Četvrtak, 09.11.2017.

13:57

Bogdan: Nikad nisam imao toliko talenata oko sebe

Bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović polako ovladava načinom igre i tempom NBA lige.

Izvor: B92

Bogdan: Nikad nisam imao toliko talenata oko sebe
EPA

On je u razgovoru za Basketball Insiders rekao da je igra brža i da je fizički dosta zahtevna.

"Pričamo o nečemu potpuno drugačijem. Očigledno da se igra više fizički, da je igra brža. Mnogi 'klinci' trče kad im se ukaže i najmanja prilika. Ovde, ako protivnik vidi da ima makar malo prostora da šutiraju ili kreiraju, iskoristiće to i neće da stanu. To je ono čemu moram da se prilagodim", rekao je Bogdanović.

On je u svoju prvu NBA sezonu ušao kao šampion Evrope sa Fenerbahčeom i vicešampion Evrope sa Srbijom, ali je ušao i povređen. Propustio je tri prva meča zbog povrede zgloba, a Kingsi su od početka sezone na 2-8. Uprkos lošem početku sezone, Bogdanović veruje u svoju ekipu.

"Nikada nisam video toliko talenta oko sebe. Neverovatno je šta su u stanju da urade. Samo im treba malo vremena i iskustvo da bolje razumeju igru. Još uvek mislim da imamo dobar tim i da možemo da uradimo mnogo stvari ali treba imati vremena", kaže 25-godišnjak.

Od prve utakmice u sezoni prosečno ima 10.1 poen, 2.4 skoka i 1.6 asistencija uz odličan šut iz igre (48.3 odsto). Na parketu provodi 25 minuta po utakmici i objašnjava da ima štošta da uči.

Ulogu mentora u Kingsima imaju Zek Rendolf i Vins Karter.

"Neverovatni su. Iskustvo koje imaju... Svaki od njih je igrao važne utakmice u karijeri, poput finala konferencija. Dok su bili mlađi bili su sjajni igrači, a i dalje su odlični. Oni su i naši lideri i uče nas na pravi način", istakao je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: