Utorak, 26.08.2014.

18:02

Đurić: Žalimo zbog nereda na Tašu

Predsednik Partizana Dragan Đurić odbacio je optužbe da je klub odgovoran za nerede na Tašmajdanu kod spomenika bivšem predsedniku Azerbejdžana, Hejdaru Alijevu

Izvor: MN

Default images

U pismu Đurića upućenom Ambasadi Azerbejdžana u Beogradu navodi se da FK Partizan nije povezan sa postavljanjem jermenske zastave na spomenik Alijevu i da je taj incident smišljen kao provokacija radi kvarenja odnosa Partizana i azerbejdžanskog Neftčija pred njihov susret u evropskom takmičenju u četvrtak.

"Fudbalski klub Partizan izražava svoje duboko žaljenje i krajnje nezadovoljstvo povodom neprimerene i ekstremne provokacije i incidenta koji je zlonamerno povezan sa utakmicama izmedju FK Neftči iz Bakua i našeg kluba", naveo je predsednik crno-belih.

Dodao je da FK Partizan "odlučno osudjuje nasilničko ponašanje i zloupotrebu sporta za političke ciljeve".

"Smatramo da se očigledno radi o pokušaju da se pokvare bliski odnosi i saradnja Azerbejdžana i Srbije i nanese šteta prijateljstvu i partnerstvu dva naroda. Uvereni smo da je taj pokušaj osudjen na propast i da će počinioci incidenta snositi zakonsku odgovornost", dodao je Đurić.

Predsednik FK Partizan je zamolio predstavnike azerbejdžanske ambasade da prenesu tamošnjoj javnosti odlučnost „crno-belih“ da na sportskom polju nastave da grade i unapređuju prijateljstvo srpskog i azerbejdžanskog naroda.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se na postamentu spomenika Alijevu u Tašmajdanskom parku vidi jermenska zastava. Objavljene su i fotografije mladića koji pokazuje srednji prst pred spomeniku Alijevu.

Jermenija i Azerbejdžan se spore oko oblasti Nagorno Karabah. Pripojen Azerbejddzanu u sovjetskoj eri, sa većinski jermenskim stanovništvom, Nagorno Karabah je uz podršku Jermenije pokušao da se otcepi, a u ratu koji je usledio izmedju 1988. i 1994. poginulo je 30.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: