Jokić: Srbija nema drugu opciju, umoran sam

Nikola Jokić, najbolji igrač Denver Nagetsa, kaže da za reprezentaciju Srbije ne postoji druga opcija nego da se kroz kvalifikacije domogne Svetskog prvenstva.

Izvor:

Četvrtak, 29.03.2018.

10:25

Jokić: Srbija nema drugu opciju, umoran sam
Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Svetska košarkaška asocijacija (FIBA) napravila je veliku pometnju uvođenjem takozvanih 'prozora' za kvalifikacione mečeve, odnosno onemogućila reprezentacije da se u najboljim sastavima – bez NBA i evroligaških igrača – bore za odlazak na Mundobasket u Kinu naredne godine.

'Orlovi' Aleksandra Đorđevića i pored toga imaju tri trijumfa i poraz i već su obezbedili plasman u narednu fazu kvalifikacija.

"Nemamo opciju – moramo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Druga opcija ne postoji", rekao je Jokić za srpsku televiziju u Torontu, posle poraza od domaćih Reptorsa pre dva dana.

Ekipa Majka Melouna sve je dalje od plej-of pošto sada zaostaje dve pobede za Jutom Džez koja drži osmo mesto Zapadne konferencije, poslednje koje vodi u doigravanje, na svega pet, šest utakmica do kraja sezone.

"Smatram da je umor u našem poslu jedna potpuno normalna stvar. Koliko god da smo umorni, dođe utakmica – zaboraviš i na premor i na povrede... Umoran jesam, ali smo navikli svakako", zaključio je Joka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: