Život

Četvrtak, 27.03.2014.

08:45

Srednjoškolci iz Niša poručuju: Nauk nije bauk

Šesti festival „Nauk nije bauk“ u organizaciji niške gimnazije „Svetozar Marković“ biće održan 28. i 29. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Izvor: B92

Default images

Cilj festivala, koji je sada već i prepoznatljiva manifestacija našeg grada, jeste da podstakne mlade talente, da zainteresuje najmlađe za nauku i podrži sve kreativne ideje mladih.

Prošlogodišnji rekordni bilans od 800 učesnika iz zemlje i inostranstva i preko 18000 posetilaca, pokazuje da Festival predstavlja veoma značajnu naučnu manifestaciju u regionu.

Posetioci Festivala moći će u okviru postavki, prezentacija i predavanja da vide naučno-popularne eksperimente i upoznaju se sa naučnim dostignućima u različitim oblastima prirodnih i društvenih nauka.

Očekuju se bogati sadržaje u organizaciji Francuskog kulturnog centra, Američke ambasade, Elektronskog i Mašinskog fakulteta u Nišu, Biološkog instituta, Tehnološkog fakulteta i Festivala nauke iz Beograda.

Pored učenika i profesora Gimnazije „Svetozar Marković“, učešće će uzeti učenici i profesori iz ostalih niških osnovnih i srednjih škola, škola iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Austrije, Italije, Slovačke, Poljske kao i studenti, asistenti i profesori Univerziteta u Nišu i Beogradu.

Povodom Dana oslobođenja Niša, 11. januara 2010. godine, Gimnazija „Svetozar Marković“ dobila je priznanje koje se dodeljuje najboljim pojedincima i kolektivima zbog promovisanja znanja, nauke i sporta kao najviših vrednosti.

„Ovom manifestacijom želimo da promovišemo povezivanje mladih naučnika širom sveta i uključenje Srbije u svetske akademske tokove koje će omogućiti očuvanje nacionalnog intelektualnog potencijala među mladima“, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

U ovom projektu Gimnazija ima podršku Ministarstva prosvete i nauke, Ministarstva omladine i sporta, Regionalne privredne komore, Školske uprave u Nišu, Centra za naučna istraživanja SANU, Centra za promociju nauke i Univerziteta u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: