Život

Subota, 25.06.2011.

16:43

Asteroid prolazi pored Zemlje u ponedeljak

Asteroid nazvan 2011MD proleteće u ponedeljak tako blizu Zemlje, da će stanovnici južne hemisfere moći da ga posmatraju pomoću teleskopa.

Izvor: novosti.rs

Default images

Naučnici koji rade u okviru programa LINEAR primetili su asteroid, kako prenosi Discovery News, iz baze u Nju Meksiku. Asteroid će proći na 12.000 kilometara od Zemlje, što je 32 puta bliže od Meseca.

- Sigurni smo da će nas promašiti, ali i ako uđe u atmosferu, asteroid te veličine će sagoreti i pretvoriti se u veličanstveni vatromet i verovatno će se rasturiti u nekoliko meteorita – izjavila je ekspert za asteroide Emili Boldvin, za “Skymania news”.

Asteroid bi trebalo da bude najbliži Zemlji u ponedeljak, oko 13.30 časova, i to negde iznad Atlantika. A, čak i astronomi amateri iz Australije i Novog Zelanda moći će da ga vide kad bude najbliži našoj planeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: