Ponedeljak, 13.11.2023.

14:30

Marko Jeremić za B92.net: Bilo bi nezasluženo da je Partizan pobedio

Kaznena ekspedicija Igokee iz Beograda je odnela pobedu protiv Partizana u 7. kolu ABA lige, a Marko Jeremić je jedan na čiji račun ide zasluge za to.

Izvor: Dejana Popoviæ

Marko Jeremić za B92.net: Bilo bi nezasluženo da je Partizan pobedio
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanovic

Malo ko je verovao je da će šampion regiona položiti oružje pred četom Vladimira Jovanovića, koja je od prvog minuta u Areni pokazala da je došla da se nadmeće sa najboljima.

Namestili su košarkaši Igokee ruku, rasterećeno i bez straha ušli u okršaj sa crno-belima, imali su i 22 poena prednosti, ali su na kraju posle dramatične završnice uspeli upišu peti trijumf u sezoni (91:89).

"Nemamo vremena za slavlje, već sada se spremamo za naredne obaveze koje nas čekaju. Igramo Evropu, sledi nam put u Italiju. Svakako lep osećaj i velika pobeda", rekao je košarkaš Igokee Marko Jeremić na početku razgovora za B92.net.

"Posle loše igre i nesrećnog poraza od FMP-a, znali smo da protiv Partizana moramo mnogo bolje. Mi smo u taj meč ušli rasterećeno, pritisak je bio na njima, jer nismo imali šta da izgubimo. Znali smo da je to evroligaška ekipa, koja ima veliki kvalitet, ali smo iskoristili svoje šanse".
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanoviæ
Publika u Areni imala je priliku da vidi trojkašku rapsodiju Igokee, koja je ubacila 14 trojki iz 31 pokušaja i kojima je održavala dvocifrenu prednost sve do poslednje deonice.

Jeremić je ubacio pet šuteva sa linije 6.75, a duel u Beogradu završio je sa 17 poena, koliko je imao i Nikola Tanasković.

"Nije samo bilo do šuta, oni su ubacili samo jednu trojku manje. Mislim da smo celu utakmicu odigrali onako kako smo zamislili, i da je pobeda bila plod takvog pristupa. Ne bih da komentarišem lično svoj učinak, ovo je timski uspeh i svako je uradio svoj deo posla na pravi način"
, ističe 31-godišnji košarkaš Igokee.

Sredinom poslednje deonice, crno-beli su se probudili i uzvratili serijom od 18:3, kojom su se potpuno vratili u meč.

Bila su to četiri minuta u kojima je Igokea potpuno ostala bez koncentracije, a to pomračenje Partizan je iskoristio da pokaže pravo lice.

"Mislim da je bilo i jedno i drugo. Mi smo pali posle velike razlike, a oni su iskoristili to i vratili se iz dubokog minusa. Ako mene pitate, mislim da bi bilo nezasluženo da je Partizan pobedio posle dramatične završnice. Zbog načina na koji smo igrali tokom celog meča, mislim da smo zasluženo slavili u Areni", ističe Jeremić. Trijumf protiv Partizana daje dozu samopouzdanja pred nastavak sezone, a Jeremić ističe da tim iz Laktaša ima još mnogo toga da pokaže.

"Igokea je ove sezone dobro selektirala ekipu, a meni prija igranje u Laktašima. Već sam sarađivao sa Vladom Jovanovićem u FMP-u, poznajemo se i čini mi se da su se kockice složile ove sezone. Sada imamo skor 5-2, da nije bilo tog poraza od FMP-a imali bismo još bolji učinak, ali mislim da je ovo sezona u kojoj Igokea ima šta da pokaže", poručio je Jeremić.

Dejana Popović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: