Alen Omić vraća slovenački pasoš?

Talentovani košarkaš Alen Omić, o čijem se dolasku u Partizan spekulisalu prethodnih nedelja, mogao bi da se vrati korenima.

Izvor: AK

Ponedeljak, 30.07.2012.

09:34

Default images

Tačnije državljanstvu Bosne i Hercegovine, pošto je rođeni Tuzlak došao u sukob sa čelnicima Košarkaškog saveza Slovenije i novim selektorom Božidarom Maljkovićem.

Razlog je Omićevo neodazivanje na pripreme seniorske reprezentacije, koju vodi Maljković. Omić se pravdao školskim obavezama, što, međutim, u Košarkaškom savezu Slovenije nisu uvažili nego su mu zapretili sankcijama.

"Ako je pasoš predmet trgovine, onda ga slobodno možete uzeti nazad", odgovorili su Savezu Omić i njegov menadžer Enes Trnovčević, naglasivši da igrač neće nastupati za reprezentaciju Slovenije dok je u njoj direktor Matej Avanzo.

Omić je rođen pre 20 godina u Tuzli, ali je tek igrama u Sloveniji za Zlatorog iz Laškog pokazao svoj talenat. Odmah je postao član mladih selekcija Slovenije, a prethodnih nedelja spelukisalo se da li će, kao što se očekuje da postane novi igrač Ljubljane, ili će doći možda u Partizan mt:s.

Inače, 215 centimetara visoki Omić je sa prosekom od 15,1 poena i 7,7 skokova predvodio Sloveniju na nedavno završenom Evropskom prvenstvu do 20 godina, čiji su domaćini bili upravo Slovenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: