Ponedeljak, 24.09.2012.

09:41

SP: Žilber prvak, Jovanović odustao

Belgijski biciklista Filip Žilber pobedio je na drumskoj trci na Svetskom prvenstvu u Holandiji, u pokrajini Limburg.

Izvor: JT

Default images

Jedini srpski predstavnik u eliti Nebojša Jovanović odustao je posle 150 kilometara trke koja je bila vožena u dužini od 267 kilometara oko Valkenburga.

Žilber je do titule svetskog šampiona došao u vremenu od 6:10.41 sati, ispred Norvežanina Edvalda Boason Gagena, koji je imao četiri sekunde zaostatka, i Alehandra Valverdea iz Španije, koji je bio još sekundu dalje.

Branilac titule Mark Kavendiš iz Velike Britanije je odustao posle 140 kilometara, dok je isti slučaj bio i sa olimpijskim šampionom u vožnji na hronometar Bredlijem Viginsom nešto kasnije. Čak 90 biciklista od njih 202, koliko ih je startovalo, nije došlo do cilja.

Jovanović nije imao noge u trenucima kada je čelo karavana pojačalo ritam. Pokušao je na početku trke da se izdvoji, ali nije uspeo”, rekao je selektor Radiša Čubrić.

U konkurenciji juniora, Miloš Borisavljević je zauzeo 24. mesto u sprintu grupe od 56 biciklista u cilju juniorske trke. Preostala dva srpska juniora Marko Polumirac i Stefan Stefanović nisu završili trku. Slovenac Mitja Mohorič je pobedio u toj konkurenciji, prešavši stazu od 128,8 km za 3:00.45 sata. Srebrna medalja pripala je Kejlebu Evanu iz Australije, dok se bronzom okitio Hrvat Josip Rimac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: