Nova vest
Košarka 20

30.5.2024.

14:25

Partizan i Mega u odlučujućem meču – ko ide u finale sa Zvezdom?

Košarkaši Partizana dočekuju Megu od 18 časova, u dvorani "Aleksandar Nikolić", u okivru odlučujuće utakmice polufinalne serije plej-ofa Košarkaške Superlige Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Rezultat je izjednačen posle dva odigrana meča i večerašnji duel će odrediti drugog finalistu, odnosno ko će na megdan Crvenoj zvezdi.

Partizan je u prvoj utakmici u "Beogradskoj areni", slavio rezultatom 82:72 i tako došao do prednosti.

Ipak, košarkaši Mege su odgovorili na svom terenu i drugi put ove sezone uspeli da savladaju Partizan sa 92:88.

Partizan je ove sezone sve utakmice kao domaćin igrao u "Beogradskoj areni", ali će zbog zauzetosti hale na Novom Beogradu večeras dočekati Megu u "Pioniru".

Crno-beli su objavili na svom sajtu detaljan plan za navijače, s obzirom da je više sezonaca nego mesta u hali "Aleksandar Nikolić".

Ulaz će biti otvoren od 16 časova i 30 minuta.

Klubovi imaju pravo korišćenja najviše četiri stranca u ekipi, zbog čega su crno-beli morali da se odreknu nekolicine igrača.

Partizan neće moći da računa u Košarkaškoj Superligi Srbije na Džejmsa Nanelija, Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog, koji je napustio Beograd.

Trener Mege Marko Barać je istakao da ih očekuje najteži zadatak.

"Kao što smo i želeli nakon prve utakmice, izborili smo majstoricu i time još jednom pokazali da ova ekipa nikad ne odustaje. Sada nas očekuje možda i najteži zadatak, ali želim da i njemu pristupimo bez straha i da uživamo u svakom momentu. Znamo koji su to detalji u igri koji moraju da budu na dobrom nivou, ali pre svega energija mora biti na maksimumu kako bismo se suprotstavili Partizanu", rekao je Barać.

Podsetimo, pobednik majstorice će se u finalu Superlige sastati sa ekipom Crvene zvezde koja je prethodno u dve utakmice savladala FMP u okviru polufinala.

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu