Nova vest
Fudbal 478

21.4.2024.

0:00

Derbi o kom će se pričati – preokret Zvezde za +10 i bes Partizana; "Ovo je previše"; "Nije bio faul" VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 3:2 posle preokreta iz penala u 99. minutu 173. "večitog" derbija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

173. "večiti" derbi

Superliga, 1. kolo plej-ofa

Crvena zvezda – Partizan 3:2 (1:1)

Kanga 15p, Endiaje 89, Katai 99p - Baždar 11, Severina 56
Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Pavle Ilić
Međusobni dueli: 68-48-57

Najvećom utakmicom srpskog fudbala počeo je plej-of domaćeg šampionata, u kom crveno-beli trenutno imaju 10 bodova više od crno-belih.

Partizan je poveo već u 11. minutu preko Baždara, ali Kanga poravnava samo četiri kasnije iz prvog penala na utakmici.

Crno-beli vraćaju prednost u 56. sjajnim golom Severine, da bi Endiaje opet izjednačio u 89. minutu. Prethodno je VAR poništio gol Aleksandra Kataija.

Starsport

Utakmica je produžena za 15 minuta, a u 96. Zvezda dobija drugi penal.

Katai ga realizuje u 99. za potpuni preokret, eksploziju oduševljenja "severa", a besa na "jugu".

Ovo je prvi od dva derbija u pet dana koji će večiti rivali odigrati, a kako su saopštili iz Humske oni neće igrati Kup utakmicu, koja je na programu u sredu u polufinalu nacionalog kupa.

Biće ovo još jedan derbi o kom će se pričati, iz Partizana su bili besni na sudijske odluke, pre svega golaman Aleksandar Jovanović, kao i Bibaras Natho.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Albert Nađ, koji vodio Partizan na ovom meču, nije hteo da se bavi komenatrisanjem suđenja, jer ga, kako je rekao, najviše boli činjenica da je izgubio derbi.
 

Fudbaler Zvzede Uroš Spajić ovoga puta je čestitao igračima Partizana na prikazanoj borbi, trener aktuelnog šampiona Srbije Vladan Milojević bio je kritički nastrojen prema svom timu zbog nekih grešaka koje su pravili.

Strateg Zvezde ipak je bio zadovoljan izdanjem svojih igrača, koji su verovali do kraja.

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča na Marakani mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92. sport.

Završeno

15:12

Semafor
Kanga 15p, Endiaje 89, Katai 99p - Baždar 11, Severina 56
  CZV   PAR  
  3 : 2  

22:57

To bi bilo to za večeras

Hvala što ste bili uz B92. sport, ostanite i dalje uz nas.

22:50

Drulović: Bio je prekršaj

Ljubinko Drulović, selektor mlade reprezentacije Srbije ipak ima drugačije viđenje sporne situacije.

"Generalno je faul bio, po meni, kako ja vidim. Mislim da bi 90 posto sudija svirali prekrša. Defanzivci su u ovim situacijama zaštićeni", smatra Drulović

22:49

Sporna situacija koja je podelila mišljenja

22:13

Javio se i sudijski ekspert: "Nije bio faul"

Najveća polemika se ovog puta vodi oko drugog gola Zvezde kome je, procena je crno-bele strane, prethodio prekršaj strelca gola Endiaja nad Markovićem.

O toj situaciji raspravljalo se u studiju Arene sport gde je svoj sud dao bivši arbitar i sudijski ekspert Zdravko Jokić.

"Imamo situaciju koja izaziva kontroverze. Mislim da je odbrambeni igrač dozvolio da mu napadač dođe iza leđa i da se bori za poziciju, njih dvojica se praktično bore za poziciju i dolazi do kontakta. E sada koliko je taj konakt bio intenzivan da bi došlo do pada to je sudija mogao da utvrdi na terenu", rekao je Zdravko Jokić u studiju TV Arena.

Podseća da je zapravo u toj situaciji procena glavnog arbitra ključna. 

"Kada se radi komunikacija vara i sudije, jer vidim da ima primedbi zašto nije zvao asistente u VAR sobi, VAR traži od sudije da opiše situacije kako je video. Ako odlazi do nesulglaisca, ako VAR ima drugo mišljenje, on poziva sudiju da on pogleda situaciju da se uveri, i moža promeni odluku, a ovde sudija nije išao jer se njegovo viđenje siuacije nije slagalo sa Varom jer nije bilo intenziteta da se svira prekršaj. Što se tiče guranja UEFA je u psolednjih godinu dana podigla tu lestvicu i vidimo i da u međunarodnim utakmicama neke situcije koje su očite kao (faulovi) da nisu suđeni faulovi. Ovde ne vidimo komplet situaicju, ali dolazi do brzog pada (Markovića) čak i možda do proklizavanja igrača Partizana. Pitate me da li je faul? Da li vi ovde vidite kontakt - da li je bilo guranja rukom, laktom? Bio je samo konkakt. Da li je bilo odgurivanje - nije!

22:11

Ko je bio najbolji u derbiju?
Sofascore

21:23

Natho besan: Trebalo je da izvedem igrače

"Dovedu ovog sudiju svaku utakmicu i on ukrade šou. Odmah je otišao, zna da je pogrešio. Dosta je, dosta je! Ovde sam pet godina i niko ne govori o pravom problemu. Svi pričaju, hajde, idemo. Niko ne priča o pravim problemima. Borimo se za klub, a onda dođe jedan čovek i ukrade vam šou", besan je Natho.

On žali što nije izveo igrače Partizana sa terena posle očiglednih grešaka sudije.

"Trebalo je da izvedem igrače van. To je moja greška. Možda bi to pomoglo nekome da se probudi. Šta možemo da uradimo, igramo sami protiv svih. Nisam srećan, deca nas gledaju. Neko treba da to jasno da kaže. Ako žele da me kazne, neka me kazne. Ovo je previše, ovo nije fudbal. Neko bi trebalo da kaže istinu. Previše je. Sudija je posle prošle utakmice morao da dobije suspenziju dva meseca, a ne da sudi još jedan derbi",

21:23

Milojević: Dva puta šutnu, dva puta daju gol

"Imamo neke loše odluke, napravili smo plan igre. Nadam se da ćemo probati da to ispravimo", rekao je trener Zvezde.

"Kao što sam rekao na konferenciji da će biti jedna sasvim drugačija utakmica nego ona pre
malo više od mesec dana. Bilo je svega. Što se tiče utakmice mogu da budem zadovoljan. Čestitam i igračima Partizana, borili su se. Jako je teško kada igrate ove derbi utakmice, one su evropskog nivoa. Imali smo snage do poslednjeg trenutka, verovali smo. Rekao sam im da nemamo pravo da odustajemo. Mislim da smo dosta utakmica kontrolisali kroz posed. Imamo problem da damo gol. Ne znam koliko šansi. To je bit treniranja i igranja fudbala. Došli smo u situaciju da smo imali zatvoren Partizan
koji je imao rezultat. Ponovo iz dve gluposti naše primamo. Iz kog razloga, ne znam. Moramo to da analiziramo. Ne smeju da se primaju. To je fudbal, živa igra. Verovali smo, mislim da smo zasluženo pobedili. Čeka nas utakmica u sredu koja je jako bitna za nas, možda i najbitnijaod početka sezone"
, rekao je Milojević u uvodnoj reči.

Morao je dodatno da se osvrne na propuštene prilike, naročito one Osmana Bukarija.

"Meni je drago kao treneru da pravimo šanse, ali ovo su šanse koje su nestvarne. Ima svega i nedostatak koncentracije. Da ne ulazimo sada... Treniramo, radimo. Nije Bukari hteo da ne da gol. To su kvalitetni
igrači. Bukari je bio vidno potresen na poluvremenu. Baš mu je bilo krivo. Zagrlio sam ga i rekao mu da je to fudbal. Treba im verovati, ja im verujem. Nema veze, idemo dalje"
, dodao je Milojević.

Smatra da u "večitim" derbijima, bez obzira na igrači kadar, nema favorita.

"Nemam ja zamerki. Rekao sam da nema favorita. To je moj lični stav. U fudbalu to ne postoji. To može da bude prividno. Pogotovo u utakmicama Zvezde i Partizana. Igrao sam kada je bilo 30, 25 razlike. To ne postoji. Ovo su posebne utakmice. Imate prvenstvo, Kup i utakmice sa Partizanom. To je poseban gušt. Hteli smo da dominiramo, ali smo nailazili na odbranu Partizana".

O suđenju nije hteo da govori.

"Neću o tome da komentarišem. Hajde da pričamo o fudbalu. Nemam komentar i na tome ću da stanem", kratak je bio Milojević, kao i Nađ pre njega kada mu je isto pitanje postavljeno

21:12

Utisci aktera sa terena

20:58

Nađ: Krenuo mi kamen iz bubrega

"Interesantan derbi, iskoristila je svoje šanse. U odlučnim momentima nismo bili koncentisani. Ovo je prošlost, sreda je blizu. Krenuo mi je kamen iz bubrega, stigao sam u 17.30, suvišno je  pričati o ljubavi prema Partizanu. Ne znam koliko je to bila motivacija.

Sapštenje kluba o Kupu, da neće igrati?

"Ne znam šta da kažem, mi smo treneri", rekao je Nađ.

O suđenju?

"Preterujete sa suđenje, ne zanima me šta sudija radi. Izgubio sam derbi i to me boli".

20:33

Golman Partizana besan
Instagram

20:30

Nađ: Ne znam šta se dešavalo

"Nemam problem da upropastim zdravlje zbog Partizana. kada treba da se gine, ginemo svi. Moglo je više, kada imaš vođstvo od 1:0 i 2:1... Prvi gol primili smo gol iz penala. Zvezda je imala posed i šanse, mi smo igrali kako smo želeli, pokušavali smo da ih iz polukontri i kontri ugrozimo. Možda rezultat nije realan, ali u sredu imamo kup meč protiv Zvezde, videćemo šta će se dešavati"

Njegovi igrači imali su brojne prigovore.

"Ne znam šta se dešavalo. Mora da se pogleda snimak. Naravno da su protestovali, smatraju da je bio prekršaj kod drugog gola. Moramo da se spremamo za kup", poručio je Nađ. 

20:26

Milojević: Bilo je svega

Trebalo je da kontorlišemo meč,a  ne da jurimo rezultat. Radimo neke stvari koje mi nisu jasne, teško je kad vam Partizand a gol, vrati se i napada u niskom bloku. Partizan ima kvalitetne igrače. Odbranili smo šasnu u prvom minutu, totalno nejasno. U sredu je nova utakmica, možda na grešakama učinmo. Sve nam se vratilo za prvu utakmicu. Bilo je svega. Čestitam mojim igračima, igračima Partizana na borbi. Sadržaj derbi. Imalo je šta da se vidi.

20:24

Derbi koji će se pamtiti

20:20

Baždar: Ostaje žal

Pomešana osećanja zbog poraza ali i gola: Meni je drago zbog gola i što sam na neki način pomogao ekipiu što smo vodili do samog kraja. Ostaje žal za pobedom. U sredu je još važnija utakmica, tu ćemo pokušati da pobedimo i iemo dalje, šta da se radi.

20:19

Spajić: Čestitam igračima Partizana

Prošli put frustracije, i sada je bilo frustracije, treba da budemo zadovoljni pobedom ali broj propuštenih šansi to je nedopustivo. Čestitao bih igračima Partizana ovog puta na fer igri, poštenoj borbi, iskoristili su svoje šanse,  stvarno sve što su šutnuli maltene sve su pogodili, svaka im čast. Mi treba da radimo na tome, treba da vodimo prvo poluvreme, treba da rešimo utakmicu mnogo ranije... Uđemo ovako u problem i borimo se za goli život ali na kraju krajeva pokazali smo karakter. Hvala divnoj publici. Pobedili smo utakmicu, ajde da kažem dobili prvo poluvreme, imamo u sredu da kažem još važniju, nego ovu, ali svaki derbi je važan. Drago mi je da smo pobedili i demo dalje.

20:18

Statistka meča
Sofascore

20:13

Kraj!

Pobeda Zvezde 3:2 u 173. večitom derbiju za 10 bodova više u odnosu na crno-bele.

20:11

107' Ovusu slabo šutira

Možda i psolednja šansa za Partizan, koja je otišla u nepovrat.

20:10

105' Ulazimo u završnicu nadoknade

Ludi meč na Marakani se bliži kraju, Zvezda ima rezultat koji joj odgovara.

20:04

102' Slobodan udarac za Partizan

Izvodi ga Natho, bila je ovo dobra prilika za Partizan, ali Izraelac pogodio živi zid.

20:03

99' Katai!

Precizan za 3:2 i potpuni preokret Zvezde.

20:00

96' Penal za Zvezdu

Oboren igrač Zvezde, sudija drugi put na meču pokazuje na belu tačku.

Katai će da izvede udarac.

19:56

Opet prekid

Igrači Partizana su se žalili da je napadač crveno-belih napravio faul nad kapitenom gostiju, ali je pogodak priznat posle VAR analize.

Trajala je rasprava sa sudijom, ali je na kraju meč nastavljen.

19:50

89' Zvezda izjednačila

Rezultat je 2:2, a strelac je Šerif Endiaje.

Sad nije bilo ofsajda, a igraće se još 15 minuta nadoknade zbog silnih prekida zbog bakljade.

19:46

81' Inicijativa Zvezde

Imaju silnu želju crveno-beli da dođu do novog gola, kao i da je nervoza prisutna u redovima ekipa Vladana Milojevića.

Imao je Stamenić opet šansu, posle nesporazuma sa Kataijem, Điga je poslao udarac ka golu, odbranio je Krunić.

19:44

78' Nove izmene

Olajinka je u igri umesto Mirka Ivanića, dok je na drugoj strani Filipović zamenio Stojkovića, a Kalulu Goha.

19:43

37.465 gledalaca

Zvanična poseta na Marakani .

19:38

Poništen gol Zvezde

19:37

Ništa od gola za Zvezdu

Poništen gol Kataija, VAR provera potvrdila da je Šerif bio u ofsajdu. Ostaje 2:1 za Partizan.

19:34

Zove se VAR

Da se proveri da li je gol Zvezde regularan.

19:32

68' Zvezda izjednačila!

Krunić nije mogao sve, na kraju Katai pogađa za  2:2

19:31

66' Bažadar završava derbi

Ulazi Mateus Saldanja.

19:29

Kastiljo mora da napusti igru

Golman Partizana je izleteo kako bi izboksovao loptu posle prekida Hvana i uspeo je u svojoj nameri, međutim na putu do lopte "počistio" je Kastilja kojem je neophodna medicinska pomoć te traje novi višeminutni prekid, posle bakljade.

19:25

Poletele stolice ka atletskoj stazi posle gola Partizana
b92.sport/DĐ

19:22

59' Zvezda u šansi, Krunić brani

Ali odbranio se Partizan, nakon što je Stamenič centriao na Endiaja. Golman Krunić na visini zadatka.

Ostaje 2:1 za crno-bele.

19:20

Majstorija Severine za 2:1

19:19

56' Vodi Partizan

Severina ponovo dovodi Partizan u prednost!

Dobio loptu od Zahida na desnom boku i potom je neodbranjivo poslao od dalju stativu u mrežu za novo vođstvo crno-belih od 2:1.

19:15

52' Nastavljen je derbi

"Razdanilo" se na Marakani i fudbal može da se igra.

19:12

b92.sport/DĐ

19:11

46' Opet prekid zbog bakljade

Zaustavio je sudija igru, ne vidi se ništa od dima. Sačekaćemo na nastavak drugih 45 minuta u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

19:10

46' Počinje drugo poluvreme

Krećemo od 1:1, rezultata koji je aktivan od 15. minuta.

19:10

6' - Iznena kod Zvezde, umesto Rodića na terenu je Điga.

18:57

Statistika na poluvremenu
Sofascore

18:52

Kraj prvog poluvremana

Dva gola, penal, mnoštovo šansi i na kraju 1:1 posle 45. minuta igre.

Idemo na pauzu, ostanite uz B92.sport.

18:51

45' Ulazimo u završnicu prvog dela

Još minut nadoknade.

18:51

46' Zicer za Zvezdu!

Bukari šutirao u golmana Partizana

18:45

37' Bukari neprecizan

 Dragović je poslao loptu u prostor Ivaniću, on je pronašao Buakrija, čiji udarac je otišao pored gola.

18:45

Šansa Bukarija

18:42

32' Nižu se šanse na obe strane

Ivanić je mogao bolje da završi ovaj pokušaj za svoj tim, ali je bio sebičan i ništa od gola.

18:41

28' Stativa za Partizan!

Goh je akciju po levom boku želeo što pre da završi, gađao je u bliži ugao, ali je pogodio stativu. Ništa od drugog gola za partizan.

Važeći rezultat iz 15. minuta - 1:1

18:37

Stativa Goha

18:35

25' Napada i Partizan

Na sve načine crno-beli pokušavaju da dođu do novog dola, imao je Partizan i dva vezana kornera, ali nije to završeno onako kako je gostujući tim želeo.

18:29

21' Opet šansa za Zvezdu

Šerif  psoel centaršuta Bukarija poslao je loptu preko prečke.

Nema promene rezultata.

18:27

18' Žestok tempo

Napadačka igra obe ekipe, a to najvaljuje da ćemo opet možda imati goeladu u derbiju.

Dva gola smo već videli, rezultat je 1:1.

18:25

Kako je Buakri realizovao penal

18:23

18:18

14' Penal za Zvezdu!

Samo četiri minuta posle gola Partizana, sudija pokazao na belu tačku.

Kovačević je izgubio loptu i poklonio Ivaniću zicer, koji je Krunić zaustavio prekršajem za penal.

Kanga je uzeo loptu i doneo izjenačenje 1:1, posle 15. minuta igre.

18:17

Evo kako je Partizan poveo na derbiju

18:16

11' Partizan vodi!

Baždar strelac! Partizan vodi!

Potvrdio da je u odličnoj formi i načeo je rivala udarcem glavom na asistenciju Aranđela Stojkovića sa desnog boka.

18:14

5' Šansa i za Zvezdu

Stamenić je bio u prilici da ugrozi gol Partizana, ali je nespretno šutirao i lopta je otišla pored gola.

Žestok tempo na Marakani.

18:11

18:10

1' Počeo je derbi

Partizan odmah u šansi. Bažadar je šutirao, Glazer odbranio!

Sjajna šansa za crno-bele, koji su bolje otvori meč na Marakani.

Ostaje 0:0.

18:09

B92.sport

18:05

Sve je spremno za derbi

Sjajna atmosfera na Marakani, navijači oba tima prave bakljadu zbog čega će derbi kasniti.

Velika količina dima smanjila je vidljivost na terenu.

18:05

Bakljada

17:57

Nađ stigao na Marakanu

17:46

Sever Marakane
b92.sport/DĐ

17:46

Zvanično: Nađ na klupi Partizana!

"Nađ je stigao u svlavionicu Partizana i vodiće crno-bele", obavestila je novinare portparolka FK Partizan Biljana Obradović 

17:42

Navijači Partizana
b92.sport/DĐ

17:30

Ipak, preokret na klupi Partizana?

Alber Nađ je završio u urgentnom centru jer se nije osetio dobro i kako je javila Arena Sport, meč bi trebalo da vodi Bojan Zavišić, koji dao i poslednju reč pred derbi u kamere ove televizije.

Međutim, Kurir piše da će Nađ ipak biti na klupi.

"Prvi pomoćnik Igora Duljaja imao je zdravstvenih problema zbog kojih je završio u Urgentnom centru, ali ih je rešio i momentalno je krenuo ka Marakani", piše Kurir.

Još uvek nema zvanične informacije.

17:23

Zavišić: "Neke stvari treba ostaviti u kući"

"Možda nije negativno uticalo, derbi je specifičan. Neke stvari treba ostaviti u kući. Očekujemo dobru utakmicu i da budemo zadovoljni kako smo odigrali. zvezda će možda više menjati. Dva derbija smo odigrali srcem, iz inata. Nećemo ostupati od toga ni danas. Ovo je spacifično, nema kalkulacija", rekao je Zavišić, koji će voditi Partizan.

17:20

Ambijent oko Marakane
b92.sport/DĐ

17:20

Poslednja reč Vladana Milojević pred derbi

"Derbi je značajnija utakimca od drugi, ali ako igrači znaju šta treba da rade, oni treba da imaju sapouzdanje. Foksuirni smo na našu igru. Poštujemo Partizan i očekujemo dobar meč", rekao je Milojević za Arena Sport.

17:14

b92.sport/DĐ

17:03

Albert Nađ u urgentnom centru

Kako prenosi Arena sport, Nađ neće voditi meč Partizana, jer se nije osećao dobro.

On je trebalo da bude na klupi umesto Igora Duljaja, koji zbog četiri kartona neće moći da bude uz aut-liniju.

Ekipu vodi Bojan Zavišić.

17:02

Poznati sastavi

Crvena zvezda: Glazer – Rodić, Spajić, Dragović, Mijailović – Stamenić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić – Šerif.

Partizan: Krunić – Stojković, Marković, Kovačević, Antić – Ovusu, Kastiljo, Zahid, Goh, Severina – Baždar.

16:58

Fudbaleri Partizana izašli na teren
Srđan Stevanović/Starsport

16:53

Stanje na Franšu 60 minuta pre derbija
b92.sport/DĐ

16:39

Haotično u blizini stadiona

Od centra grada, pa duž linije 31 svuda je raspoređena policija u grupama od po tri pripadnika, javlja naš izveštač.

Od Slavije kreću ozbiljnije mere bezednosti -  mogu se videti oklopnici, veće grupe policajaca.

U celom gradu je kolaps i velike gužve su se stvorile na ključnim saobraćajnicama.

16:27

Marakana je spremna
Srđan Stevanović/Starsport

16:26

Korteo crno-belih

Izvor: b92.sport

16:24

Izvor: b92.sport

16:18

B92.net/ TK

16:11

"Grobari" krenuli ka Marakani

Kako javlja naš izveštač sa lica mesta, na Autokomandi nema saobraćaja, jer je u toku sprovođenje "grobara" ka stadionu Zvezde.

15:50

Policija raspoređena na Autokomandi - niko ne sme da prođe
B92.sport/TK

15:37

Poznato koliko je huligana uhapšeno

Kako prenosi "Informer", oko 100 navijača Zvezde napalo je manju grupu navijača Partizana i tom prilikom korišćene su i štangle.

Navodi se da je uhapšeno više od 50 huligana, a u žestokom obračunu dve osobe su povređene.

15:31

Najava derbija iz pera našeg Dušana Đukanovića

15:19

Fotografije sa lice mesta
FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

15:18

Hapšenje huligana kod Vukovog spomenika

Izvor: Tanjug

15:15

Huliganska uvertira u Beogradu

Uvod u derbi bile su nemile scene u Beogradu, kada je došlo do tuče huligana sa policijom.

15:11

Dobro došli u LIVE BLOG B92. sport

Pred nama je meč između Zvezde i Partizana, a sva dešavanja moći ćete da pratite u našem LIVE BLOG-u.

Ostanite uz nas.

Podeli:

Komentari 478

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 478

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu