Marjanović se poigravao da Dejvisom, Bogdanović se ispromašivao

Protekle noći nastupila su još dvojica srpskih košarkaša u NBA ligi, Boban Marjanović je bio odličan, dok je Bogdan Bogdanović imao dan za zaborav.

Izvor: AK

Utorak, 10.04.2018.

08:34

Marjanović se poigravao da Dejvisom, Bogdanović se ispromašivao
Foto: Getty images

Marjanović je za 14 minuta na parketu postigao 12 poena (5/8 iz igre) uz sedam skokova i tri asistencije u duelu sa Entonijem Dejvisom, ali su L.A. Klipersi poraženi od Nju Orleans Pelikansa 113:100.

Srpski centar je postao hit na društvenim mrežama protekle noći. NBA javnost je oduševljena njegovim poigravanjem sa Dejvisom, kada jedan od najboljih centara lige nije uspevao da dohvati loptu, iako se Marjanović nije podizao čak ni na prste svojih stopala.

Dejvis je predvodio tim iz Luizijane sa 28 poena i šest skokova za potvrdu mesta o plej-ofu. U poslednjem meču sezone će se boriti za četvrtu poziciju i prednost domaćeg terena u prvoj rundi.

Odličan je bio i Nikola Mirotić sa 24 poena i 16 skokova, 19 je dodao Etvan Mur, dok je 13 ubacio Ian Klark.

Najefikasniji u redovima Klipersa bio je Sindarijus Tornvel sa 20 poena i sedam skokova, 15 je ubacio Montrezl Harel uz osam uhvaćenih lopti i šest asistencija, dok je 11 dodao Tobajas Heris. U međuvremenu, Bogdanović je pogodio samo jedan od osam šuteva iz igre (0/1 trojke), te u porazu Sakramento Kingsa od San Antonio Sparsa 98:85 imao samo po dva poena, skoka i asistencije.

Rezervisti Rudi Gej sa 18 i Manu Đinobili sa 17 poena predvodili su Teksašane do pobede za "overu" plej-of učešća.

Sa po 15 poena su ih pratili Peti Mils i Lamarkus Oldridž, koji je imao i 14 skokova, dok je 11 poena dodao Brin Forbs.

Najefikasjniji u timu Kingsa bio je Vili Kolo-Stajn sa 25 poena i deset skokova, Dieron Foks je dodao 21 uz sedam asistencija, a 17 je postigao Badi Hild.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
U preostalim mečevima pobede su ostvarili Klivlend Kavalirsi, Toronto Reptorsi, Oklahoma Siti Tander, Milvoki Baksi i Bruklin Netsi.

Kavalirsi su savladali Njujork Nikse 123:109 za 50. pobedu u sezoni, četvrti put otkako se Lebron Džejms vratio iz Majamija, te titulu u Centralnoj diviziji Istočne konferencije.

Džejms je postigao 26 poena uz 11 asistencija, dok je Kevin Lav ubacio 28, pa su Kavsi pred poslednji meč sezone na jednu pobedu od trećeplasiranih Filadelfija 76ersa.

Rasel Vestbruk ostvario je 25. tripl-dabl u sezoni za pobedu Tandera nad Majami Hitom 115:93, za potvrdu plasmana u plej-of, te šansu da u poslednjem meču izbore četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvoj rundi.

Vestbruka je fantastično prato Pol Džordž sa 27 poena, dok je Karmelo Entoni ubacio 11 uz pet skokova. Goran Dragić je postigao samo četiri uz sedam asistencija za Hit, pogodio je tek dva od deset šuteva iz igre.

Reptorsi su nastavili da potvrđuju svoju dominaciju na Istoku pobedom nad Detroit Pistonsima 108:98. Nosio ih je Jonas Valančunas sa 25 poena uz devet skokova.

Demar Derozan je ubacio 16 uz sedam asistencija, a Kajl Lauri 11 uz devet proigravanja i šest skokova, u meču u kojem su osmorica igrača Toronra igrala 22-29 minuta. Alen Kreb pogodio je osam trojki za rekord karijere sa 41 poenom za pobedu Bruklin Netsa nad Čikago Bulsima 114:105, treću uzastopnu u finišu sezone.

Pratili su ga Dianđelo Rasel sa 21 poenom, 11 asistencija i šest skokova, te Spenser Dinvidi sa 20 poena.

Baksi su bili ubedljivi protiv Orlando Medžika 102:96 uz tripl-dabl Erika Bledsoa sa 20 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a imao je i tri ukradene lopte.

Najbolje ga je pratio Šabaz Muhamed sa 22 poena i osam skokova, Kris Midlton je dodao 18 poena uz sedam skokova i šest proigravanja, dok je Džabari Parker ubacio 16.

Nikola Vučević je bio blizu tripl-dabl u dresu Medžika, postigao je 17 poena uz deset skokova i sedam asistencija, a imao je i tri blokade. Mario Hezonja je ubacio 12 poena uz pet uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: