s obzirom da su Klipersi rešili meč u poslednjem minutu produžetka sigurnim izvođenjem penala.

Srpski košarkaši u timu iz Los Anđelesa imali su ne preterano zapažene učinke. Miloš Teodosić je igrao 12 minuta i za to vreme imao osam poena i dve asistencije, dok je Boban Marjanović zabeležio šest poena i osam skokova za 16 minuta na terenu.

Najbolji u Klipersima bio je Tobajas Heris sa 33 poena i osam skokova, a pratio ga je Danilo Galinari sa 25 poena.

Kod Sansa istakao se ruki Diandre Ejton sa 20 poena i 12 skokova, po poen manje imali su Rašon Holms i Mikel Bridžis, dok je uz 18 poena Džoš Džekson imao i osam asistencija.
Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: