Utorak, 15.08.2006.

22:04

Užice dočekalo Oliveru Jevtić

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Default images

Najboljoj atletičarki Srbije Oliveri Jevtić i njenom treneru Slavku Kuzmanoviću u Užicu je priređen skroman doček, a zatim i svečani prijem u Skupštini grada, povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Geteborgu.

Skandiranjem "Olivera, Olivera", najtrofejniju sportiskinju Užica na platou ispred zgrade opštine dočekalo je nekoliko desetina njenih sugrađana koji su joj čestitali najveći uspeh u karijeri.

Na panou koji je postavljen na zgradi užičke opštine u znak dobrodošlice krupnim slovima bile su ispisane reči "Dobro došla kući srebrna Olivera, hvala ti za prvu srpsku medalju".

Olivera Jevtić i njen trener Slavko Kuzmanović pozdravili su svoje sugrađane i predstavnike užičke lokalne samouprave i zahvalili na srdačnom dočeku uz obećanje da će učiniti maksimum kako bi osvojili medalje na značajnim atletskim takmičenjima – sledeće godine u Japanu na Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u Pekingu za dve godine.

Predsednik užičke opštine Tihomir Petković rekao je da se Užice Jevtićevoj "sigurno nije odužilo onoliko koliko je zaslužila, ali da će ostati upisano da je Olivera i pored brojnih ponuda iz bogatijih zemalja i klubova ostala verna svom Užicu i Zlatiboru".

"Užice mora naći način da ti se oduži, jer je zaista impresivna slika tvojih uspeha", dodao je Petković koji je poznatoj sugrađanki obećao veću pomoć za pripreme i u znak pažnje za postignut uspeh u Geteborgu uručio joj umetničku sliku i novčani poklon od 100.000 dinara uz napomenu da je to "za početak".

U razgovoru sa novinarima Olivera Jevtić je rekla da će joj upućena priznanja i novčana pomoć države svakako olakšati pripreme za buduća takmičenja, a napomenula je i da tek postaje svesna kakav je uspeh postigla u Geteborgu.

Ona je dodala da će sebi i saradnicima priuštiti odmor posle koga slede intenzivni treninzi i odlasci na nove atletske trke.

Prijemu u svečanoj sali Skupštine opštine prisustvovali su i Oliverini roditelji – majka Draginja i otac Milorad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: