Nova vest
Fudbal 3

20.4.2024.

21:41

Milojević: Imate prvenstvo, Kup i utakmice sa Partizanom

Vladan Milojević, trener Zvezde, sumirao je utiske nakon 173. "večitog" derbija u kom je njegov tim ostvario prvu pobedu nad Partizanom ove sezone (3:2).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Kao što sam rekao na konferenciji da će biti jedna sasvim drugačija utakmica nego ona pre malo više od mesec dana. Bilo je svega. Što se tiče utakmice mogu da budem zadovoljan. Čestitam i igračima Partizana, borili su se. Jako je teško kada igrate ove derbi utakmice, one su evropskog nivoa. Imali smo snage do poslednjeg trenutka, verovali smo. Rekao sam im da nemamo pravo da odustajemo. Mislim da smo dosta utakmica kontrolisali kroz posed. Imamo problem da damo gol. Ne znam koliko šansi. To je bit treniranja i igranja fudbala. Došli smo u situaciju da smo imali zatvoren Partizan koji je imao rezultat. Ponovo iz dve gluposti naše primamo. Iz kog razloga, ne znam. Moramo to da analiziramo. Ne smeju da se primaju. To je fudbal, živa igra. Verovali smo, mislim da smo zasluženo pobedili. Čeka nas utakmica u sredu koja je jako bitna za nas, možda i najbitnija od početka sezone", rekao je Milojević u uvodnoj reči.

Morao je dodatno da se osvrne na propuštene prilike, naročito one Osmana Bukarija.

"Meni je drago kao treneru da pravimo šanse, ali ovo su šanse koje su nestvarne. Ima svega i nedostatak koncentracije. Da ne ulazimo sada... Treniramo, radimo. Nije Bukari hteo da ne da gol. To su kvalitetni igrači. Bukari je bio vidno potresen na poluvremenu. Baš mu je bilo krivo. Zagrlio sam ga i rekao mu da je to fudbal. Treba im verovati, ja im verujem. Nema veze, idemo dalje", dodao je Milojević.

Smatra da u "večitim" derbijima, bez obzira na igrači kadar, nema favorita.

"Nemam ja zamerki. Rekao sam da nema favorita. To je moj lični stav. U fudbalu to ne postoji. To može da bude prividno. Pogotovo u utakmicama Zvezde i Partizana. Igrao sam kada je bilo 30, 25 razlike. To ne postoji. Ovo su posebne utakmice. Imate prvenstvo, Kup i utakmice sa Partizanom. To je poseban gušt. Hteli smo da dominiramo, ali smo nailazili na odbranu Partizana", nastavio je strateg crveno-belih.

O suđenju nije hteo da govori.

"Neću o tome da komentarišem. Hajde da pričamo o fudbalu. Nemam komentar i na tome ću da stanem", kratak je bio Milojević, kao i Nađ pre njega kada mu je isto pitanje postavljeno.

Još jednom je ulazak Aleksandar Kataija sa klupe doneo bodove Zvezdi.

"Sale je jedan veliki profesionalac. Mislim da je jedno veliko poglavlje u savremenoj istoriji Zvezde. Ja bih kao trener želeo da bude dosta duže, jer mogu mladi igrači od njega da vide. Dosta je patio, dosta se borio, ali moram da ga pohvalim jer toliku želju ima. Ja ga prvi put treniram. Imali smo iskren razgovor  i u njegovim očima sam video veliku želju da pomogne timu. Sve ostalo, ugovor, to je u domenu uprave i Saleta. Voleo bih da ostane. Videćemo što se toga tiče", izrazio je nadu Milojević.

Da li će Uroš Sremčević dobiti više prostora u ostatku sezone?

"Sigurno će imati svi igrači prostora da igraju. Biramo ono što nam je najbolje za određenu utakmicu. Hajde da pričamo o igračima koji su igrali. Stamenić je odigrao jednu od najboljih utakmica, bar što se tiče ovog dela od kako sam tu ja", zaključio je Milojević.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu