Džejms, Irving sa po 41p pokvarili žurku GSW

Košarkaši Klivlend Kavalirsa savladali su Golden Stejt Voriorse 112:97 i smanjili na 3-2 u finalu NBA lige.

Izvor: AK

Utorak, 14.06.2016.

05:59

Džejms, Irving sa po 41p pokvarili žurku GSW
Foto: Getty images

Očekivanu žurku Voriorsa u Ouklendu pokvario je tandem Lebron Džejms-Kajri Irving koji su postigli po 41 poen.

Prvi put u istoriji NBA finala dvojica igrača iz istog tima su postigla više od 40 poena na jednom meču.

Gledali smo istinski NBA klasik u Orakl areni jer je i tandem Voriorsa Stefen Kari-Klej Tompson bio na sličnom nivou tokom većeg dela meča, ali ih je u finišu "izdao" šut, promašivali su dok je rasla prednost Kavsa do +16 krajem poslednje četvrtine. Nakon egala posle prvog poluvremena (61:61), Kavsi koriste niz grešaka domaćina te poenima Tompsona, Džejmsa i Irvinga stiču devet poena prednosti sredinom trećeg perioda.

Kari i Tompson, uz "pratnju" Barnsa i Livingstona ulaze u seriju promašaja sredinom poslednjeg, dok s druge strane, Irving veže sedam poena sjajnim šutevima preko Tompsonove ruke i definitivno prelama meč.

Džejms ga je ispratio sa nekoliko koševa, ali je u tim momentima ključnu ulogu odradio u odbrani, sjajno zaustavljajući kontranapade Voriorsa koji su se previše oslanjali na trojke koje nisu ulazile.

Na kraju, Džejms je meč završio sa 41 poenom (16/30 iz igre), 16 skokova, 7 asistencija, što je prvi takav učinak u istoriji plej-ofa, a imao je i po tri ukradene lopte i blokade. Irving je imao takođe 41 poen uz skoro perfektan šut iz igre (17/24), te 6 asistencija. Dvocifren učinak imao je još samo Džej Ar Smit sa 10 poena.

S druge strane, najefikasniji je bio Tompson sa 37 poena (11/20), dok je Kari dodao 25 (8/21) uz 7 skokova. Andre Igudala je solidno odmenio Drejmonda Grina u startnoj postavi sa 15 poena, 11 skokova, 6 asistencija i dva ukradene lopte, ali je bio više nego osetan izostanak sjajnog krilnog igrača koji je bio suspendovan zbog udaranja Džejmsa u četvrtoj utakmici.

Serija se sada vraća u Klivlend, Kavalirsi će biti domaćini šestog meča u petak od 3 ujutru po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: