Voriorsi odgovorili Kavsima – Kalderon novi plej?

Golden Stejt Voriorsi odgovorili su Klivlend Kavalirsima na dovođenju novog plejmejkera, njihov izbor je iskusni Španac Hose Kalderon.

Izvor: AK

Nedelja, 26.02.2017.

11:19

Voriorsi odgovorili Kavsima – Kalderon novi plej?
Foto: Getty images

Iako ima 35 godina i iza sebe očajan period u dresu Los Anđeles Lejkersa, Španac bi mogao da bude veliki adut "ratnika" u borbi za novu NBA titulu.

Kalderon je ove sezone odigrao svega 24 utakmice, prosečno je provodio 12 minuta na parketu (najmanje u karijer) te beležio 3,3 poena uz 2,1 asistenciju i 1,8 skokova po meču.

Međutim, njegovim dolaskom umnogome će se rasteretiti Stef Kari u napadu što će mu doneti dodatnu svežinu za bolji šut, a to znači mnogo manje promašaja i mnogo više poena za Voriorse.

Kalderon bi u Golden Stejt trebalo da stigne u nedelju, u slično vreme kada se očekuje i dolazak bivšeg Ol-star plejmejkera Derona Vilijamsa u redove aktuelnog šampiona i najvećeg rivala Voriorsa Klivlend Kavalirsa.

Španac je tokom karijere igrao za Taukeramiku (sada Baskonija), Toronto Reptorse, Detroit Pistonse, Dalas Meverikse i Njujork Nikse.
Sa "crvenom furijom" je bio šampion Evrope i sveta, te dva puta srebrni na Olimpijskim igrama.

Voriorsi su lideri NBA sa skorom 49-9, već su zvanično obezbedili mesto u plej-ofu, dok su Kavalirsi prvi na Istoku, ali četvrti u ligi sa 40-17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: