Sreda, 20.11.2013.

09:58

Šimunić ustaškim pozdravom na SP

Cela Hrvatska slavila je u utorak veče četvrti plasman na Svetsko prvenstvo, ali je prema pisanjima zagrebačkih medija sve pokvario Josip Šimunić.

Izvor: AK

Default images

Iskusni štoper je po završetku meča sa Islandom (2:0) uzeo mikrofon od zvaničnog spikera na Maksimiru i ustaškim pozdravom proslavio sa navijačima pobedu.

Šimunić je govorio "Za dom", a sa tribina se čulo "Spremni", i tako nekoliko puta.

"To sam uvek želeo da uradim i nije me briga da li će me neko kazniti", rekao je Šimunić nakon utakmice, a Hrvati naglašavaju da bi zbog njegove 'akcije' mogao da dobije veću kaznu od Marija Mandžukića koji je dobio crvenog karton zbog brutalnog starta.

Hrvatski mediji kritikuju i navijače na Maksimiru koji su saradnjom sa Šimunićem dali povod FIFA da ponovo kazni Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog rasizma.



Kada se to završilo sa tribina se moglo čuti i "Leti, leti Sulejmani", aludirajući na brutalni start Simunića nad srpskim fudbalerom u duelu u Beogradu početkom septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

397 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: