Skandal u Filadelfiji – predsednik vređao igrače na Tviteru

Predsednik košarkaških operacija Filadelfija 76-ersa Brajan Kolanđelo koristio je anonimne Tviter naloge da bi kritikovao svoje igrače i trenera, javlja Ringer.

Izvor: MLJ

Sreda, 30.05.2018.

12:36

Skandal u Filadelfiji – predsednik vređao igrače na Tviteru
Tanjug / AP Photo/Matt Rourke, File

Kolanđelo je prema istraživanju Ringera koristio čak pet naloga kod kojih su primećene velike sličnosti u načinu pisanja, praćenim nalozima i 'metama napada'.

Džoel Embid, Markel Fulc, Džalil Okafor, Nerlens Noel, trener File Bret Braun, bivši GM Sem Hinki ali i Masai Uđiri predsednik Reptorsa su bili neki od kritikovanih.

Najstariji od pet naloga za koje se veruje da ih je Kolanđelo koristio datira iz aprila 2016. godine. "Still Balling", "Eric Jr", "Honest Abe", "Enoughknownsources" i "phila1234567" su spomenutih pet naloga.

Ringer je dobio dojavu od anonimnog izvora, pa ih je pratio i potom kontaktirao Filadelfiju tim povodom.

Fila je potvrdila da Kolanđelo koristi jedan od pet naloga, a on je objasnio da je samo pratio dešavanja u košarkaškom svetu pošto se sam ne oglašava na društvenim mrežama.

"Kao mnogo kolega u sportu, koristio sam društvene mreže da bih bio u toku. Iako nikada nisam objavljivao ništa na druđtvenim medijima koristio sam @phila1234567 nalog na Tviteru da bih pratio našu industriju i druge događaje. Ova priča je za mene uznemiravajuća na više nivoa i ostali nalozi mi nisu poznati, niti znam ko stoji iza njih, ili kojim se motivima vodi", naveo je Kolanđelo.

Centar Siksersa Džoel Embid kaže da je u razgovoru sa njim Kolanđelo demantovao priču, ali je Ringeru bilo sumnjivo i to što su tri naloga prebačena s "javnih" na "privatne" odmah nakon što je Ringer pozvao Filadelfiju.

Osim toga, ovi nalozi su u više navrata "preticali" novinare u preciznosti informacija koji se tiču mehanike šuta Markela Fulca, lekarskih pregleda Džalila Okafora i drugih osetljivih informacija koje ozbiljno mogu da naruše Kolanđelovu reputaciju ako se ispostave tačnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: