Fetel: "Ništa ne zavisi od mene"

Posle osvajanja pol pozicije pred finale sezone, Veliku nagradu Abu Dabija, Sebastijan Fetel je pritisak prebacio svojim rivalima.

Izvor: JT

Subota, 13.11.2010.

20:51

Default images

Fetel pred trku na stazi "Jas Marina" ima 15 bodova manje od vodećeg Fernanda Alonsa, a sedam od timskog kolege Marka Vebera.

"Što se pritiska tiče, ne vodim u šampionatu tako da je on sigurno veći za Fernanda i Marka", rekao je Fetel, koji će u Abu Dabiju startovati ispred Luisa Hamiltona u Meklarenu i Alonsa, dok će Veber biti peti na startu.

"Ništa ne zavisi od mene i sve što mogu da uradim je da dam sve od sebe, a sve ostalo će zavisiti od rezultata drugih. Sigurno je da ćemo dati svoj maksimum, pa ćemo videti šta će se desiti. Mislim da će borba biti veoma izjednačena jer je Ferari dobar, a Meklaren odličan", dodao je Fetel.

Mladi Nemac je toliko uveren u svoj trijumf u nedelju da se nada da će imati vremena da stane posle prolaska kroz cilj i isprati rezultate ostalih konkurenata za titulu.
Beta
"Duž staze postoje video bimovi i ima vremena da se vidi gde su ostali završili pa ću znati da li imam razloga za slavlje ili ne", rekao je Fetel.

Alonso je pre početka trkačkog vikenda isticao da mu je cilj da se nađe u prvom startnom redu, što se neće desiti, ali je posle kvalifikacija naglasio da mu treće mesto nije poremetilo planove.

"Mislim da smo manje-više u istoj situaciji kao pre dva dana i pre prvog slobodnog treninga. Znamo u kakvoj smo poziciji, a u kakvoj su naši konkurenti. Sve je moguće tokom trke, to smo i videli na poslednjim trkama, a potrebno nam je da svih 55 krugova protekne bez problema. Trka će biti teška i duga, ali smo mi u dobroj poziciji za odličan rezultat", naglasio je Alonso.

Iako Veber, zbog petog vremena tokom kvalifikacijama, nije u najboljoj poziciji da izazove Alonsa, Australijanac se ne predaje.
© 2006-2010 by Red Bull GmbH and GEPA pictures GmbH
"Sigurno je da sam razočaran, ali tako se desilo. Još uvek smo u konkurenciji, a to je glavna stvar. Jeste razočaravajuče, ali ima još mnogo do cilja", naglasio je Veber, "Potrebno mi je da trku završim ispred Alonsa, ali i ako ne završim trku, neću osvojiti ni titulu. Nemoguće je bilo šta predvideti, potrebno mi je da pobedim ili da Fernanda zadese problemi. Da je ovo trka od jednog kruga situacija ne bi bila dobra za nas, ali ova traje dva sata i mnoge stvari mogu da se promene".

Od sve četvorice kandidata za titulu najmanje ima da izgubi Hamilton, koji će se pridružiti Fetelu u prvom startnom redu, a to i on sam tvrdi.

"Nemam ništa da izgubim i želim da pobedim na trci. Izaći ću na stazu i daću apsolutno sve od sebe. Ostali treba mnogo više da brinu nego ja. Ne uzbuđujem se oko toga, želim samo da se trkam. Sada se ne molim da se nešto loše desi drugima, već razmišljam o sebi, a šta bude posle, ne zanima me", istakao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Abu Dabija vozi se u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: